Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Lewis Hamilton Kimdir? F1 Günlükleri

Lewis Hamilton Kimdir? F1 Günlükleri

Lewis Hamilton kimdir, bu ara bu soruyu çok soran var. Başarı, arkasından merak getirir. Güzel bir merak. Hal böyle olunca Lewis Hamilton sevgilisi kim, Lewis Hamilton kaç yaşında gibi sorular da olağan. Lewis Hamilton kimdir ekseninde F1 şampiyonunu yakından tanıyalım…

Lewis Hamilton Kimdir?

Formula 1 tarihinde hiç kuşkusuz en başarılı üç isim arasında gösterilen, kraliyet ailesi tarafından madalyalarla ödüllendirilmiş ve her dalda birincilik, ikincilik en kötü üçüncülük yaşamış Formula 1 efsanesi ‘’Lewis Hamilton kimdir?’’ sorusunun cevabını bu yazıda okuyabilirsiniz.

F1 yarışlarında 6 dünya şampiyonluğuna sahip 2019’da da üst üste 3. Şampiyonluğunu yaşamış Lewis Hamilton 7 Ocak 1985 yılında İngiltere’nin Hertfordshire kentinde dünyaya geldi ve orada büyüdü. F1 tarihinde yarışına ilk siyahi pilot olan Hamilton melez yapısını annesinden alıyor.

Babasının küçük yaşta ona hediye ettiği uzaktan kumandalı yarış arabası belki de onun kariyerindeki ilk basamağı oluşturuyordu.


Yarış duygusu ve kazanma hırsını keşfeden babasının bir sonraki hediyesi ise go-kart olmuştu. Go-karttaki gidişatını da gözlemleyen babası onu go-kart yarışlarına sokmaya karar verir ve Hamilton’un resmi olarak olmasa da yarış kariyeri bu şekilde başlamış olur. Okul hayatı boyunca da çok aktif bir öğrenci olan Hamilton birçok spor dalı ile ilgilenirken karate konusunda belli bir seviyeye dahi gelmiş. 

Lewis Hamilton Kariyeri

Babasının yönlendirmesi ve onun da bu yönlendirmeye karşılık olarak istekli ve arzulu olması onu genç yaşta pilotluk serüvenine sürükledi. 2000 senesine kadar go-kartta birçok yarışta boy göstermesinin yanında bu yarışları birincilikle tamamlamış. 2001 senesinde ise Renault Kış Yarışları ile yarış kariyeri resmi olarak henüz 16 yaşındayken başladı. Bu yarışta da dikkatleri üzerine çeken Hamilton 2002 senesinde kendisinden en genç F1 pilotu olması istendiğinde ise o yaşta çok gerçekçi bir yaklaşım sergileyerek ‘’En genç yarışmacı olmak istemiyorum. Deneyim kazanıp F1’de neler yapabileceğimi görmek istiyorum’’ demiş.


Birçok pilotun o yaşta hayali olan F1 ile ilgili bu söylediği sözler kendisinin kariyer planı hakkında bize uzun vadede birçok ipucu veriyordu. Dediğini yaptı ve 2007 senesinde Mclaren takımında Alonso ile Avustralya Grand Prix yarışında üçüncülük derecesini aldı. Bahreyn ve Barcelona’da Felipe Massa’nın ardından 2. oldu ve kendisini de Formula 1’e hazır hissettiğini düşündükten sonra Dünya Şampiyonası’na giden en genç pilot olma unvanını aldı. 


Ardından 2008 yılında Kanada ve Amerika Birleşik Devleti’nde Formula 1 kariyerinin ilk yarışında birinci olarak kariyer basamaklarını hızla çıkacağının sinyallerini verdi. 2013 yılında takım değiştirerek
Lewis Hamilton Mercedes birlikteliği gerçekleşmiş ve çocukluk arkadaşı olan Nico Rosberg ile birlikte yarışmıştır. 


2013 senesinde Sebastian Vettel’in arkasında kalarak kendisinden de beklenmeyen bir derece ile yarış sezonunu tamamladıktan sonra 2014 ve 2015 yıllarında iki sene üst üste şampiyonluk yaşayarak geri dönüş mesajını rakiplere verdi. 


2016 yılına geldiğimizde ise Hamilton otoriteler tarafından favori gösteriliyordu. Fakat işler hiç istediği gibi gitmedi ve aracının yaşadığı arıza sebebiyle şampiyonluğu Nico Rosberg’e kaptırdı. Fakat yıllar geçtikçe kariyerine bireyselliğinin yanında takım oyunculuğu rolünü de eklemiştir. Bunda yaşının ilerlemesinin de etkisi olduğunu söylersek yanlış olmaz. Şuan kaybettiği yarışlardan sonra hatayı araçta ya da ekipte arayan Hamilton bu düşüncesinden bir hayli uzaklaşmış, bir takım lideri gibi davranmakta. Bu da onun başarısında pay sahibi olan etkenlerden biri diyebilirsiniz.

Formula 1 Efsanesi Lewis Hamilton!

‘’Formula 1 efsanesi Lewis Hamilton bu başarısını neye borçlu?’’ sorusuna verilebilecek birçok cevap olabilir. Bir başarının var olması için birçok şartın bir araya gelmesi gerekir. Hamilton bununla ilgili röportajlarında yarışları teker teker ele aldığını, puan durumu ya da şampiyonanın o anki durumuna bakmadığını, bu yaklaşımının motivasyonunu diri tutmakta çok önemli bir yer sahibi olduğundan bahsediyor. Motivasyonunun bir diğer noktası ise çocukların ilham kaynağı olmak.


‘’Formula 1 efsanesi
Michael Schumacher’in rekorlarını kırmak istiyor” denilse de Hamilton, bunu kabul etmiyor ve tek rakibinin kendisi olduğunu dile getiriyor. Formula 1 pilotları için en verimli yaşın 28-34 olduğu söylenir fakat 34 yaşındaki Hamilton kariyerinin sonunda olduğunu düşünenlere yarışarak cevap vermek istediğini söylüyor. Yarış stilinden bahsetmek gerekirse lastik kullanımı konusunda uzman olan Hamilton, tekerlek tekerleğe geldiğinde atakları çok iyi ve teması göze alan bir yapıya sahip. Risk analizini çok iyi belirleyen Hamilton bu aldığı riskler sayesinde de adını Formula 1 efsaneleri arasına yazdırdı. Temas yaşadığı anları çok iyi ayarlıyor ve yaşadığı 5 temastan belki de 4’ünden kendisi az hasarla kurtuluyor. Yarışın gidişatını belirleyen kısım da Hamilton’ın bu hamlesi oluyor. 

Bir Başka Lewis Hamilton!

Lewis Hamilton pistteki hayatının dışında sosyal hayatta da çok aktif bir kişiliğe sahip olduğunu hayranlarına gösteriyor. Farklı işlerde de yer alması, moda sektöründe Lewis Hamilton Tommy markasını yaratması hatta yarı profesyonel olarak müzikle uğraşması dikkat çekiyor. Formula 1 pilotlarından beklenmeyen bir hayat tarzı yaşaması ile belki de onu diğerlerinden ayırıyoruz. Elbette Lewis Hamilton’ın sevgilisi de merak konusu oluyor.  Lewis Hamilton ve Nicole Scherzinger sık sık farklı haberlerle karşımıza çıkıyor ve gündemi belirliyor. Onun adının geçtiği her yerde bir gündem oluşturması Lewis Hamilton’ı farklı kılan özelliklerden sadece biri.


Formula 1 tarihine adını altın harflerle yazdıran Lewis Hamilton’ın farklı kişiliği ve tarzı ile de ilerleyen yıllarda adından sıkça söz ettireceğini tahmin edilebiliyor. Yaşadığı başarıların hayalini kuran gençler için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Yorum ekle