Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > La Rochelle Gezilecek Yerler | La Rochelle Gezi Rehberi

La Rochelle Gezilecek Yerler | La Rochelle Gezi Rehberi

Tuzlu deniz havasının ciğerlerinize dolduğunu hissettirecek bir yer olan La Rochelle, eski bir liman kenti ve bu ayrıcalığın tüm özelliklerini de sahip. Heybetli kuleleri, harika manzaraları ve ortaçağ surları ile gerçekten burayı gezmesi ayrı bir keyifli. La Rochelle, etkileyici ve eski binalarla dolu olan bölge sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor. La Rochelle gezilecek yerler kapsamında Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken, Orta Çağ’dan günümüze kadar sürecek olan hoş bir gezintiye çıkmış olursunuz. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak sizde buram buram kültür ve tarih kokan bu güzel liman kentini rahatlıkla keşfedebilirsiniz. La Rochelle gezi rehberi kapsamında Fransa vizesi, La Rochelle’ye nasıl gidilir gibi bilgilerinde yer aldığı seyahat yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

La Rochelle küçük bir şehir olmasına rağmen birden fazla müzeye ev sahipliği yapıyor. Tatiliniz sırasında bu müzeleri ve tarihi yapıları gezebilir, aynı zamanda yelkenle denizin tadını çıkarıp doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Hadi hep birlikte La Rochelle turu için en gözde yerler nerelermiş birlikte bakalım. 🙂

La Rochelle Gezilecek Yerler

  • Eski Şehir

Tarihi atmosferiyle La Rochelle sizi kendisine adeta hayran bırakıyor. Eski şehrin tam merkezinde zengin bir şekilde dekore edilmiş Hôtel de Ville / Belediye Binası bulunuyor. Belediye binasının kuzeydoğu tarafında ise yarı ahşap mimariye sahip orta çağ evleri sizleri karşılıyor. Ama eski şehrin en popüler noktası 15. yüzyıla ait Tour de la Lanterne isimli bir deniz feneri.

Bu fener bir dönemde hapishane olarak hizmet vermiş. Burada Aunis limanının harika bir manzarasına tanıklık edebilirsiniz. 18. yüzyılda inşa edilmiş olan Palais de Justice / Hukuk Mahkemeleri de yine Eski Şehrin en ihtişamlı yapılarından biri.

  • Eski Liman

La Rochelle’de yemek yemek ve dinlenip manzaranın tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri burası. Vieux Limanı olarak da bilinen yer, otantik deniz ürünleri yemeklerinin tadını çıkarmak için oldukça ideal. Liman, küçük balıkçı tekneleri ve restoranlar ile çevrilmiş. Vieux Limanı’nın girişinde ilk gözüne çarpacak şeyler ise iki orta çağ kulesi. Limanın doğu tarafındaki büyük  kule, Tour Saint-Nicolas. Yine batı tarafındaki kulenin ismi ise görkemli duruşu ile Tour de la Chaîne. Güzel bir yemekten veya kahveden sonra limanın güney tarafına doğru ilerlerseniz şehrin harika bir manzarasına tanık oluyorsunuz. 😊

  • Doğal Tarih Müzesi / Musée d’Histoire Naturelle

Müzenin tarihi 18. yüzyıla kadar uzanıyor. 2.300 metrekarelik sergi alanı ile müze, dünyanın her yerinden doğa bilimcileri ve etnograflar tarafından bulunan yaklaşık 10.000 nesnenin şaşırtıcı bir koleksiyonunu sergiliyor.

Koleksiyon, ziyaretçilerin bilim ve tarih hakkında bilgi edinirken, aynı zamanda doğal dünyadaki zenginliği ve çeşitliliği anlamaları konusunda eğitici bir rol üstleniyor. Müzenin en gözde yerleri ise arkeolojik koleksiyon ve zooloji koleksiyonu. Soyu tükenmiş canlılara dair zengin bir koleksiyona sahip.

  • Deniz Müzesi / Musée Maritime

La Rochelle gibi bir liman kentinin içerisinde deniz müzesinin olmadığını düşünmediniz herhalde. 😊 Şehrin rıhtımına demirlemiş olan bu müze, ziyaretçilerin tur yapmasına izin verilen sekiz gemiden oluşan bir filo. Bir müzenin sergisinde yat sahipleri tarafından tekne yarışı için halen kullanılmakta olan birkaç klasik yat bulunuyor. Müzede denizcilik tarihine ve denizciliğin kendisine dair her şeye yakından tanıklık edebiliyorsunuz. Denize karşı özel bir tutkunuz varsa bu müze sizin için dünyanın en güzel yeri olabilir.

Provence gezi rehberi için tıklayınız.

La Rochelle Gezi Rehberi

  • Protestan Müzesi / Musée Protestan

Protestan Müzesi, La Rochelle’deki Protestanlık tarihine adeta ışık tutuyor. Müze, Protestanların mücadeleleri hakkında zengin bir tarihsel koleksiyona sahip. Hem bölgedeki Protestanlık mezhebinin gelişmesinde nelerin etkili olduğunu hem de Protestanlık mezhebini yakından tanıyabilmeniz için gereken bütün bilgileri bu müze içerisinde bulabilirsiniz.

  • Yeni Dünya Müzesi / Musée du Nouveau Monde
Kaynak: https://www.larochelle-citypass.com/

18.yüzyıldan kalma bir konakta hizmet veren Yeni Dünya Müzesi, Fransa’nın 16. yüzyıldan beri Kuzey ve Güney Amerika ile ilişkisine ait tarihi ve resmi bilgiler içeren koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonları incelerken eski deniz haritalarını görebilir ve ayrıca Brezilya ve Karayipler’deki ticaret rotaları hakkında bilgiler edinebilirsiniz. José Conrado Roza’nın La Mascarade Nuptiale adlı muhteşem eseri yine bu müzede sergileniyor.

  • Güzel Sanatlar Müzesi / Musée des Beaux-Arts

Kral XVI. Louis döneminde inşa edilen bir piskoposun sarayı daha sonrasında bu güzel sanatlar müzesine dönüştürülmüş. Müze, 15. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar tarihlenen yaklaşık 900 Avrupa resim ve çizimini sanat severler ile buluşturuyor. Müzenin diğer bir odak noktası ise bölgedeki sanatçıların yarattığı Realist tablolar. Sizde sanata ilgili duyuyorsanız La Rochelle gezilecek yerler listenize mutlaka bu müzeyi eklemelisiniz. 😊

  • Cathédrale Saint-Louis / La Rochelle Katedrali

La Rochelle Katedrali, halen bir ibadet yeri olarak hizmet veriyor. Katedral, Jacques Gabriel tarafından tasarlanmış ve 18. Yüzyılda inşa edilmiş. Neo-klasik bir tarzdaki katedral, Barok tarzındaki zengin süslemeleri ile oldukça göz alıcı bir havaya sahip.

Èze köyü gezi rehberi için tıklayınız.

Fransa Vizesi

La Rochelle turu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye giriş yapmadan önce Fransa vizesi almaları gerekiyor. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa vizesi almaları zorunlu. Ancak Yeşil, Gri ve Siyah Pasaport sahibi kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile Fransa vizesinden muaf durumdalar. Fransa vizesi, aynı zamanda Schengen vizesi olduğundan yakın tarih de Schengen vizesi aldıysanız süresi dolmamış ise Fransa için tekrar vize almanıza gerek kalmaz.

Peki başvuruyu nereye yapacağım diye merak ediyorsanız Fransa vize başvurusu için formu eksiksiz bir şekilde doldurarak, vize başvuru evrakları ile birlikte Fransa Konsolosluğu ya da konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerine yapabilirsiniz.

Schengen vizesi için gerekli evraklar neler?

La Rochelle’ye Nasıl Gidilir?

La Rochelle’e Türkiye üzerinden direkt uçuş seferleri mevcut. Uçak biletinizi alırken tercih etmeniz gereken havaalanı ise Île de Ré Havalimanı. Ayrıca La Rochelle’yi konforlu bir şekilde keşfetmek isterseniz Île de Ré Havalimanı araç kiralama seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

La Rochelle gezilecek yerler için seyahat listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

La Rochelle turu için detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Fransa La Rochelle gezisi kapsamında seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

1 yorum