Yolcu360 Blog
en-iyi-kore-filmleri-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Kore Filmleri: En İyi 9 Kore Filmi

Kore Filmleri: En İyi 9 Kore Filmi

 Kore filmleri son yıllarda yükselişi ile ön planda. En iyi kore filmleri neler? Kore sineması içerisindeki en iyi filmler hangiler? Peki en iyi kore filmleri hangileri?

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

EN İYİ KORE FİLMLERİ

Popülaritesi son yıllarda artmış Kore filmlerinden bir liste ile karşınızdayız. Güney ve Kuzey Kore sinema sektörünü içermektedir. 2000’li yılların gelişiyle birlikte iki uzak doğu ülkesinin sinema sektörü anlamında gittikçe büyümüştür. Şimdi listemize başlayalım.

  • PARASITE / GIGAENG CHUNG (IMDb: 8.5)

En güzel Yönetmenliğini ve senaryosunu Bong Joon-ho tarafından yapılan 2019 yılı çıkışlı Güney Kore yapımı kara komedi-gerilim filmidir. Başrollerinde, Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik ve Park So-dam yer almaktadır. Dünya Prömiyerini Cannes Film Festivalinde yapan film, aynı festivalde ‘Altın Palmiye Ödülü’ almıştır. 92. Akademi ödüllerinde, 6 dalda aday olan film 4 ödülü almıştır. Oscar tarihinde ilk ingilizce olmayan bir film ‘En İyi Film’ ödülünü almıştır. Zengin Park ailesi ile Fakirlikle sürünen Kim ailesi ile tanışın. Kim ailesi, türlü türlü oyunlar ve hileler ile, Park ailesine fark ettirmeden evlerine yerleşmeye çalışır. Park ailesinin ev çalışanı da evin deposunda kocasını gizli bir şekilde yaşatmaktadır. İki ailenin sınıfsal mücadelesi soluğunuzu kesecek.

Romantik Komedi Filmleri için tıklayınız.

SALINUI CHUEOK / CİNAYET GÜNLÜĞÜ (IMDb: 8.1)

Bong Joon-ho’nun yönettiği 2003 yılı Güney Kore yapımı dram türü filmdir. Film, 1986 ve 1991 yıllarında Hwaseong ve Gyeonggi sehirlerindeki işlenen ilk seri cinayetlerin hikayesine odaklanır. Yönetmenin ikinci filmdir. Senaryosu Bong ve Shim Sung-bo tarafından yazılmıştır. Filmin başarısı sayesinde yapım şirketi batmaktan kurtulmuştur.

  • CİNAYET GÜNLÜĞÜ FİLMİ NE ANLATIYOR

Ekim 1986 yılında tecavüz edilerek öldürülmüş bir kadının cesedinin su kanalında bulunması ile başlayan hikâye, çok geçmeden aynı şekilde öldürülmüş ikinci bir kadının cesedinin bulunması ile devam eder. Yerel dedektif Park Doo-man ilk defa böyle bir cinayet ile karşılaşmıştır. Soruşturma yapan polislerin yetersiz ve adli tıp teknolojisinin neredeyse olmamasından dolayı, dedektif Seo Tae-yoon yardım için gönderilir. İpuçları bir araya getirilirken Seo, ilk cinayetten önce şehre gelmiş bir fabrika işçisine ulaşır. Ancak şüpheliyi cinayetlere bağlayacak bir kanıt bulunmamaktadır. Park ve ekibinin bulduğu akli dengesi bozuk çocuğun suçluyu gördüğünü fark ederler ve onu konuşturmaya çalışırlar. Park ve ekibinden şiddet gören çocuk korkar ve kaçarken kaza sonucu ölür. Cinayeti çözümlemek iyice çıkmaza girmiştir.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

BOM YEOREUM GAEUL GYEOUL GEURIGO BOM / İLKBAHAR, YAZ, SONBAHAR, KIŞ VE İLKBAHAR (IMDb: 8.0)

Kore filmlerimize devam ederken, Güney Kore’nin muazzam yönetmeni Kim Ku-duk tarafından yazılıp ve yönetilin 2003 yılı yapımı filmdir. Güney Kore’nin en etkili filmlerinden biridir. Kim Ku-duk’un diğer filmlerine bakmanızı önerebilirim. Genel olarak filmlerinde çok az replik kullanır ve sinemasal anlatımı sizi hayran bıraktırır. 

  • İLKBAHAR, YAZ, SONBAHAR, KIŞ VE İLKBAHAR FİLMİ NE ANLATIYOR

Bir göl ve muazzam bir doğa sahip gölün ortasında yüzen bir ev. Yaşlı bir rahip ve ona refakat eden genç-çocuk rahip adayı. Yaşlı rahip, her şeyi bilgelik ve doğal akışı ile genç rahip adayına öğretir. Geçip giden mevsimler, çocuğun geçirdiği evrim. Doğal bir akış ile gelişen çocuk büyüdükçe öğrendiklerini hayata nasıl yansıtacaktır. Yaşlı rahip içinse artık bekleme ve görme zamanı gelmiştir.

 İspanyol Filmleri için tıklayınız.                       

KIMSSI PYORYUGI / KİM’İN ADASI (IMDb: 8.1)

Kore filmlerinde sırada Hae-jun Lee yönetmen koltuğunda oturduğu 2009 yılı Güney Kore yapımı Kim’in Adası filmi var. Başrollerinde, Jae-yeong Jeong, Ryeowon Jung ve Yeong-seo Park yer almaktadır. Filmin fragmanını sizin için aşağıya bırakıyorum. Han nehri’nin karanlık ve sessiz sularına kendini öldürmek için bırakan Kim, uyandığı zaman üstü kumla kaplanmış bir şekilde uyanır. Kendini öldürememiş olan Kim, nehirde sürüklenerek adını bilmediği bir adaya gelmiştir. Ilk başlarda kendini yine öldürmeyi düşünse bile bundan vazgeçer.  Nehir’in yakınlarında bulunan binaların birinde yıllardır evinden çıkmadan yaşayan bir kadın ise dürbünüyle baktığı sırada ada üzerinde tek başına yaşayan adam gözüne ilişir. Günler geçtikçe, adamın yalnız yaşamaktan hoşnut halde olduğunu görünce odasından çıkma kararı alır. 

AH GA SSİ / HİZMETÇİ (IMBb: 8.1)

en-iyi-kore-filmleri-

2016 yılında vizyona giren Kore filmlerinden biri olan Hizmetçi, Güney Kore yapımı erotik psikolojik gerilim türünde filmdir. Chan-wook Park tarafından yönetilen filmin başrollerinde, Kim Min-hee, Ha Jung-woo ve Kim Tae-ri yer almaktadır. Filmin senaryosu Sarah Waters’ın ‘Ustaparmak’ kitabından uyarlanmıştır. 2016 yılında Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye’ye aday gösterilmiştir ve sanat yönetmeni Ryu Seong-hee ‘Vulcan Ödülü’ almıştır. Büyük övgü alan film, Rotten Tomatoes’ta yüzde 95’lik bir yüzde yakaladı ve 10 üzerinden 8.3 puan almıştır. 1930’lu yıllarda geçen hikayemiz, kendisini Kont olarak tanıtan dolandırıcı Fujiwara esrarengiz gözüken varis Leydi Hideko’nun servetini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmek ister. Fujiwara’nın kendisine yardım etmesi için tuttuğu hizmetçi Hideko’nun yanında çalışmaya başlar ama hizmetçi hanımefendisine aşık olunca işler karışır.

HOPE (IMDb: 8.2)

 

 

Hope filmi farklı bir hikayeyi konu alıyor. Film, okula gittiği sırada sarhoş bir adam tarafından cinsel tacize uğrayan bir kız çocuğunun hikayesini anlatmaktadır. Sol Kyung filmde, yerel bir fabrikada çalışan So-Won’un babası Im Dong Hoon karakterini canlandırmaktadır. Taciz olayı sonrasında ailesi dağılır ve kızı So-Won, babasını görmeyi ve onunla konuşmayı reddetmektedir. Bu sebeple Dong Hoon, kızının en sevdiği çizgi film karakterinin kostümünü giyerek kendini saklar ve kızının koruyucu meleği olarak onunla iletişim kurmaya çalışır. Trajik bir konuyu ele alan Hope en güzel 7 Kore filmi listesinde yerini alıyor. 

A MOMENT TO REMEMBER (IMDb: 8.1)

Umutsuz bir aşkın peşine düşen ve sürekli farklı yollara açılan kapıları ile bir kızın hikayesini anlatıyor. A Moment To Remember filmi Kore filmleri denince akıllara gelen bir isim. Nİtekim bu kız tesadüfler sonucu bir adama aşık olur. Her ne kadar ilk başta zorlama ile bir ilişki gibi gözükse de gerçek bir aşka dönüşmüştür. Fakat kızın zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın eline düşmüştür. Ve aşkının tek besin kaynağı ise anılardır. Buna rağmen bu anılar yavaş yavaş kızın hafızasından silinmektedir. Anıların silinmesiyle de büyük bir korku başlar.

SILENCED (IMDb: 8.0)

en-iyi-kore-filmleri

En güzel 7 Kore filmi listemizde yerini alan bir diğer film ise Silenced. Kang In-ho, kısa süre önce eşini kaybetmesinin verdiği üzüntü sonucu yaşadığı hayatı ele alıyor. Yıllarca bir gelecek kurmaya çalıştıkları yuvaları bu üzüntülü günlerde büyük bir buhrana sürüklenmektedir. Bu sırada kızını ayakta tutabilmek için de yeni bir maceranın içine atılmak zorundadır. Para kazanacağı için de oldukça mutludur. İşitme engelli çocuklara öğretmenlik yaparak, para kazanacaktır. Fakat bu iş için farklı bir kasabaya gitmek zorundadır. Klasik Kore filmlerinin sahip olduğu tempolu dram unsurları mevcuttur. Silenced, halihazırda inşa ettiği yıkılmış ev konseptiyle bizleri derin bir üzüntüye sürüklerken Kang’ın öğretmenlik yapacağı okula ulaştığındaki görüntüler ile de içimizi ısıtmaktadır.

I SAW THE DEVIL (IMDb: 7.8)

I Saw The Devil filmini birlikte inceleyelim. Kyung-Chul sırf kişisel olarak tatmin amacıyla insanları öldürmekten çekinmeyen psikopat bir seri katildir. O kadar vahşi ve acımasızdır ki kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi öldürebilecek bir vicdansızdır. Durum böyle olunca polisi de epey zorlamaktadır. Fakat emekli bir komiserin kızı olan Joo-Yeon’u kaçırılınca Kyung-chul’ın peşine düşülmüştür. Yetenekli ve gizli bir ajan olan Dae-hoon ise vahşi biçimde öldürülen genç kadının nişanlısıdır. Sevdiği kadının öldürülmesi üzerine tek başına da olsa bu vahşi seri katile karşı harekete geçmiştir. Kedi-fare oyununa dönen bu sürükleyici macerayı mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

 

Yorum ekle