Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Marmaris Gezilecek Yerler | Marmaris Gezi Rehberi

Marmaris Gezilecek Yerler | Marmaris Gezi Rehberi

2020 yaz tatili için plan yapmaya başladınız mı? Eğer henüz planlarınız hazır değilse, Marmaris gezilecek yerler için tatil hazırlığı yapmaya ne dersiniz? 🙂 Araç kiralama opsiyonlarına göz atarak, sizde bu yıl harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak, dinlenmek ve eğlenmek en büyük hakkınız. O yüzden sizi hem plajları hem de tarihi yerleri ile dolu dolu olan Marmaris’e davet ediyoruz. Marmaris gezi rehberi kapsamında Marmaris nerede, Marmaris otelleri ve Marmaris’e nasıl gidilir seyahat yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı. 🙂

Marmaris Nerede?

Ege ve Akdeniz’in kesişiminde bulunan Muğla’nın bir ilçesi olan Marmaris, Bodrum’dan sonra tatil için en çok tercih edilen yerlerden biri. Kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak, sizde hem Muğla’yı hem Marmaris’i rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

Muğla araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

Marmaris Gezilecek Yerler

  • Marmaris Kalesi ve Müzesi

Marmaris gezilecek yerler listenize tarihi yerlerden birini eklemek isterseniz, orası işte tam olarak burası. İlk olarak surlarının M.Ö 3 bin yılında yapıldığı düşülen Marmaris Kalesi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne de konu olmuş. Kale stratejik ve askeri öneminden dolayı Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rodos seferi öncesi tadilat ettirilmiş. Günümüzde ise müze olarak hizmet veriyor. Müze içerisinde Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden günümüze ulaşan amphoralar ile Knidos, Burgaz ve Hisarönü kazılarında gün yüzüne çıkartılan şişeler, kandiller, figürinler, cam eserler, ok uçları ve sikkeler sergileniyor. Aynı zamanda, Osmanlı dönemine ait günlük yaşantıda kullanılan halı gibi eşyalar da yine müzede görebileceğiniz parçalar arasında.

Marmaris Kalesi müzekart ile ücretsiz gezilebiliyor.

  • Amos Antik Kenti

Marmaris gezilecek yerler arasında bulunan Amos Antik Kenti’nden günümüze ulaşan tek yapı maalesef ki antik tiyatro. O da kalıntı halinde. Ama buranın en güzel yanı bence manzarası. Amos antik kenti muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Bu seyir tepesine çıktığınız anda Kumlubükü ve Amos Koyu’nun görüntüsü karşısında ağzınız açık kalabilir. 😊

  • Hafsa Sultan Kervansarayı

Kanuni Sultan Süleyman tarafından annesi Valide Hafsa Sultan için yaptırılan kervansaray, 1545 yılında tamamlanmış. Annesine çok düşkün olan Kanuni Sultan Süleyman, aslında burayı ticaretle uğraşanların konaklama noktası olması için inşa ettirmiş. Ancak anne sevgisinden dolayı kervana, Hafsa Sultan adını vermiş.  Günümüze kadar hiçbir hasar görmeden ulaşan yapı, 8 odadan oluşuyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin sıklıkla Marmaris gezilecek yerler kapsamında ziyaret ettiği kervansaray, Osmanlı mimarisinin geleneksel izlerini güçlü bir şekilde yansıtıyor.

  • Fosforlu Dilek Mağarası

Turkuazın ve yeşilin buluştuğu ve renklerin ahenkle hareket ettiği Fosforlu Dilek Mağarası, ismini bu muhteşem görüntüsünden alıyor. Marmaris gezilecek yerler arasındaki tam bir doğa harikası olan mağaranın bir hikayesi de var. Efsaneye göre, bu mağarada dilek tutanların dilekleri gerçekleşiyormuş. Bu yüzdende burası tam bir turistik merkez olmuş. 😊

 Muğla Milas Bodrum Havalimanı araç kiralama için tıklayınız.

Marmaris Gezi Rehberi

  • Loryma Antik Kenti

Bozburun Yarımadası’nın güneybatı kısmında bulunan antik kentin tarihi hakkında çok netler bilgiler bulunmasa da rüzgara karşı korunaklı olması nedeni ile tarih boyunca stratejik önemini korumuş. M.Ö. 1412 yılında Atino donanmasının bu antik şehir içerisinde konaklaması dışında pek bir bilgi yok. Loryma Antik şehri içerisinde günümüze tahrip olmadan ulaşan tek yapı kale. Bunun dışında akropol, sarnıçlar ve nekropol alanları da antik kentin içerisinde bulunuyor. Loryma Antik Kenti’ne Marmaris üzerinden Bodrum’a giden tekneler ile gidebilirsiniz.

  • Turunç

Marmaris gezilecek yerler arasında sualtı mağaraları ile ön plana çıkan Turunç, aslında tatlı ve ufak bir mahalle. Plajı ve denizi ile ünlü olan mahalleyi her yıl birçok turist ziyaret ediyor. Berrak ve masmavi denizinde yüzmek, güzel kumsalında güneşlenmek, gerçekten oldukça keyifli bir tatil fırsatı.

  • Dalyan Kaya Mezarları

Kaunos’lular tarafından inşa edilen kaya mezarları, altılı gruplar halinde bulunuyor. Kaya mezarları içerisinde oyuk mezarlar, anıt mezarlar, nişler ve lahitler bulunuyor. Özellikle, nişler baya ilginç. Çünkü içerisinde yakılan ölülerin küllerinin yer aldığı kaplar bulunuyor. Marmaris gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken Dalyan Kaya Mezarları, gömme geleneğinin en iyi örneklerinden biri olma özelliğine sahip.

Dalyan İztuzu gezisi için tıklayınız.

Marmaris Plajları

Yaz tatili için en çok tercih edilen yerlerden biri olan ilçe, ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Marmaris gezilecek yerler ve plajları ile en güzel tatil lokasyonlarından biri. Birbirinden güzel plaj ve kumsalları ile siz de bu yıl Marmaris’in tadını çıkarmaya ne dersiniz? Hazırsanız, Marmaris en iyi plaj listesini sizler için derledik 🙂

  • Marmaris Kleopatra Plajı
  • Marmaris İncekum
  • Marmaris Kızkumu Plajı
  • Marmaris Turunç Plajı
  • Marmaris Turgut Köyü Plajı
  • Gebekse Koyu
Marmaris Otelleri

Yaz tatili için Muğla’nın bu sevimli ve güzel ilçesine gelmeye karar verdiyseniz, konaklama açısından oldukça bol seçeneğe sahip olduğunuzu belirtmemizde fayda var. Bizde bu seçeneklerden en çok tercih edilenleri sizler için araştırdık ve listeledik. 🙂

  • Angels Marmaris
  • Grand Yazıcı Marmaris
  • Marmaris Turunç Otel
  • Marmaris Park Otel
  • Elegance Hotel Marmaris
  • Kervansaray Marmaris

Muğla Marmaris araç kiralama fırsatları için tıklayınız.

Marmaris’e Nasıl Gidilir?

İstanbul Marmaris arası kaç km? İstanbul’dan Marmaris gezilecek yerler ve yaz tatili için yola çıkmak isteyenler, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-5 üzerinden 7 saat 31 dakika içerisinde ilçeye ulaşabilirler. İki lokasyon arası mesafe ise 724,9 kilometre.

Ankara Marmaris arası kaç km? Ankara ve Marmaris arası yaklaşık olarak 668,4 kilometre. Ankara araç kiralama fırsatlarından yararlanarak Dumlupınar Blv./D200 üzerinden 7 saat 56 dakika içerisinde Marmaris gezilecek yerler için tatilinize başlayabilirsiniz.

Fethiye Marmaris arası kaç km? İkisi de aynı şehirde bulunan Fethiye ve Marmaris arası 125,1 kilometre. Fethiye’den Marmaris’e doğru yola çıkmayı planlayanlar, Muğla Fethiye araç kiralama opsiyonlarından faydalanarak 1 saat 44 dakika içerisinde tatillerine başlayabilirler.

İzmir Marmaris arası kaç km? İzmir’den Marmaris’e gitmek isteyenler, İzmir araç kiralama fırsatlarına bakarak E87 ve D550 üzerinden 3 saat 15 dakikada ilçeye ulaşabilirler. İzmir ve Marmaris arası ise 264,2 kilometre.

Yorum ekle