Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Konusunu Gerçek Hayat Hikayelerinden Alan Filmler

Konusunu Gerçek Hayat Hikayelerinden Alan Filmler

Konusunu gerçek hayat hikayelerinden alan filmler hepimizin dikkatini çeker. 

Merhaba sevgili okur. Yaşadığımız zorlu karantina sürecinde, hem stresten uzaklaşmanız için hem de kendinizi keşfettiğiniz bugünlerde size yardımcı olmak için bazı listeler bırakacağım buraya. İlk listemiz, gerçek hikayelerden uyarlanmış ve kalbimize girmiş filmler olsun. Bakalım hangisi sizde derin izler bırakacak. 

Konusunu Gerçek Hayat Hikayelerinden Alan Filmler

1- Lion (2016) 

Filmimizin koltuğunda; Avustralya’lı televizyon yönetmeni Garth Davis bulunmaktadır. Lion, Garth Davis’in ilk uzun metraj filmi olarak kayıtlara geçiyor ve filmiyle hedefi 12’den vuruyor.

Lion Filmi Konusu

 Hikayemiz, ailesiyle Ganesh Talai’de yaşayan, 5 yaşındayken abisiyle çalışmaya gittiği gün kaybolup, polisler tarafından çocuk esirgeme kurumuna yerleştirilen ve daha sonra Avustralya’lı bir aileye evlatlık olarak verilip yetiştirilen Saroo Brierley’in hikayesi. Bir beden içinde iki yaşam. Saroo, 25 yıl sonra ailesini bulmak için plan yapıp harekete geçer. Bir bedene sıkışan iki yaşamın ağır bedellerini de bir yandan hissedecektir. 

2- October Sky / Ekim Düşü (2000) 

Filmin yönetmen koltuğunda Joe Johnston oturmaktadır. Daha önce; Jurassic Park 3, ilk yenilmez: Kaptan Amerika ve Narnia Günlükleri: Gümüş Sandalye gibi filmlerin yönetmenliğini yapmıştır. En iyi görsel efekt dalında Oscar ödülü sahibidir. Başrollerinde; Jake Gyllenhaal, Lauren Dern ve Chris Cooper bulunmaktadır.

Ekim Düşü Film Konusu

Film; babası madenci olan Homer Hickam, 1957 baharında Rusya’nın ilk yapay uydusu olarak uzaya gönderdiği Sputnik 1 roketini gördükten sonra başladığı roket çalışmalarını anlatmaktadır. Babası ise Homer’ı hep madenci olarak görmüştür. Hayaller mi yoksa baskılar mı kazanacak izleyin görün derim.

3- Moneyball / Kazanma Sanatı (2011) 

Dünya prömiyerini Toronto film festivalinde gerçekleştiren filmin yönetmen koltuğunda Bennett Miller oturuyor. Moneyball; 2005 de çektiği ilk filmi “Capote” ile en iyi yönetmen Oscar’ına aday gösterilen Bennett Miller’ın ikinci uzun metraj filmidir. Başrollerinde; Brad Pitt, Robin Wright ve Jonah Hill oynamaktadır.

Moneyball Film Konusu

Billy Beane, kısıtlı bütçe ile yeniden yarattığı “Oakland A” beysbol takımının başında, sporun temelini sarsan biri olarak karşımıza çıkıyor. Billy Beane’in yöntemleri spor camiası tarafından kabul görmese de, azim ve inançla kendi doğrularından vazgeçmez.

4- The King Speech / Zoraki Kral (2010) 

83. Oscar ödüllerinde En iyi yönetmen ve en iyi film olmak üzere toplam 4 ödül alan filmin yönetmen koltuğunda, Tom Hooper oturuyor. En iyi erkek oyuncu ödülünü alan Colin Firth’e eşlik eden diğer başroller, Helena Bonham Carter ve Geoffrey Rush’tır. Filmin sadeliği izlemeyi daha keyifli hale getiriyor.

Zoraki Kral Film Konusu

1930 yılında apar topar Kral yapılan 6. George’un yaşamından uyarlanan film, kekeme olan bir İngiliz dükü ile onun Kral olabileceğine ve rahatsızlığını yenebileceğini inandırmaya çalışan bir terapistin yaşadıklarını anlatıyor. Baskı ve şiddete uğramış bir çocuktan, krallığa doğru giden bir yol. Donemin İngiltere’sinin politikası üzerine kısa bir bakış yapılıyor. 

5- Dangal (2017)

Yönetmen koltuğunda Nitesh Tiwari’nin oturduğu, yapımcılığını ve başrolünü Hindistan’ın idol alınan başarılı işlere imza atmış ismi Aamir Khan’ın yaptığı, gerçek hikayeden uyarlanmış filmdir. Filmde Aamir Khan’a, Sakshi Tanwar ve Fatima Sana Shaikh eşlik ediyor. Özellikle genç oyuncular performansları ile göz dolduruyorlar.

Dangal Film Konusu 

Filmimiz, büyük bir güreş hayranı olan Singh Phogat’ın yaşam öyküsünü anlatıyor. Singh Phogat, Iki kızına da güreş öğretmeye karar verir. Babita Kumari ve Geeta Phogat çocukluklarından başlayarak aldıkları eğitim sayesinde iki iddaalı isim olurlar. 2010 yılında Geeta Phogat Commonwealth oyunlarında altın madalya alan ilk kadın güreşçi olarak tarihe adını yazdırır, kardeşi ise aynı oyunlarda gümüş madalya kazanır. Başarıyı getiren bu yolun zorlu süreçleriyle de bir yandan mücadele etmektedirler. Aamir Khan’ın inanılmaz fiziksel değişimi göz çarpıcı.

Netflix dizi önerileri yazısını okumak için tıklayın

Yorum ekle