Yolcu360 Blog
2018-Mazda-6
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Mazda 6 İncelemesi | 2018 Mazda 6 Özellikleri

Mazda 6 İncelemesi | 2018 Mazda 6 Özellikleri

Yeni Mazda 6, orta segmentte sedan araç arayışı için çok başarılı bir seçenek oluşturuyor. Mazda 6’nın iç mekanı daha ferah bir hale gelmiş ve daha dijital bir kokpit söz konusu.

2018 Mazda 6 özellikleri neler? Mazda 6’nın iç mekanı nasıl? 2018 Mazda 6’nın tasarımı nasıl? 2018 model Mazda 6 ne kadar yakıyor? Bütün bu soruların cevaplarını 2018 model Mazda 6 incelemesi yazısında Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı. Şimdiden keyifli okumalar! 🙂

2018 Model Mazda 6 Özellikleri

2018 model Mazda 6 incelemesi arıyorsanız okumaya devam edin. Yeni Mazda 6 incelemesi ile aracın teknik özellikleri, tasarımı, yakıt tüketim miktarı ve boyutları gibi detaylara göz gezdirdik. Sıfır Mazda 6 almayı düşünenler ya da Mazda 6 kiralamak isteyenler için keyifli bir yazı…

Yeni Mazda 6

2018 Model Mazda 6 İncelemesi

Tasarım ve teknik olarak yenilenen Mazda6, yollarda kendini özel hissetmek isteyenler için çok iyi bir alternatif oluşturuyor.

Mazda markasının orta sınıf temsilcisi Mazda6 modeli, bu yıl hem görsel hem de teknik olarak yenilendi. Eylül ayında Türkiye’de 280 bin TL’den başlayan fiyatıyla satışa sunuldu. Peki, Mazda6’nın tasarımı nasıl olmuş?

Tasarım kısmında özellikle daha uzun burun ve geniş gövde ile yaratılan iri, ağır etki çok havalı. Izgaradan gelen krom çıta çizgisi far altından devam ediyor. Bu da aracın ön kısmına çok hoş bir hava katmış. Yeni Mazda6’nın arka kısmında ise stoplarda ve tampon detaylarında yenilik var.

2018 Mazda 6 İç Mekan

Mazda6’nın iç mekanı tamamen değişmiş. Bildiğiniz üzere makyaj yapıldığında son yıllarda sadece ufak tefek detaylarda değişiklik söz konusu oluyor. Ancak Mazda, bu modelde iç mekanı gerçekten tamamen yenilemiş. Öncelikle eskisinden farklı olarak orta konsolda düz bir hat yaratılmış. Bu da iç mekanda da daha geniş bir algı yaratmış. Kokpitte katman değişikliklerinde kullanılan farklı malzeme detayları da önemli. Bunlarla çok çekici bir ve premium bir algı yaratılmış. Makyajlı Mazda6’nın içi de hem önde hem arka kısımda daha geniş olmuş.

2018-Mazda-6

Mazda6 makyajının ardından yalıtım konusunda da daha iyi olmuş. Ses yalıtımı konusunda daha iyi olması süspansiyon konusunda da iyileştiğine işaret ediyor. Özlelikle arka koltuk yolcuları çok daha konforlu bir biçimde seyahat ediyor. Ön koltuklarda havalandırma sistemi de eklenmiş.

İç mekanda ayrıca çok daha dijital bir kokpit tasarımı yapılmış olması da önemli. İç mekandaki yeniliklerden en dikkat çekici olanı ise bilgilerin ön cama yansıması. Orta konsoldaki 8 inçlik dijital gösterge ekranı da yenilikler arasında.

Mazda Otomobillerinin Tarihten Bugüne Değişimi için tıklayınız.

Yeni Mazda 6 Motoru Nasıl?

6 ileri otomatik şanzımanlı benzinli versiyonu inceliyoruz. Benzinli Mazda 6’Nın yakıt tüketim miktarı ise 7,3 litre.

Araçta 2.0 litrelik benzinli motor sıralı yapıda ve önde- enlemesine konunlanıyor.  Benzinli seçeneğini incelediğimiz motor, 4 silindirli ve 16 subaplı. Motor silindir hacmi 1998cc. Motorun maksimum gücü 121kW/165 HP 6000 d/d. Maksimum tork verisi 213Nm 4000d/d.

2018 Mazda 6 Hızlanma Verileri Nasıl?

Yeni Mazda 6 ne kadar hızlı? Aracın maksimum hız verisi: 209km/s. 0-100km/s hızlanmasını ise 10,5 saniyede tamamlıyor.

En Çok Satan 5 İkinci El Otomobil Hangisi?

Sıfır Mazda6 Boyutlar
  • Sıfır km Mazda 6 almayı düşünüyorsanız boyutlar, selefine göre büyüdü. Genel boyut rakamları şöyle:
  • Uzunluk: 4870mm
  • Genişlik: 1840mm
  • Yükseklik: 1450mm
  • Ağırlık: 1423kg
  • Bagaj Hacmi: 480 litre.
2018 model Mazda 6 Alınır mı?

Yeni Mazda 6, orta segmentte sedan araç arayışı için çok başarılı bir seçenek oluşturuyor. Mazda 6’nın iç mekanı daha ferah bir hale gelmiş ve daha dijital bir kokpit söz konusu.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle