Yolcu360 Blog
Mersin Aydıncık Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Aydıncık – Kelenderis Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Aydıncık – Kelenderis Sahili

Türkiye’de denize girmek için en güzel yerler listesi mi arıyorsunuz? Peki, Türkiye’nin en güzel plajları hangileri? Türkiye’nin en güzel sahilleri nereleri? Mersin sahili nasıl? Mersin’de denize girmek için en güzel yerler hangileri? Mersin Aydıncık sahili nasıl bir yer? Mersin Aydıncık sahili hakkında keyifli bir yazı…

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Mersin – Aydıncık – Kelenderis Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri yazı dizisine Mersin’in Aydıncık sahilindeki Kelenderis ile devam ediyoruz.

Antik yazarlardan Apollodoros, Kelenderis kentinin denizcilik ve ticarette çok ilerlemiş bir kent olduğunu yazmış. Fenikelilere ait bir ticaret kenti olarak kurulmuş olan Kelenderis, Akdeniz ve Kıbrıs arasında çok önemli bir limanmış.

Kelenderis kenti, sırasıyla, Persler, Seleukoslar, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Karamanoğulları ve Osmanlılar hakimiyetine girmiş. Yüzyıllar boyunca burada kesintisiz bir liman yaşamı devam etmiş. Liman ticareti, hiç hız kesmemiş. Kayıtlara bakılırsa savaş yıllarında bile ticari önemini kaybetmemiş bir kent Kelenderis.

 

Bugün, Selçuklu döneminden önceki uygarlıklara ait kalıntılar gerçekten az. Su kanalları, birkaç sarnıç, Roma hamamı dışında pek bir şey kalmamış. Bir de Roma dönemi tiyatrosunun kalıntıları var. Kentin bugüne ulaşan en etkileyici tarihi kalıntıları kaya mezarları. Burada zemin mozaikleri, dönemin yaşantısını ve resim sanatını gözler önüne seriyor. Her yıl dünya genelinden bir çok araştırmacı buraya gelerek söz konusu mozeikleri inceliyor.

Mersin Aydıncık’ta Tatil!

Aydıncık, tarihi Kelenderis kenti üzerine kurulmuş durumda. Bu da onu tarihi açıdan çok kıymetli yapıyor. Aydıncık’ın bir başka özelliği de Toroslarla sahil arasında bir hat olması. Yani, doğa ve deniz tatili için mükemmel bir yer. Kışın dağlar karla kaplanırken yazın tam bir cennet oluyor. Burada hem kış tatili hem de yaz tatili yapabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri Hangileri?

Mersin Aydıncık’tan Araç Kiralama

Aydıncık araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. yolcu360.com ile Aydıncık otomobil kiralama seçeneklerine bakabilir, hızlı ve kolay bir biçimde kendinize uygun aracı bulabilirsiniz. Aydıncık araba kiralama fiyatlarını karşılaştırarak en uygun fiyatlı seçeneği de görüntüleyebilirsiniz.

Yorum ekle