Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Manle Yaylası: Bulutlardan bir halının üstünde gezmek

Manle Yaylası: Bulutlardan bir halının üstünde gezmek

Karadeniz yaylalarındaki turumuzun bu seferki durağı Manle Yaylası. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, yazarımız Elif Omput doğası muhteşem olan bu güzel seyahat rotasını sizin için gezdi gördü ve yazdı…

Karadeniz semaların da gizemli kalmış yaylalarda huzuru koklamaya devam ediyoruz. Bu coğrafyanın yaylalarının isimlerinin size fantastik geldiğinin farkındayım ama şaşırmıyorum çünkü bana da oldukça fantastik geliyor. Sıra da yine İkizdere ilçesinin bir yaylası var; adı Manle. Fotoğraflarla tarifi mümkün olmayacak kadar güzel bir yayla ve beni tüm güzelliği ile karşıladı.

Güneşli bir ağustos günü 2.000 rakımında ayaklarımın altına bulutları serdi bu güzel ve huzurlu manzarayı bana sunduğu için minnettarım; sunduğu için diyorum çünkü, yaylaya gidenler iyi bilir yaylalar her zaman bu kadar net olmaz çoğu zaman kapalı ve sisli olurlar. Hele ki öğlen vakti bulut denizi seyretmekse tam anlamı ile bir nimettir, bulut denizi sabahın erken saatlerinde ya da akşam güneş batarken oluşur çoğunlukla. İçimden şöyle geçirdim yayladayken; dağlara sonsuz yeşil çam ormanlarıyla kaplı sisler içinde olan tepelere bakarken vay be dedim. Böyle bir manzara karşısında gerçekten heyecandan kalbinizi aklınızı kaybedebilirsiniz.

Manle Yaylası: Bir rüya gibi

Manle; sen gündüz vakti uyanık görülen bir rüyasın. Şimdi size şunu söylemeliyim ne yazık ki artık gerçek ve bakir bir doğa bulmak onu yaşamak çok kolay elde edebileceğimiz bir şey değil.

Ben burada size güzel ve elimden geldiğince en doğru biçimde bu doğa harikası yaylayı anlatıyorum, lakin bu yayla da bir otel veyahut bir pansiyon yok ne yapabiliriz derseniz; tabi ki kocaman bir tebessümle kamp derim. Gel gelelim yaylamıza Manle Yaylası İkizdere bağlı Yeşilyurt (Manle) köyü sakinlerinin ziyaret edip kullandığı yayladır.

Manle Yaylası’na nasıl gidilir?

İkizdere ilçe merkezinden ortalama 30 dakikalık bir araç yolculuğu sonunda ulaşabilirsiniz. İkizdere ilçesi Rize’nin kuzeybatısında kalmaktadır.

Rize şehir merkezine İkizdere 56 km mesafededir.  Yayla yolu stabilize  yol olup çokta kötü durumda değildir. Yolcu360’tan uygun fiyatlı araç kiralayarak yolculuğunuzu konforlu bir şekilde yapabilirsiniz. Trabzon Havalimanı araç kiralama ya da Rize araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın.

Yaylada çok sayıda ev bulunmamakta. 20 kadar ev bir cami hepsi bu kadar ama o sonsuz huzur veren manzarayı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Yaylaya çıkarken yolun sağında kalan Yeşilyurt (Manle) şelalesinin yanında ufak bir mola verebilirsiniz. Şelalenin büyüsünün etkisinde kalacağınızdan eminim. İlerleyen haftalarda sizler için bir İkizdere şelaleleri adlı bir derleme hazırlayacağım. Manle Yaylası’nın bulutlarla dansını izleme zamanını kaçırmayın. Gizemli ve saklı kalmış diyarlara aşık olan gezginlere selam olsun. Manle sizi bekliyor. Gezginkz der ki; Doğa İle Kalın, Doğa Da Kalın..

Yorum ekle