Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Küçükkuyu: Kuzey Ege’nin en güzel seyahat rotası

Küçükkuyu: Kuzey Ege’nin en güzel seyahat rotası

Küçükkuyu, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Ege turuna çıkacakların mutlaka uğraması gereken noktalardan biri.

Küçükkuyu ‘ya nasıl gidilir?

Küçükkuyu, Kuzey Ege’nin belkide bozulmadan korunan bir kaç sahil kasabasından bir tanesidir. 2000 yılından beri her sene bir kere ziyaret etme imkanı bulurum. Huzuru fazlasıyla bulduğum keyifli bir yer. Kaz Dağları‘ndan hemen indiğinizde başlayan sahil kasabası ise gece Kaz dağlarındaki harika görüntüsü ile insanı mutlu eder. Çanakkale’ye yaklaşık 98 kilometre, İzmir ile 221 kilometre uzaklığındadır. Yolcu360’ran araç kiralayarak rahatlıkla bu güzel seyahat rotasına ulaşabilirsiniz. Çanakkale Havalimanı araç kiralama ya da İzmir araç kiralama fiyatlarına göz atabilirsiniz. İstanbul’dan gelecekler de İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilir. Aynı zamanda karşısında görüldüğü gibi Midilli adası da çok yakındır.

Küçükkuyu ‘da ne yapılır?

Küçük şirin kasabada yapılabilecek en keyifli anlardan biri sahilinde yürümektir. Sıra ile dizilmiş çay bahçeleri, restaurantlar ve cafeler de soluklanabilir, liman bölgesinde ise keyifli yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Kasabaya yakınlığı ile Assos farklı bir günü birlik alternatif gezi rotası oluşturulabilir. Hem Behramkale köyünü gezebilir yöresel ürünler alabilir hem de Assos ören yerine çıkıp Ege Denizi ve çevreyi hayranlıkla izleyebilirsiniz. Ören yerine giriş ücretlidir, aynı zamanda müze kart ile giriş yapabilirsiniz. Onun haricinde tarihi Rum yapılarıyla sit alanı olan Adatepe köyü hem konaklama hem de keyifle vakit geçirebileceğiniz küçük bir köydür.

Ayrıca köye gelmeden Zeus Altarını ziyaret edebilirsiniz. Burada ise manzara nefistir, Ege ayaklarınız altındadır. Bir diğer önerim ise kasabadan yaklaşık 5 kilometre kadar uzaklıktaki Yeşilyurt köyünü ziyaret edebilirsiniz. Burası aynı zamanda bir çok diziye ev sahipliği yapmıştır. Kaz dağlarının eteğinde nefis manzarası ve insanın içini huzur kaplayan doğasıyla sizi kendinize fazlasıyla çekecektir. Bu köyde de Rum taş yapı mimarisi her yerde dikkatinizi çekecektir. Biraz doğa yürüyüşü yapayım isterseniz önerilerimden biri Altınoluk’a gelmeden dağlara doğru yöneldiğinizde Mıhlı çayı tarafına ulaşacaksınız.

Önünüze harika bir gölet ve taş köprü gelecektir. Biraz ilerlediğinizde ise bir çok irili ufaklı şelale göreceksiniz. İşte size kaz dağlarını sevmeniz için bir neden daha, çünkü doğa burada harika. Altınoluk merkezinden ise kaz dağlara yöneldiğinizde Şahindere Kanyonu ve şelalesine gidebilirsiniz. Yol biraz uzun ve gölünü görebilmeniz için yarların kıyısından ve yazın bile buz gibi soğuk su akan nehirden paçaları sıvayarak geçmek zorunda olduğunuzu hatırlatmak isterim.

Küçükkuyu ‘da ne yenir?

Küçükkuyu gibi bir kente geldiğinizde yiyebileceğiniz tabiki balıktır. Çünkü Ege demek balık zeytinyağlı otlu mezeler demektir. Bu konuda önerim deniz kenarındaki Alp Restauranttır. Arka tarafındaki balık tezgahından balıklarınızı seçiyor ve size restoran kısmında sunuyorlar.

Öneririm yıllardır devamlı geldiğim yerdir Ahmet abinin mekanı, aynı zamanda konaklamasıda mevcuttur. Kaz dağları demek zeytin ve zeytinyağı demektir. Bunda da önerim ise kesinlikle Nahit Sözendir. Az buçuk diğer yerlere göre fiyatlıdır ama gerçek zeytinyağıdır katkısızdır, deneyin derim. Küçük ama şirin kasaba Küçükkuyu’ya geleceğinizi düşünüyorum, tabi huzuru sever seneniz? Canım ülkemin cennet köşelerindendir, gelin hem huzurun hem de oksijenin tadını çıkarın.

Keşfetmeniz dileğiyle…

Yorum ekle