Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Manavgat Değirmenözü Köyü / Antalya Gezilecek Yerler

Manavgat Değirmenözü Köyü / Antalya Gezilecek Yerler

Antalya Manavgat ilçesine bağlı bir dağ köyü olan Değirmenözü köyü, iki ırmağın geçiş noktasında kurulmuş taş evleri ile şirin bir gezi rotası. Nehrin kenarında kurulu olan değirmenler ise köye ismini vermiş. Araç kiralama ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir konumda olan Değirmenözü köyü nerede? Değirmenözü köyüne nasıl gidilir? ve Değirmenözü hakkında bilgi içeren bu yazımızı sizler için derledik.


Değirmenözü Köyü Hakkında Bilgiler

Köye adını veren değirmenlerde susam öğütülen Değirmenözü köyü, günümüzde bir tane elektrikle çalışan bir değirmene sahip. İki ırmağın geçiş noktasındaki tepeye kurulu konumuyla güzel bir manzara ve eşsiz bir doğa sunuyor. Irmağın birisi Isparta ayvalık kasabasından çıkan sularla birleşir ve Köprüçayı’nı meydana getirir. Bu ırmak Antalyanın Serik ilçesinden Akdenize dökülür. Diğer ırmak ise köye 2 km ileriden mağaradan çıkıp Köprüçayı ırmağına karışarak yaz kış 7-8 derece olan şifalı bir su meydana getirir.


Tarihe ışık tutan kalıntılar da Değirmenözü köyünde varlığını sürdürüyor. Gavur Evi olarak anılan ve etrafındaki taştan oyma mezarlar bulunan bir tarihi alanı vardır.


Değirmenözü hava durumu genellikle Antalya ile benzerlik gösterir. Akdeniz iklimi etki alanı içinde olan Değirmenözü köyünde; Mısır, Buğday, Arpa,Susam, Nar, İncir, Dut, Ceviz, Zeytin ve sebze yetiştirilir. Aynı zamanda hayvacılık da bir geçim yöntemidir.

Değirmenözü Köyü’nde Ne Yenir?

Değirmenözü köyü yemekleri de oldukça lezzetlidir. Ürmeli denen Avcı pilavı; Keklik, Tavşan, Geyik, köy horozu etinden yapılır.


Yarma çorbası da bir diğer lezzet. Top tarhana çorbası, un tarhana çorbası, keşkek, balık haşlama, kızartma, közde pişirme, incir karmacı, dut pekmezi, teçce yemeği, susam, çitlembik sürtmeci, sütlü bulamaç, semizotu, sirkenotu, turp otu, su teresi, tere Değirmenözü köyünde tadabileceğiniz yöresel yemeklerden birkaçı.

Değirmenözü Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Antalya şehir merkezine 150 km uzaklıkta, Manavgat ilçesine ise 100 km uzaklıkta olan Değirmenözü Köyü’ne araba kiralama yapılarak rahatlıkla ulaşılabilir. Antalya uçak bileti aldıktan sonra yolcu360’ı kullanarak Antalya Havalimanı araç kiralama veya şehir merkezinden Antalya araç kiralama yaparak yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz. İstanbul’dan araç ile gelmek isteyenler için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçenekleri uygun olacaktır veya direkt olduğunuz semtten İstanbul araç kiralama yaparak ulaşabilirsiniz.

Manavgat'ta keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle