Yolcu360 Blog
ozedf
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Leylek Köyü olarak bilinen Eskikaraağaç Köyü gezi rehberi / Bursa

Leylek Köyü olarak bilinen Eskikaraağaç Köyü gezi rehberi / Bursa

Leylek Köyü yani bir diğer adıyla Eskikaraağaç Köyü yolu Bursa‘dan geçen herkesin mutlaka görmesi gereken seyahat noktalarının başında geliyor. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, tabiat açısından hem Türkiye hem de dünya için çok önem taşıyan bu köyü sizler için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı.

Leylek Köyü gezi rehberi

İnsan gerçekten ne zaman öğrenmeye başlar, bu soru hep sorulur değil mi? Bence insan seyahat etmeye başlayınca öğrenmeye de başlar. Sadece gitmek tek başına yetmez tabi okumak da yaverlik etmeli… Peki size soruyorum Türkiye’nin ilk ve tek Leylek Köyü neresidir? Bileniniz var mı? Sanırım çoğumuz bilmiyoruz. Bende varlığından 2 yıldır haberdarım zaten.

Eskikaraağaç yani Leylek Köyü ‘ne nasıl gidilir?

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyüne düşüyor yolumuz öyle sade öyle güzel. Leylek köyü Bursa şehir merkezine 45 kilometre, İstanbula sadece 200 kilometre mesafede bulunuyor. Bursa içerisinde ise Gölyazı köyüne 6-7 kilometre uzaklıkta.

Tabelaları takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yolculuk için en mantıklı alternatif ise Yolcu360 ile İstanbul araç kiralama ya da Bursa merkez araç kiralama seçeneklerini değerlendirmek.

Leylek Şenliği

Her gülün gölgesinde bir papatya oluyor ve elbet her gülün seveni olduğu kadar papatyanın aşığı da oluyor. 2005 yılından itibaren Türkiye’nin ilk Avrupa’nın 11. Leylek köyü seçilen Eskikaraağaç Köyü her yıl mayıs ayının sonunda yapılan Leylek Şenliği ile adeta hayat buluyor.

Köyde 60 yakın hane var nufüsü oldukça az olan köy yarımada şeklinde Ulubat Gölü’ne kıyısı bulunuyor halkı balıkçılık, ve son yıllarda zeytincilikle geçimini sağlamaya çalışıyor.

2011 yılında Avrupa leylek köyü seçildi köyde gözlemciler için bir gözetleme kulesi bulunuyor hemen yanında ise küçük bir müzesi var. Ayrıca göl kıyısında bisiklet ve yürüyüş yolu olması oldukça keyifli bir gezintiye davet ediyor.

Benim en çok hoşuma gidense köy halkının tebessüm dolu sıcak selamlamaları oldu. Leylekleri de gelen misafirleri de benimsiyorlar.  Şimdi sıra sizde gezen mi bilir okuyan mı siz keşfetmeye ne dersiniz? Gezginkz der ki ;Doğa ile kalın doğa da kalın..

Yorum ekle