Yolcu360 Blog

Kore Yemekleri | Popüler Kore Lezzetleri

Tipik bir Kore sofrası; bir kase pirinç, bir kase çorba veya güveç ve eşlik eden bazı yan lezzetlerden oluşuyor. Koreliler, yabani yeşilliklerden çiçek yapraklarına, deniz yosunu ve denizanası da dahil olmak üzere denizden çıkan her şeyi ve her türlü et çeşidini yemeklerde kullanıyorlar. Sizde Kore yemekleri konusuna ilgi duyuyorsanız bu liste tam sizlik. Popüler Kore lezzetleri yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için yazıldı.

Kore Yemekleri

  • Bibimbap

Korece Bibimbap olarak adlandırılan yemek tabakta gerçekten de çok iç açıcı görünüyor. Aynı zamanda, farklı damaklar için daha fazla veya daha az baharat eklenerek hazırlanabilen bir lezzet. Bu yemeğin tarifinde buzdolabınızda bulunan sebzeleri kullanabilirsiniz. Koreliler ise genellikle bu pirinç yemeğini dana eti ile yemeyi tercih ediyorlar. Üstüne kızarmış yumurtada koyarak yemeğin lezzetine lezzet katıyorlar.

  • Bulgogi

Bulgogi, dumanlı-tatlı bir tada sahip ince ince dilimlenmiş eti ile muhtemelen en popüler Kore yemeği diyebiliriz. Kavrulmuş, ızgara veya tavada kızartılmış olarak pişirebilirsiniz eti. Bu yemekte sığır etine genellikle marul ve baharatlı kırmızı biber salçası eşlik ediyor.

  • Mandoo / Kore Mantısı

Mandoo, Kore’nin Yeni Ay Yılı şenliklerinin bir parçası olarak hazırlandığında iyi şanslar sembolü anlamına geliyor. Bu Kore hamur yemeği tarifi kıyma veya domuz eti ile yapılır, ancak bunların tavuk veya sadece sebzelerle yapıldığı çeşitleri de mevcut. Bunu önceden de hazırlayabilir ve ileride kullanmak üzere dondurabilirsiniz.

Güney Kore Araba Markaları yazısı için tıklayınız.

Popüler Kore Lezzetleri

  • Chap Chae / Tavada Kızartılmış Kore Eriştesi

Chap Chae, Kore’deki en popüler erişte yemeklerinden birisi. Erişte, maş fasulyesi veya tatlı patatesten yapılır. Piştiğinde hafif saydam bir görüntüsü olur. Aynı zamanda, bu yemeği soğuk veya sıcak olarak, meze veya ana yemek olarak yiyebiliyorsunuz da.

  • Sam Gae Tang / Kore Ginsengli Doldurulmuş Tavuk Çorbası

Kore içi doldurulmuş tavuk çorbası yapmak oldukça kolay. Fakat bu çorbanın en büyük özelliği hasta olduğunuzda tam bir şifa kaynağı olması. Çorbanın içindeki en önemli şifa kaynakları ise ginseng ve zencefil. 😊

  • Kimchi Jjigae / Baharatlı Kimchi Yahnisi

Bu baharatlı kimchi yahnisi, özellikle güveçte piştiğinde harika bir lezzete sahip oluyor. Kore’deki en popüler güveçlerden birisi. Sıcak olarak yenilir.

  • Dongchimi / Kore Beyaz Turpu

Bu yemek, yaz kimçisi olarak bilinir. Birkaç günlük salamura ile yapması çok kolay. Garnitür veya soğuk çorba olarak tercih edilebilir.

Seul Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle