Yolcu360 Blog
Typical for Greece white church with azure-blue dome with peacful bay in the background on Kalymnos Island, Greece
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kos Adası Gezilecek Yerler | Kos Gezi Rehberi

Kos Adası Gezilecek Yerler | Kos Gezi Rehberi

Kos muhteşem manzaraları ve iyi korunmuş doğasıyla tam bir tatil cenneti. Yaz aylarında ülkemizden pek çok tatilcinin de uğrak noktalarından biri haline gelen Kos Adası gezilecek yerler listesini ve Kos Adası gezi rehberi detaylarını sizin için Instagram’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya gezdi gördü ve kaleme aldı.

Kos Adası Gezilecek Yerler

Bu yaz tatil planlarınız arasında Bodrum’a gitmek varsa planlarınıza komşunun en güzel adalarından biri olan Kos’u dahil etmeye ne dersiniz? Türklerin en fazla ziyaret ettiği adaların başında gelen Kos keyifli bir tatil düşleyenler için ideal adreslerden. Hem tarihi hem doğal güzellikleri ile ilgi gören Kos Adasını gelin birlikte keşfedelim…

Kos Adası Nerede? Kos Adası’na Nasıl Gidilir?

İstanköy olarak da bilinen Kos Adası Bodrum’a feribot ile sadece 45 dakika uzaklıkta. Yunanistan’a bağlı on iki adalar arasında yer alan Kos Adası’na Turgutreis’ten hareket eden feribotlarla kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Turgutreis-Kos arasındaki feribot seferleri Nisan ayında başlıyor, Eylül ayına kadar devam ediyor.

Dilerseniz Bodrum merkezden hareket eden feribotları da tercih edebilirsiniz.  Bunun için Yolcu360‘tan Bodrum araç kiralama seçeneklerine göz atmanızda bir fayda var çünkü Kos’ta rahat rahat gezebilmek için bir araca ihtiyacınız olacaktır. Seyahat planınız uçakla Bodrum’a gelip oradan Kos’a ulaşmak şeklindeyse o zaman da Bodrum Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

  • Kos Adası için vize şart mı?

Kos Adası’na girebilmek için Schengen vizenizin bulunması gerektiğini hatırlatmak isterim. Vizeniz yoksa da üzülmeyin, Kapıda Vize uygulaması ile tek girişli vize alarak Kos Adası’nı ziyaret edebilirsiniz. Kos Adası’na ülkemizden direkt uçuş bulunmuyor. Eğer Atina üzerinden Kos’a gelmeyi düşünüyorsanız Andimahya köyü yakınlarında yer alan Kos Uluslararası Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Havalimanından araç kiralamanız adayı rahat gezmeniz açısından büyük kolaylık sağlayabilir.

Kapı Vizesi ile Gidilebilen Yunan Adaları için tıklayınız.

Kos Adası Gezi Rehberi

Kos Adası’nı sadece deniz tatilinden ibaret sanmayın. Adada gezip görülebilecek oldukça fazla yer bulunuyor. Gezilecek yerler listenize eklemenizi önereceğim ilk adres gölgesinde huzur bularak oturacağınız ünlü Hipokrat Ağacı.

İsmini tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat’tan alan çınar ağacı adanın adeta simgesi durumunda. Hipokrat’ın bu ağacın altında öğrencilerine ders verdiği rivayet ediliyor. Ağacın yanı başındaki Hasan Paşa Camii ile birlikte Defterdar Camii Osmanlı döneminin izlerini taşıyor.

Liman girişinde yer alan Şövalyeler Kalesi’nin büyük bir kısmı zamana yenik düşse de hala ziyaret edilebiliyor. Kos Adası antik kalıntılar bakımından da hayli zengin. Hipokrat’ın ölümünden sonra onun adına kurulmuş olan Asklepion bilinen ilk sağlık merkezi olma özelliğine sahip. Merkezde yer alan Agora ise MS 4. yüzyıla uzanan tarihi ile ziyarete değer yerlerden biri.

Alışveriş yapmayı seviyorsanız Eleftheria Meydanı ve Leof. El. Venizelolu caddesine uğramayı sakın unutmayın. Hem giyim hem gıda alışverişinizi oldukça uygun fiyatlara yapabilirsiniz. Uzo, feta peyniri, Yunan kahvesi, reçel, bal ve zeytinyağı adadan alabileceğiniz ürünlerden sadece birkaçı. Kos’a gelmişken mutlaka Zia Köyü’ne uğrayın ve büyüleyici gün batımı manzarasına karşı Yunan lezzetlerinin tadına bakın.

Merkezde vakit geçirdikten sonra kendinizi deniz ve güneşin kollarına bırakmak istiyorsanız merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Tigaki Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Mastichari Plajı, Psalidi Plajı, Marmari de listenize ekleyebileceğiniz en güzel Kos plajları arasında.

Halkidiki Turu | Halkidiki Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Kos Adası Tekne Turu Gezisi

Bu eşsiz adaya üç-dört günlüğüne geldiyseniz bir gününüzü tekne turuna ayırıp birbirinden güzel adaları görme şansı bulabilirsiniz. Liman bölgesinden her gün 10.00’da hareket eden tekneler çoğunlukla Kalimnos, Plati Adası ve Pserimos Adası’na tur düzenliyor. Tur ücreti ise kişi başı 25 euro. Öğle yemeği de fiyata dahil. Maviliklere açıldıktan sonraki ilk durağımız cam gibi deniziyle adeta büyülendiğimiz Plati Adası. Burada yaklaşık bir saatlik yüzme molası ile birlikte yemek servisi başlıyor. Su öyle berrak ki deniz gözlüğüne ihtiyaç duymadan balıkların peşinden yüzüyorsunuz.

İkinci durağımız ise süngerleri ile meşhur olan Kalimnos Adası. Geçmişte süngerciliğin merkezi konumunda bulunan adadaki mağazaların birçoğunda hala sünger satışı yapılıyor. Oldukça sakin ve huzurlu bir ada olan Kalimnos Adası deniz kenarındaki tavernaları, restoranları ve kafeleriyle Akdeniz’in sıcaklığını fazlasıyla hissedebileceğiniz bir yer. Kalimnos Adası’na Bodrum’dan her gün düzenlenen feribot seferleriyle ulaşım sağlayabileceğinizi de hatırlatmak isterim.

Mavi turumuzun son durağı ise keçi adası olarak da bilinen Pserimos Adası. Geniş bir sahili bulunan Pserimos Adası diğer iki adaya göre daha kalabalıktı. Burada da bol bol yüzüp güneşlendikten sonra artık Kos’a dönüş yoluna geçmenin zamanı gelmişti. Saat 18.00 civarında adaya vardığımızda harika bir gün geçirmenin mutluluğu ile doluydum. Sizin de yolunuz bu güzel Yunan adasına düşerse tekne turu ile maviliklere açılmanızı tavsiye ederim.

Kos Adası’nda Ne Yenir?

Taptaze deniz ürünleri ve damak çatlatan mezeleri ile Yunan mutfağı her daim özel bir yere sahip. Siz de bu yaz rotanızı Kos Adası’na çevirerek hem birbirinden güzel yerleri keşfetmeye hem mideye hitap eden lezzetleri denemeye ne dersiniz? Kos merkezden araç kiralayarak adayı çok daha rahat gezebileceğinizi unutmayın.

Bildiğiniz üzere Yunan mutfağı ağırlıklı olarak deniz ürünlerinden oluşuyor. Gerek hazırlanış, gerek sunum bakımından Yunanlar bu konuda fazlasıyla iyiler. Izgara, salata ve meze ürünleri de iştah kabartacak cinsten. Kos Adası’ndaki deniz ürünleri restoranlarının büyük bir kısmı Averof Caddesi’nde bulunuyor. En popüleri ise hiç şüphesiz Nick the Fisherman. Vedat Milor’un da övgüyle bahsettiği restoranda yemek yiyebilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız şart.Ahtapot salatası, karidesi ve deniz tarağı mide şöleni yaşatacak kadar lezzetli.

Averof Caddesi’nde tercih edebileceğiniz diğer bir balık restoranı ise Caravelle. Sahibi Türk olduğu için anlaşma konusunda hiç zorluk yaşamadığımız mekanın hem porsiyonları çok büyük hem de yemekleri hayli lezzetli. Yunan ezgileri eşliğinde deniz kenarında unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayacağınız mekanın ev yapımı beyaz şaraplarını tatmanızı tavsiye ederim. Tercihinizi tavernadan yana kullanmak isterseniz yat limanının karşısında yer alan Mesogios Taverna’yı listenize ekleyebilirsiniz. Ana yemek öncesi lezzetli bir Yunan salatası sipariş verebilir, caciki ve yaprak sarması ile damağınızı şenlendirebilirsiniz. Barbouni, Sardelles ve Ali Restaurant Kos’ta deniz ürünleri ziyafeti yaşayabileceğiniz diğer mekanlar arasında.

Öğle saatlerinde acıkan karnınızı hızlıca doyurmak isterseniz Yunan döneri olarak da bilinen gyros’u deneyebilirsiniz. Domuz veya tavuk etinden hazırlanan gyros hem uygun fiyatlı hem de oldukça lezzetli bir seçenek. Türk kahvesinin daha hafif içimlisi olarak bilinen Greek Coffee kahve severlerin imdadına yetişirken sıcak havada içinizi ferahlatmak isterseniz tercihinizi frappe’den yana kullanabilirsiniz.

Limanın karşısında yer alan Vie Cafe Bar ve Limani Cafe Bar keyifle vakit geçirebileceğiniz Kos mekanları arasında yer alıyor. Kos’a gelmişken seyrine doyulmaz gün batımı manzarası izlemek için Oromedon Restaurant’ı tercih edebilir, gece eğlenmek için rotanızı barlar sokağına çevirebilirsiniz. Hepinize şimdiden bol eğlenceli bir seyahat diliyorum!

Yorum ekle