Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Maldivler Turu | Maldivler Gezilecek Yerler

Maldivler Turu | Maldivler Gezilecek Yerler

Maldivler’de hiç bir şey yapmasanız, sadece o mavi sularda yüzseniz bile yeter. O kadar büyük bir görsel şölen vaat ediyor ki Maldivler, belki de gelmiş geçmiş en muhteşem anlara şahit ediyor insanı. “Maldivler gibi bir cennet bize daha ne sunabilir?” dediğinizi duyar gibiyim. Ah neler sunmaz ki! O eşsiz okyanusta yapılabilecek en güzel aktiviteleri eklemişler. Size de içinden seçmesi kalmış. Maldivler için seyahat tavsiyeleri yazısı karşınızda

Maldivler İçin Seyahat Tavsiyeleri

Dalış Yapın

Maldivler, atollerden oluşmaktadır. Atol, bir lagünün etrafına toplanmış açık ya da kapalı şekilde yerleşmiş ada toplulukları olarak geçmektedir. Burada çok sayıda mercan resifi bulunuyor. Bu da size oldukça zengin bir deniz altı sunuyor. Dilerseniz şnorkelle dilerseniz de tüple dalış yaparak bu eşsiz güzelliklere ortak olabilirsiniz. Hatta buraya kadar gelmişken bu etkinliği asla ama asla es geçmeyin deriz.

Dünya’nın en güzel dalış noktalarından biri olarak anılır Maldivler. Durum böyle olunca buraya kadar gelmişken asla dalış yapmadan dönmeyin deriz. Çoğu otelde dalış merkezi bulunduğu için kalacağınız otelde bununla ilgili size yardımcı olurlar ancak dilerseniz öncesinde otelinizle yazışarak netleşebilirsiniz.

İnanın Maldivler’de nerede dalış yaparsanız yapın ayrı bir büyüye kapılacaksınız ancak en güzel dalış noktaları nereler derseniz ilk 5’i sıraladık.

  • Nassimo Thila
  • Gurufushi Thila
  • The Maldives Victory
  • Lion’s Head
  • Okobe Thila

Baa Atolü’nde Akşam Yürüyüşü Yapın

Maldivler, her haliyle bir doğa harikası olsa da bu atolde yaşayacağınız güzellik apayrı bir his… Geceleri kıyıya vuran planktonlar efsane bir görüntü oluşturuyor. Sanki okyanus içi ışıklandırılmış gibi sanki başka bir gezende yeni bir hayat gibi… O kadar güzel bir his ki yaşama imkanınız olursa kesinlikle Baa Atolü’nde gece yürüyüşü yapıp bu güzel anı yaşayın deriz.

Tekne Yolculuğu Yapın

Kendinizi biraz daha özel hissetmek istersiniz, tekne yolculuğu da yapabileceğiniz bir diğer alternatif olacaktır. Bu teknelerle bir yandan güneşi batırırken diğer yandan teknede yerel müzisyenler eşliğinde romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Elit Fukara olarak şunu belirtelim ki adada kumsalda yemek yerken bile ortamın romantizmi karşısında büyüleneceğinizi garanti ederiz. O yüzden bu seçenek sizin için sadece bir alternatif olarak kalabilir.

Spa Masajı Yaptırın

Kesinlikle yaptırmadan dönmeyin deriz. Böyle tropik adalara gittiğinizde masaj yapanların profesyonelliği ayrı oluyor ama ortamın ambiansı ile birleşince apayrı bir rahatlama yaşıyorsunuz.

Yerel Adaları Gezin

2011 senesine kadar yerel kültür korunsun, bozulmasın diye yerel adalara ziyaret yasaktı. Sonrasında turizm tekrar başladı. Yerel kültürü deneyimlemek isterseniz yerel adaları gezebilirsiniz.

Issız Adaları Keşfedin 

Maldivler’de bulunan 1200 adanın bir kısmı ıssız adadır. Dilerseniz kaldığınız otelle bir organizasyon yapıp bu adalardan birine gidip yeni keşifler yapabilirsiniz.

Sörf Yapın

Kaldığınız otellerde sörf etkinliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Fotoğraf Çekmek İçin Yapılan Uçuşlara Katılın

Maldivler’de ayaklarınız kum ve sudayken çok mutlu olacağınız kesin ama Maldivler’i yukardan izlemek ve fotoğraflamak isterseniz bu uçuşlara muhakkak katılın.

Bu konu hakkında küçük bir Elit Fukara tavsiyesi de verelim J. Bu uçuşlar deniz uçakları ile gerçekleştiriliyor. Eğer kalacağınız ada uzaktaysa ulaşım aracınız deniz uçağı olacağı için bu keyfi bir nebze yaşamış olacaksınız J. Adaya gideceğiniz gün hava durumu açık olursa mükemmel fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

Kutsal ve Dini Yerleri Ziyaret Edin

Adadaki dini yerleri gezmek istiyorum derseniz size 3 tavsiyemiz var.

  • Old Grand Friday Mosque (Hukuru Miskiiy): 1656 yılında İbrahim İskender tarından yaptırılan bu camii gidip görmek isterseniz ilk tavsiyelerimizden.
  • Grand Friday Mosque
  • Hulhumale Mosque

Balina Denizaltı ile Keşif Yapın

Maldivler’e geldiğinizde yapacağınız bir diğer aktivite dünyanın en büyük turistik denizaltı ile mükemmel bir keşif… Eşsiz anlara şahitlik etmek istiyorum diyorsanız ve bütçenize uyuyorsa planlarınıza dahil edebilirsiniz.

Dinlenin ve Maldivler’in Keyfine Varın

Maldivler ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirecek en güzel yerlerden… Lütfen gittiğinizde bol bol ayaklarınızı uzatın ve yaşadığınız anın keyfini sürün.

Yorum ekle