Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paris’in En İyi Müzeleri | Paris Müzeleri Gezi Rehberi

Paris’in En İyi Müzeleri | Paris Müzeleri Gezi Rehberi

Louvre Müzesi şüphesiz dünyanın müze denince akla ilk gelen noktalarından. Dünyadaki benzerleri arasında en büyük kültür-sanat merkezi olan Louvre dışında Paris‘te gezebileceğiniz çok daha farklı ve ilginç müzeler de var. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Paris’i karış karış gezmeye ne dersiniz? 🙂

Paris Gezi Rehberi

Fransa’nın görkemli şehri Paris’te gezilecek yerler listemizde bugün müzeler var. Müze severlerin severek okuyacağı yazımızın tavsiyesini en başta vermek istiyoruz. Müze girişlerinde çok sıra beklememek için biletinizi internetten alabilir veya girişlerinizi “museum pass” ile yapabilirsiniz.

Paris’te Gezmenin En Konforlu Yolu: Araç Kiralamak

Paris’teki müzeleri rahat rahat gezip görmek istiyorsanız Yolcu360‘tan bir araç kiralamanızı tavsiye ediyoruz. Paris Charles de Gaulle Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirirseniz, uçaktan iner inmez bu muhteşem kültür turuna başlayabileceğinizi hatırlatalım…

Paris gezilecek yerler için tıklayınız.

Paris’in En İyi Müzeleri

  • Louvre Müzesi (Musée du Louvre)

Dünyanın en büyük sanat müzesine hoş geldiniz… Sen Nehri’nin kıyısında yer alan bu müze Fransız İhtilali’nden sonra açılan ilk müze olmasıyla da oldukça önemlidir. Louvre Müzesi aslında 1204 yılında Viking’lerden korunmak için kale olarak inşa edilmiştir. 1793’te müze haline gelen saray, 1871’de büyük bir yangın geçirmiştir. Yapılan tamirat ve değişikliklerle zamanımıza kadar gelen yapı 1932 yılında son şeklini almıştır.

İçerisinde 35000 e yakın eser olan bu müzede herkesin bildiği oldukça ünlü bir tablo bulunuyor. Şu meşhur Mona Lisa tablosu birçok önemli eserle birlikte burada bulunuyor. Müze haftalarca gezseniz bitiremeyeceğiniz büyüklükte olduğu için nerdeyse tüm gününüzü alacağını unutmayın. Tüm günümü müzeye ayırmak istemiyorum derseniz en azından camlı piramidi görmeye gitmelisiniz deriz ☺.

Ana girişte bulunan cam piramit, müzeye yapılan son ek kısımdır. Camdan tasarımıyla güneş ışığının zemin kata ulaşmasını sağlamaktadır. Bu cam piramit de Eyfel Kulesi gibi başta istenmemiş ve ilk yapıldığında müzenin bütünlüğünü bozduğu söylenmiş olsa da Louvre Piramidi bugünlerde oldukça seviliyor.

Ziyaret Saatleri ve Günleri: Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 – 18.00 arası, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00 – 21.45 arası ziyarete açıktır. Salı günleri kapalıdır. Her ayın ilk Pazar günü ise müze ücretsizdir.

  • Orsay Müzesi (Musée d’Orsay)

“Louvre Müzesi çok büyük, Paris’te daha küçük bir müze görsem hangisi olmalı?” derseniz size Orsay Müzesi deriz. Paris’in Louvre’dan sonra en popüler müzelerinden… Tren istasyonu olarak yapılan bu bina, 1977 yılında müzeye dönüştürülmüştür.

Orsay müzesinde Vincent van Gogh gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin yanı sıra aynı zamanda meşhur kaplumbağa terbiyecisini yapan Osman Hamdi Bey’in başka bir tablosunu da görebilirsiniz. Müze genelinde 1848-1914 yılları arasındaki tabloları, fotoğrafları ve heykelleri bulunmaktadır.

Ziyaret Saatleri ve Günleri: Pazartesi günleri kapalı olan müze Perşembe günleri 09.30 – 21.45 arası, diğer günler ise 09.30 – 18.00 arası açıktır.

  • Rodin Müzesi (Musée Rodin)

Sanatseverlerin seveceği bir diğer müze ise Rodin müzesidir. Müzede ünlü heykeltıraş ve ressam Auguste Rodin’in eserleri sergilenmektedir. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bahçesinde replikası bulunan, dünyaca ünlü “Düşünen Adam Heykeli” burada sergilenmektedir.

Ziyaret Saatleri ve Günleri:  1 Ocak, 1 Mayıs, 25 Aralık tarihlerinde ve pazartesi günleri kapalıdır. Nisan- Eylül ayları arası 10.00 – 17.45, Ekim ve Mart aylarında ise 10.00-16.45 saatleri arasında açıktır. Aynı zamanda  Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarının ilk Pazar günü ücretsizdir.

  • Opera Binası (Opéra national de Paris)

Sizi kendine hayran bırakacak güzellikte olan bu bina müze olmasa da görmeniz gereken yerlerden… Turistik gezilere açık olan binayı gezebilir veya gösteri izleyebilirsiniz.

Ziyaret Saatleri ve Günleri: Her gün saat 17.30’a kadar açık. Opera etkinlik günlerinde saat 13:00’e kadar açık, resmi tatillerde ise tam gün kapalıdır.

  • Dupuytren Müzesi (Musée Dupuytren)

Dünyanın en korkunç 10 müzesi arasında yer alabilecek bir müzeyle geldik karşınıza. 1935 yılında açılan müzede kavanozlar içerisinde hastalıklı ve kusurlu fetüslerle, iskeletleri, organları ve balmumu heykelleri bulunmaktadır.

Photos of the Musée Dupruytren in Paris, France.

(Görüntüler rahatsız edici olabileceği için yakından çekilmiş fotoğrafları paylaşmıyoruz. Hassas bir yapınız varsa bu müzeyi gezmek size pek iyi gelmeyebilir.)

Ziyaret Saatleri ve Günleri: Hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında açık olan müze hafta sonları kapalıdır.

Fransa’nın en güzel müzeleri yazısı için tıklayınız.

1 yorum