Yolcu360 Blog
makro-mouse
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Makro Mouse Nedir?

Makro Mouse Nedir?

Bilgisayarla uğraşmayı seven bu işten anlayanrın işini epey kolaylaştıran bir şeyden bahseddeceğiz bu yazıda: Makro Mouse. Makro mouse nedir ve ne işe yarar diye soracak olursanız şöyle açıklayabiliriz: Makro ile yapması zor veya rutinleşmiş işlerinizi tek tuşa atayarak daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz.  Yani, ne iş yaparsanız yapın tuş kombinasyonunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz makronuzu.

Makrolar, yinelenen görevlerde yardımcı olmak için tekrarlanabilen olaylardır. Örneğin tuş vuruşu, fare tıklamaları ve gecikmeler gibi eylemlerde yardımcı olabilecek dizidir.  Makrolar uzun veya çalıştırması zor dizileri yeniden yürütmek için de kullanılabilir. Microsoft Fare ve Klavye Merkezi’ne kaydedilmiş bir makroyu bir tuşa veya fare düğmesine atayabiliyorsunuz. Makro yineleme özelliğini kullanarak bir makroyu sürekli oynatıp yenilenebilir ve ardından istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Öte yandan makroyu illa belirli programlarda kullanmak zorunda da değilsiniz. İşiniz ne olursa olsun istediğiniz yerde istediğiniz programda da kullanabilirsiniz.

makro-mouse-1

Microsoft Fare ve Klavye Merkezi makroları mhm uzantısını kullanıyor ve bu sayede varsayılan Belgeler\Microsoft Donanımı\Makrolar alt klasörünüze ayrı dosyalar olarak kaydedilebiliyor. Bir diğer güzel özellik ise kaydedilen dosyaların yanında klavye ve fareye kaydedilen makroların değiştirilebiliyor olması.

Macro Mouse Programı Nedir?

Makro mouse genellikle oyun oynayanların çok sık kullandığı bir şey. Mesela klavyeyle 10 tuşla yapmaya çalıştığınız bir şeyi makro mouse ile bir tıkla otomatik olarak yapabiliyorsunuz. Tabii ki yalnızca oyun oynayanlar için değil daha birçok yönden çoğu kişinin işine yarayan bir şey. Makro tuşunu fare kısa yolu olarak düşünün. Program üzerinden ayarlayabilirsiniz. Mesela solda olan herhangi bir tuş ile çift tıklama yapabiliyorsunuz. O şekilde düşünün veya ayarladığınız tuşa basınca müziği açıp durdurma işini ayarlayabiliyorsunuz. Bunu bir örnekle gösterelim;

Örneğin:
“Home” tuşuna makronuzu şu şekilde ayarlarsanız:
(Windows tuşu)-(C)-(H)-(R)-(O)-(M)-(E)-(Enter)
Her Home tuşuna bastığınızda sizin yapacağınız işi makro sizin yerinize yapacaktır ve saniyenin 100’de 1’i içinde girdiler girilip Chrome açılacaktır.

Tabii bu noktada önemli bir şey daha var tuş atamasını nereye yapacaksanız o aygıtın makroyu desteklemesi gerekir.  Sadece fareniz makro destekliyor diye Home tuşuna atayamazsınız.

Mouse’a Nasıl Makro Eklenir?

makro-mouse-2.jpg

Mouse’nuza makro eklemek istiyorsanız Makro Reader kullanabileceğiniz Windows uyumlu en iyi makro programlarından biri diyebiliriz. Kullanımı kolay ve erişebilirliği çok iyi seviyededir. Aynı zamanda değişken oynatma hızı, makro kayıt filtreleri de daha fazlasıyla sizin işinize yarayacak her şeyi neredeyse kapsar.

Yaparken zorlandığınız birçok şeyi makro ile çok kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Artık yapılması uzun süren veya rutinleşmiş işlerinizi tek tuşa atayarak daha kolay hale getirebiliyorsunuz. Makronuzu istediğiniz gibi ayarlayabiliyor olmak size bu kolaylığı sağlayan en önemli faktördür.
Şimdi bir örnek daha verelim. Bu sefer fare üzerinden olsun:
Farenizin sürücüsünde makronuzu sadece İnternet Tarayıcınızda çalışacak şekilde ayarlayıp, bir tuşu (CTRL)-(W) olarak ayarlarsanız farenizdeki tuşa her bastığınızda bulunduğunuz sayfa kapanır. İlla tuş olarak da atamanıza gerek yok. Sürücüde tuş ayarlarına girip tarayıcınızda bazı tuşları ileri ve geri sayfa olarak da atayabilirsiniz.

Makro Mouse Ne işe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

Makrolar çok amaçlıdır, başka karmaşık gelir ama hemen çözersiniz. Makrolar her yerde, en çok iş sektöründe kullanılıyor.

  1. İl olarak Microsoft Fare ve Klavye Merkezi’ni açın.
  2. Ardından tekrar atamak istediğiniz düğmenin altındaki listeden Makro’yu seçin.
  3. Bir seçenek çıkacak: Yeni Makro oluştur iye ona tıklayın.
  4. Daha sonra boş bir makro oluşturun ve makro listesine ekleyin.
  5. Yeni makronuza ad verin.
  6. Makronuza girmek için düzenleyiciye tıklayın.
  7.  Bu sayede tuş vuruşları, fare tıklatmaları ve eylemler arasındaki gecikmeler gibi etkinlikleri kaydedebiliyorrsunuz. Yeniden atanabilir tuşlara atanan makrolar aracılığıyla gerçekleştirilen fare hareketi veya eylemlerini yakalayamazsınız.
  8. Kullanılabilir Makrolar listesinde yeni makronun seçili olduğundan emin olun

Eğer aynı anda iki veya daha fazla olayı kaydetmek istiyorsanız daha farklı bir yöntem kullanmanız gerekecektir.

  1. Bunun için ilk olarak başlangıç olayını girin. Bunun için SHIFT tuşuna basabilirsiniz mesela.
  2. Seçili olaya sağ tıklayın ve ardından Böl’ü seçin. İşlem üç ayrı komut şeklinde çalışıyor: düğmeye basılı tut, süre gecikmesi ve düğmeyi serbest bırak.
  3. İki ayrı olay arasında (gecikmeden önce veya sonra) tıklayın.
  4. İkinci olayı girin (örneğin: Fare Düğmesi 1).

Mevcut bir makroyu düzenlemek için yapmanız gerekenleri şöyle anlatabiliriz. İlk olarak yapılandırmak istediğiniz fareyi kullanarak Microsoft Fare ve Klavye Merkezi’ni açın. Ardından yeniden atamak istediğiniz düğmenin altındaki listeden Makro’yu seçin. Buradan da kullanılabilir Makrolar listesinden istediğiniz makroyu seçin ve düzenleyiciye tıklayın  bu şekilde hem makroyu düzenleyebilirsiniz hem de yeni olaylar girebilirsiniz.

Makro Ekstra Bilgiler

Bir makroyu yürütmek için Makroya atanan düğmeye tıklayın. Makroyu kayıttan yürütme sırasında iptal etmek için Makroya eklenen düğmeye tekrar tıklayın veya başka bir makro başlatın. Bir makroyu tekrar tekrar yürütmek için ise Makro Düzenleyicisi’nde Kullanılabilir Makrolar’dan bir makro seçin. Makroyu Düzenle çıkacak ona tıklayın. Ve son olarak Yineleme’yi açın.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle