Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Mardin Mutfağı | Mardin’de ne yenir ? | Mardin Yemekleri

Mardin Mutfağı | Mardin’de ne yenir ? | Mardin Yemekleri

Mardin’de ne yenir sorusunun cevabını arayanlar yola çıkmadan önce mutlaka bu listeye bir göz atmalı! Bir şehrin mutfağını keşfetmeden oraya gitmiş sayılmazsınız. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Mardin’de ne yenir listesi çok işinize yarayacak. İşte birbirinden güzel lezzetlerin buluştuğu Mardin yemekleri ve Mardin mutfağı…

Mardin mutfağı

Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Mardin asırlar boyunca yemek kültürünü geliştirerek göze olduğu kadar damaklara da hitap ediyor. Tarihi yapıları, evleri, camileri, kiliseleri, manastırlarıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Mardin yemekleriyle de mideleri şenlendiriyor. Özellikle et kullanımının yaygın olduğu Mardin yemeklerinde baharat ve yağ vazgeçilmez malzemeler arasında. Medreseleri, camileri, kiliseleri, manastırları, müzeleriyle en az 3-4 gününüzü ayırmanız gereken Mardin’de birbirinden güzel yemekler sizleri bekliyor. Siz de bu şehrin mutfağını hakkını vererek gezmek istiyorsanız Mardin Havalimanı araç kiralama seçenekleri için Yolcu360‘a bir göz atın.

Hadi gelin, hep birlikte Mardin’de denemeniz gereken lezzetlere göz atalım. Mardin’de ne yenir sorusunun cevabını, tada tada geze geze verelim 🙂 

Mardin’de ne yenir ?

  • İrok

İçli köfte seviyorsanız bu lezzete bayılacağınıza eminim. Mardin usulü içli köfte olan irok baharatlarla harmanlanan köftelerin içlerinin doldurulması ve yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Size de afiyetle tatması kalıyor:)

  • Mardin Kebabı

Mardin’e gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken ve Mardin mutfağı listesinde bulunan bir diğer lezzet Mardin kebabı. Zırh adı verilen büyük bıçaklar kullanılarak hazırlanan Mardin kebabı görüntüsüyle Adana ve Urfa kebaplarını andırsa da lezzetiyle onlardan eksik bir yanı bulunmuyor. Mardin kebabını denemek isterseniz Kebapçı Yusuf Usta ve Kebapçı Rıdo’ya mutlaka uğrayın derim.   

Mardin mutfağı için liste

  • Dobo

Mardin mutfağı için seyahatimde denediğim en lezzetli yemek açık ara dobo oldu. Kuzu budundan hazırlanan dobo genellikle yanında pilavla servis ediliyor. Ağızda dağılan tadıyla mide ziyafeti yaşatan doboyu Cercis Murat Konağı’nda denemenizi tavsiye ederim!

  • Sembüsek

Mardin yöresine özgü kapalı lahmacun olan sembüsek özellikle ara öğünlerde atıştırmak için oldukça lezzetli bir seçenek. Fırınların yanı sıra kebap dükkanlarında da tadabileceğiniz sembüseğin iç harcı hazırlandıktan sonra hamur yarım ay şeklinde kapatılıp sacda veya fırında pişirilerek sıcak sıcak servis ediliyor.

  • Süryani Çöreği

Badem ve hurmanın bir araya gelip eşsiz bir tat kazandırdığı Süryani çöreği Mardin seyahatimin vazgeçilmezi oldu diyebilirim. Tıpı Paskalya çöreği gibi hazırlanan Süryani çöreğinde hurma kullanılarak daha tatlı bir lezzet elde ediliyor. Eğer siz de Mardin’de gerçek Süryani çöreği denemek istiyorsanız 1.Cadde’deki Kana’ya uğrayın derim. Fırından sıcak sıcak çıkartılan çörekler yanında çay ile resmen bağımlılık yapıyor, benden söylemesi☺

  • Mırra

Başta Mardin olmak üzere, Gaziantep ve Şanlıurfa’da da tüketilen mırra kahve severler için denemeye değer lezzetler arasında. Tadı fazlasıyla espressoya benziyor, eğer sert kahve içmekten hoşlanıyorsanız tadını yadırgamayacağınıza eminim. Küçük fincanlarda oldukça az bir miktarda servis edilen mırra tek seferde içiliyor ve vücuda zindelik verdiğine inanılıyor.

Türkiye'nin lezzet durakları

Yorum ekle