Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Kuryeliğe Uygun 15 Motosiklet Modeli

Kuryeliğe Uygun 15 Motosiklet Modeli

Kuryelik, giderek daha fazla kişinin tercih ettiği bir iş alanı haline geliyor. Verilen adrese teslimat yapan kuryeler için motosiklet en etkili ulaşım aracı. Peki, kuryeliğe uygun motosiklet modelleri hangileri? Motorlu kuryelere motosiklet tavsiyesi arayanlar için bir liste yaptık. İşte kurye motosikletleri listesi

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Kurye Motosikletleri 

kurye-motosikletleri

Önce kurye nedir, sorusunun yanıtına bakalım. Aklımıza hemen motosiklet kaskı ile kapıda beliren genç bir adam imajı geliyor ama lüks otomobillerle hatta uçakla kuryelik yapanlar da var 🙂 

Kurye; kendisine verilen evrak, dosya, yemek, kargo paketleri gibi teslim edilmesi gereken materyalleri adreslerine teslim eden kişi. Ama bu işi motosikletle yapıyorsa onun adı motor kurye. 

Günümüz teknolojisi ve pandemi süreci ile beraber online alışverişe yönelen kitlelerin talepleri de motor kuryeliği büyük bir ihtiyaç haline getirdi. Bunun sonucunda da hem motor kurye sayısı arttı hem de trafikteki motosiklet sayısı. Peki, bir motor kurye için en uygun motosiklet modelleri hangileri?

bir kurye, hemen her motosikletle işini yapabilir. Ancak burada yakıt, hız, konfor ve motosikletin maliyeti gibi detayları mutlaka dikkate almak gerek. Örneğin kurye motosikletleri hafif olarak tasarlanır. Bu da aerodinamik olmalarını, kolay ulaşım sağlamalarını, kolayca kaldırıma ya da tümseğe çıkarabilmelerini amaçlar. Tasarımdaki bu özellik mutlaka dikkate alınmalı. Diğer yandan elektronik vites değiştirme, dijital gösterge ekranı, sepet gibi aksesuarlar da motor kuryeler için önemlidir. 

Motosikletli kuryelik bugün çok popüler bir iş. Standart teslimat, aynı gün teslimat, kargo teslimatı, gecelik nakliye hizmetleri, acele ve isteğe bağlı teslimatlar, bagaj hizmet teslimatı gibi hizmetler motosikletli kurye teslimatları ile sağlanır. Bununla birlikte kazanç sağlamak için doğru motosiklet seçimi şart! Şimdi, kuryeliğe uygun 20 motosiklet modelini tanıyalım.

  • Honda CBF 150

Honda CBF 150 modelleri 2005-2006 yıllarında çıkmış bir model. Yakıt olarak ekonomik ve az masraf çıkaran bir model olarak bilinir. Yedek parçasının da ucuz olduğunu belirtmekte fayda var.

  • Lexmoto LXR 125

125cc motosikletler arasında Lexmoto LXR 125 oldukça popüler bir seçenek. Performans olarak kendinden daha üstün modeller olmasına rağmen kullanıcılar tarafından ekonomik ve kullanışlı olduğu belirtiliyor.

  • Haojue 135 DA

Suzuki markasının ürettiği bir model. Bu modelin tavsiye edilme nedeni titreşiminin çok az hissedilmesi. Ayrıca oldukça hafif bir gövdeye sahip. 

  • Honda CB 125 F

Honda Cb 125 F az yakıt tüketimi ile dikkat çeker. Yakıt tasarrufu ile ilgi görse de performans olarak yetersiz kalabilir. Elbette şehir içinde ne kadar hız yapabileceğiniz konusu da tartışılır. Burada tercihinizde yakıt ekonomisi çok daha baskın olmalı. 

  • Honda PCX 125

Motorlu kurye hizmeti şirketleri için Honda PCX 125 en çok tavsiye edilen en iyi kurye motosikletlerden biri olarak biliniyor. Honda’nın 125cc serisinde sahip olduğu en iyi modelleri arasında da gösteriliyor. Kuryelerin en çok tercih ettiği motosiklet modellerinden olan Honda PCX 125, kompakt bir scooter gibi. Raporlara göre, ABD’de çok sayıda restoran ve fast food servisi için en çok kullanılan motosiklet modellidir. Yakıt tüketimi optimziasyonu iyi olan model, şehir içi kullanım için üretilmiş.

  • Suzuki GSX-R125

Suzuki GSx-R125 hem yarışlara hem de kuryelik için teslimatlara uygun bir motosiklet. Kısa mesafelerde performansı da oldukça iyi. Yine motor kuryelerin tercih ettiği motosiklet modellerinden biri. 

  • Honda CB125R

Honda CB125R en çok tercih edilen kurye motosiklet modellerinden biri. Fiyatı nispeten yüksek olsa da bunun kullanıcıya yansıyan önemli sebepleri var. Konfor odaklı tasarımı, ekonomik yakıt tüketimi gibi özellikler de bunlar arasında yer alıyor. Bu nedenle kuryeliğe uygun motosikletler arasında üst sıralardadır. 

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur? Maaşlar & Haklar

  • Kawasaki Z125

125cc motosikletler arasında en iyi bilinen modellerden biri Kawasaki Z125 modelidir. Şehirlerarası kurye teslimat performansı da oldukça başarılıdır. Uzun süre kurye hizmeti vermeyi düşünenler için uzun ömürlü bir motosiklet olması önemli. 

  • Vespa PX200

Birçok siparişi sorunsuz teslim edebileceğiniz modellerden biri de Vespa PX200. Yıllar önce piyasaya sürülmüş olsa da hala kurye teslimat hizmetleri için oldukça verimli. Kargo uçak hizmetleri için ekonomik bir tercih.

  • Aprilia RS4 50

50cc motora sahip Aprilia RS4 50 sınıfının en ekonomik motosikletlerinden biri. Piyasada hem ucuz hem de ekonomik olarak tanınan bir model. Sürüşü oldukça keyiflidir ve spora lastiklere sahiptir. Şanzıman ve fren sisteminin mükemmel olması nedeniyle kuryelik için idealdir. 

  • Kawasaki Z560

Kawasaki Z560 en iyi kurye motosikletleri arasında öne çıkar. Bunun en önemli nedenlerinden biri 650cc motor eşdeğeri olmasıdır. Çok güçlü bir performans sunar. Büyük motoru uzun yolculuklar ve daha çok malzeme için de elverişli. Ancak yakıt cimrisi motosiklet modeli sayılmaz.

  • Honda Forza 250-300

Orta sınıf ve maxi scooter olarak üretilen bir model. Honda markasının en güncel ve en ekonomik motosiklet modellerinden biri.

  • Tvs Apache RTR 150

Türkiye piyasasında satışa sunulan ilk Hint motosikleti Tvs Apache Rtr 150’dir. Hintli motosiklet modeli, sportif bir görüntüye sahip ve aynı zamanda ekonomik bir seçenek. Sistem açısından da daha elektronik bir yapısı olduğunu söylemek gerek. 

  • Bajaj Pulsar 200 NS

Hindistan üretimi motosikletler, motor kuryelerin tercihleri arasında yer alıyor. Bunlardan biri de Bajaj Pulsar 200 NS’dir. Model, spor görünüşü gençleri daha çok etkiliyor. Bu arada Bajaj markasının kabinli motosiklet modelleri de çok tutuluyor. 

  • Bajaj Dominar 400

Güçlü motor isteyenler için ideal olan Bajaj Dominar 400 aynı zamanda sınıfının uygun fiyatlı motosikletlerinden biri. Bajaj Pulsar motosikletlere göre daha oturaklı bir tasarımı var. Oturuşu ve kullanılışı  da konforlu. Hızı ve performansı da beğenilmektedir. 

  • Honda NCX750

Daha uzun yol ve performans için Honda NCX750 önerimizdir. Honda NCX750; konforlu ve rahat olmasının yanı sıra yakıt tüketiminde de oldukça ekonomik bir model. Titreşimi az, kullanan kişiyi yormayan, uzun mesafelere uygun bir motosiklet. Hızlı ve güçlüdür. 

Genel olarak değerlendirildiğinde 50cc ve 125cc motora sahip motosikletler kuryelik için her zaman daha ideal. Uygun etiket fiyat, güvenlik özellikleri, ekonomik sürüş ve en sonda da performans dikkate alınarak kurye motosikleti seçilmeli. Kuryelik için kullanılan motosikletlerin dayanıklılığı oldukça önemli. Siz de kuryelik için sınıfının en uygun motosikletini ve özelliklerini inceleyerek satın alabilirsiniz. 

 

Yorum ekle