Yolcu360 Blog

Kumru nedir? Çeşmede kumru nerede yenir?

Yola çıkan herkes için hızlı atıştırmalıklar her zaman hayati önem taşır. Kumru da en sevilen atıştırmalıklar arasında sayılır. Hele ki Çeşme’deyseniz! Fakir Gurmesi ile sokak lezzetlerini keşfetmeye Çeşme’nin meşhur kumrusu ile başlıyoruz. Peki Çeşme’de kumru nerede yenir? İşte kumru deyince önünde kesinlikle durmanız gereken bir mekan önerisi…

Kumru nedir?

Öncelikle bu lezzet patlamasını, sadece bir kuş türü sananlara bir bilgi bilgi güncellemesi yapalım. Kumru bir nevi ekmek arası yöresel fastfood yiyeceğidir. Ancak öyle her ekmeğin arasına yapılmaz. Kumru için özel kumru ekmeği kullanmak gerekmekte. Üzeri hafif susamlı, fırınlarda bulabileceğiniz  küçük ekmekleri andıran boyutuyla özel bir ekmektir. Peki bu tadına doyulmaz atıştırmalık nasıl yapılır? Kumru Ekmeğinin içerisine İzmir Tulum Peyniri, domates, biber konulması suretiyle hazırlanarak soğuk servis edilen veya kömürde pişirilmiş sucuk, salam ve kaşar peyniri ile domatesin konulması suretiyle sıcak servis edilen bir üründür. Bu sebeple önünüze soğuk geldiği zaman itiraz etmeden önce verdiğiniz siparişe dikkat etmenizde fayda var.

 

Yaklaşık 150 yıldır İzmir’de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün tüketilen kumru önceleri soğuk olarak hazırlanırken, 1940’lardan sonra sandviç gibi arasına sucuk, salam ve peynir konularak sıcak olarak da tüketilmeye başlanmıştır.

 

Neden Çeşme?

Çeşme, şifalı sıcak suları, olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı Türkiye’nin şirin bir tatil beldesi. İzmir’in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda olmasından ötürü gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmış. Fakat Çeşme ve civarında kaynak suları bol olduğundan ve zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yörenin adı Çeşme olarak dillere yerleşmiş. Çeşme adını, bir zamanlar yüz kadar olduğu söylenen bu çeşmelerden almış.

Çeşme aynı zamanda Türkiye’de deniz tatili denince akla ilk gelen yerlerden biri. Hem eğlence mekanlarına kucak açması hem de pırıl pırıl sahilleriyle, bu güzel belde her zaman dikkat çekici bir tatil noktasıdır. Alaçatı, Efes gibi Ege bölgesinde gidip görmeniz gereken yerlere yakınlığıyla da tek bir noktada sabit kalamayan tatilciler için tam bir merkez konumunda. Çeşme ve çevresindeki güzellikleri keşfetmenin en mantıklı yolu da bir araç kiralayıp, yaz tatilinizde mesafeleri yakınlaştırmak. Yolcu360’ın birbirinden cazip uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerine yola çıkmadan önce bakmakta fayda var.

Çeşme’de kumru nerede yenir?

Çeşme’de yılların esnafı olan Kumrucu Hüseyin, Denizin hemen kıyısında, taş bir bina. Tam bir aile yeri olması ile birlikte oldukça uygun fiyatlı ve lezzetli bir mekan.

Öneri bekleyenlere özel ; Menüdeki her şey ciddi anlamda iyi fakat kesinlikle yengen’i denemelisiniz. Bir de bu meret turşusuz olmaz… Hatırlatmakta fayda var. Kaliteli malzemeleri ve gülen yüzlü çalışanlarıyla bizim gönlümüzü kazandı.

Yorum ekle