Yolcu360 Blog

Louvre Müzesi Sanal Tur

1870 yılına kadar Fransız devlet başkanlarına ev sahipliği yapmış aynı zamanda Paris ve Fransa tarihinin en önemli arka planlarından biri olarak bilinen Louvre Müzesi‘ni evden gezmeye ne dersiniz? Louvre Müzesini ve sahip olduğu koleksiyonlarını gezerken Orta Çağ’dan 1848 yılına kadar uzanan Batı sanatını ve çok sayıda eski medeniyeti keşfedebilirsiniz. On ikinci yüzyılın sonlarına kadar uzanan müzeyi barındıran büyük sarayın mimarisi ise ayrı bir konu. 🙂 13.yüzyıldan 2011’e kadar, en yenilikçi mimarlar Louvre’ye katkı sağlamış. İşte bu kadar etkileyici bir yapı olan Louvre Müzesi sanal tur imkanı ile evden de gezilebiliyor. Canınız sıkıldığında, seyahate çıkamadığınız da veya evde bir şeyler yapmak istediğinizde Louvre sanal tur sizin için güzel bir aktivite olabilir. 🙂 Louvre Müzesi için sanal tur yazısını Yolcu360 ekibi hazırladı.

Louvre Müzesi Turu

12. yüzyılda kale olarak yaptırılan yapı, 14. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar ise kraliyet sarayı olarak kullanılmış. 1793 yılında Kraliyet Ailesi Versailles Sarayı’na taşınmış ve bina 537 adet eserle müze olarak halka hizmet vermeye başlamış.

Günümüzde ise 350 binden fazla eserin yer aldığı Louvre Müzesi’nde gezmek gerçekten harika. Louvre Müzesi sanal tur imkanı da sunduğundan hazır böyle bir şans varken gezmemek olmaz. 🙂 Müze içerisinde Batı ve Doğu Avrupa, Mısır ve İslam eserlerinin, heykel ve resimlerin bulunduğu galeriler mevcut.

Müze içerisinde en bilindik ve önemli eserlere gelirsek, Da Vinci’nin Mona Lisa tablosu tabi ki ilk sırada bulunuyor. Ardından Michelangelo’nun İki Köle ismindeki heykeli ve Gericault’un Medusa’nın Salı tablosunu görebilirsiniz. Jan Vermeer’in Dantelci Kız adlı tablosu, Milo Venüsü ve Marly Atları heykelleri de müzenin popüler eserleri arasında.

Online gezebileceğiniz müzeler yazısı için tıklayınız.

Louvre Müzesi

Dünya’nın en büyük müzesi olarak bilinen Louvre Müzesi içerisindeki eserleri sanal tur ile keşfederken dahi yorulduğunuzu hissedebilirsiniz. O kadar çok görülecek eser var ki. Eserlerin her biri birbirinden değerli. Burayı sanal tur ile gezerken hem kaliteli vakit geçireceksiniz hem de kültürel açıdan doyduğunuzu hissedeceksiniz. Şimdiden keyifli gezmeler! 🙂

Sanal tur için link: https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

 

1 yorum