Yolcu360 Blog
Lexus ES 2019 Görselleri

Lexus ES İncelemesi

Lexus ES incelemesi arayanlar için çok detaylı bir araştırma yaptık. Dünya otomotiv listelerinde prestijli marka olarak adını kazıtan Lexus’un Türkiye pazarında da alıcısı var. Hem de sandığınızdan fazla. Hatta 2018’in en çok satan lüks markalarından biriydi Lexus. Peki Lexus ES nasıl bir otomobil, Lexus ES alınır mı, Lexus ES motor özellikleri neler…

Lexus ES İncelemesi

Lexus ES, mükemmel bir hibrit sisteme sahip. Öyle ki, onu, hibrit motor teknolojisinin öncülerinden biri olarak da gösteriyorlar. Mühendislik konusunda gerçekten farklı bir seviye yansıtan ve elektrikli araba segmentinde çok güçlü bir seçenek olan Lexus ES, uzun boyu, geniş iç mekanı ve karizma duruşu ile de dikkat çekiyor. Bakalım Lexus ES özellikleri neler?

Lexus ES Özellikleri

Lexus ES’in tasarımı çok ama çok etkileyici. Zaten 5 metre uzunluğundaki bir araç, nasıl göz çarpmaz ki. Aracın eksiksiz donanımla sunulması, hemen her ayrıntısında en yeni teknolojiyi kullanması gibi detaylar da gerçekten çok önemli. Tabi bu lükse sahip olmak da biraz pahalı. Ama yaşam standartlarının yüksek olduğu ülkelerde baya iyi talep almış. Lexus 2018 satış rakamlarına bakıldığında en yüksek satışın Kuzey Amerika’dan olduğu görülüyor. Kanadalılar en yoğun alıcı kitlesi.

Lexus ES İç Mekan

Lexus ES’in içinde kalite algısı en üst seviyede. Buna, tam anlamıyla yatırım yapılmış. İç mekan tasarımı çok özgün, çok teknolojik ve çok minimal. Çok geniş olan Lexus ES’in iç mekanı büyük ve konforlu koltuklarla rahatlığa odaklanmış. Arka koltuk sırası da geniş. Hem diz hem baş mesafesi çok rahat. Aracın coupe benzeri tasarımı baş mesafesini bir SUV gibi yüksek kılmıyor ama uzun boylular bile rahat edebilir.

Lexus ES 2019 Görselleri

Lexus ES Motor Özellikleri

Avrupa pazarında satılan Lexus ES’in kaputunun altında Toyota’nın hibrit motorunun dördüncü kuşağı var. 2,5 litrelik 178HP 4 silindirli benzinli motor ve 120HP elektro motor birlikte çalışıyor. Aracın toplam sistem gücü, 218HP. 0-100km/s hızlanmasını 8,9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 180km/s.

Lexus ES Yorumları

Lexus ES 2019 GörselleriLexus ES kullanan var mı ya da Lexus ES kullananların yorumları nasıl sorusuna da yanıt aradık. Bulduğumuz bir kaç dikkat çekici detay şöyle:

  • Coupe tavan yapısı arka koltukta boyu 1.90cm olan biri için bir miktar can sıkıcı.
  • Motor, şanzıman ikilisi mükemmel çalışıyor ve çok seri.
  • Motorda Toyota hibrit motoru var ama diğer Toyota motor sistemlerinden çok daha canlı bir yapıya sahip.
  • Yüksek hızda bile iç mekan gürültüsü çok az.
  • Fiyatı pek uygun sayılmaz. Çünkü aynı fiyata hibrit BMW ve daha uygun fiyata elektrikli Audi var.
  • Aracın kumana sistemini kullanmak zor. Dokunmatik yüzey var ama titreyerek tepki veriyor ve ona bakarken arabayı kullanmak zor olabilir.
  • Multimedya sistemi ve titreyerek çalışan işaretleyici hemen her kullanıcının eleştirdiği bir detay.

Lexus ES 2019

Lexus ES 2019

Karşımızda Almanya’da 2018’de tam 2.800 adet satılmış bir otomobil var. Lexus ES fiyatı 55 Euro civarında. Bu Japon üretici için bir eksi puan çünkü aynı fiyata hatta daha azına Mercedes, BMW ya da Audi’nin hibrit/ elektrikli versiyonları var. Üstelik aynı donanım seviyelerinde. Peki, Lexus ES 2019 satışları nasıl olacak?

Lüks Araç Kiralama

Lexus ES gibi lüks araç kiralama seçenekleri için yolcu360.comüzerinden hızlı ve kolay bir biçimde fiyat araştırması yapabilirsiniz. Mercedes kiralama ya da Audi kiralama gibi arayışlarınıza yanıt bulabilirsiniz. Lüks araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com ile bakabilir, fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilir, planlarınız değişirse koşulsuz iade hakkınızı kullanabilirsiniz. Araç kiralama firmalarının filosunda Lexus marka araç varsa kiralık Lexus fiyatlarını inceleyebilir, en uygun kiralık lüks araç gibi aramalar için en pratik biçimde sonuç alabilirsiniz.

1 yorum

  • ben lexüs kullanıcısıyım arabamı inanılmaz seviyorum geröekten baska araba kullanamam artık bu insanla iletişim kuruyor .baska bisey cok konforlu ve kaliteli .