Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Konusu “Anne Teması” Üzerine Olan Filmler | Anne Temalı Filmler

Konusu “Anne Teması” Üzerine Olan Filmler | Anne Temalı Filmler

Anneler Günü’ne özel konusu anne teması üzerine olan filmler listesi hazırladık!

Anne Temalı Filmler

Merhaba sevgili okur. Karantina günlerinde bir çoğumuz ailesi ile beraber evde kalıp, çocukluk dönemlerimizdeki içimizi ısıtan sımsıcak aile olma duygusunu tekrardan yaşıyoruz. Anneler gününde, anneniz ile birlikte film izleyip onu sevdiğinizi söylemenin tam sırası. Belki benim önerilerimi izlemek istersiniz diye aşağıya bir liste bırakıyorum.

LADY BIRD / UĞUR BÖCEĞİ (2017)

  • UĞUR BÖCEĞİ FİLMİ HAKKINDA

Yönetmenliğini ve senaryosunu Greta Gerwig yaptığı Amerikan aile komedisidir. Başrollerinde, Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges ve Timothee Chalamet yer almaktadır. 75. Altın Küre ödüllerinde, En iyi film ve En iyi kadın oyuncu (Müzikal ve Komedi türünde) ödüllerini almıştır.

  • UĞUR BÖCEĞİ FİLMİNİN KONUSU NE?

Sacramento’da yaşayan kendine Uğur Böceği lakabı takmış lise son sınıfa gelmiş Christine McPherson (Saoirse Ronan) hayatıyla ilgili kritik karar aşamasına gelmiştir. Olgunlaşma dönemine giriş, okulda akademik olarak ve sosyal olarak yaşadığı sıkıntılar üstüne üniversite tercih dönemin yaklaşması ile birlikte annesi Marion ile yaşadığı çatışmalı ilişki uğur böceğini strese sokar. Annesi California’da kalması için ikna etmeye çalışırken o oradan uzaklaşıp, Newyork’ta bir okula gitmek istemektedir.

Romantik Komedi Filmleri için tıklayınız.

STEEL MAGNOLIAS / ÇELİK MANOLYALAR (1989)

  • ÇELİK MANOLYALAR FİLMİ HAKKINDA

Herbert Ross’un yönettiği 1989 yılı Amerikan yapımı Komedi-Dram türü filmdir. Robert Harling’in aynı isimli oyunundan uyarlamasıdır. Başrollerinde, Sally Field, Dolly Parton, Shirley Maclaine, Darly Hannah, Olympia Dukakis, Julia Roberts, Tom Skeritt, Dylan McDermott, Kevin J. O’Connor ve Sam Shepard yer almaktadır.

  • ÇELİK MANOLYALAR FİLMİNİN KONUSU NE?

Filmimiz, bir güzellik salonunda bir araya gelen ve çok iyi dost olan bir grup kadının yaşamlarından kesitler aktarıyor. 1980’li yıllarda Louisiana’da yaşamlarını sürdüren bir grup kadının ilişkilerinde yaşadığı bazı sorunlar vardır. Bu kadınlar giderek kendilerini dedikodunun cazibesine kaptırırlar. Dedikodu en iyi yaptıkları şeydir. Başka insanlarda bulamadıklarını, güzellik salonunda yaptıkları dedikodularda buluyorlar.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

FREAKY FRIDAY / ÇILGIN CUMA (2003)

  • ÇILGIN CUMA FİLMİ HAKKINDA

Mark Waters’ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2003 Amerikan yapımı Komedi-Dram türü filmdir. Başrollerinde, Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Chad Michael Murray ve Mark Harmon yer almaktadır. 1976 yılındaki ilk versiyonununda da Jodie Foster oynamaktadır.

  • ÇILGIN CUMA NE ANLATIYOR?

Dr. Coleman ile ergenlik cağındaki kızı Anna arasında anlaşmazlıklar vardır. Ikisi de birbirini anlamakta zorluk çeker. Çin lokantasında oturdukları gün ciddi bir tartışma yaşarlar. Lokantadan aldıkları fal kurabiyesini yerler ve ertesi gün bedenleri içerisinde yer değiştirmiş halde kendilerini bulurlar. Yeni bedenlere alışmaya başlayınca birbirlerini daha iyi anlamayıp ilişkilerini düzene oturtmaya başlarlar.                                                    

THE BLIND SIDE / KÖR NOKTA (2009)

  • KÖR NOKTA FİLM HAKKINDA

John Lee Hancock tarafından yazılan ve yönetilen 2009 Amerika yapımı dram türünde filmdir.   John Lee Hancock 2006 yılında kitap olarak çıkarmıştır. Başrollerinde, Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron ve Jae Head yer almaktadır. 2010 yılında yapılan Akademi Ödüllerinde ve Altın Küre Ödüllerinde, Sandra Bullock ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır.

  • KÖR NOKTA FİLMİNİN KONUSU NE?

Annesi uyuşturucu bağımlısı ve babası olmayan Afro Amerikalı Michael’ın hayatı sokaklarda geçmektedir. Eğitim seviyesi oldukça düşük olan bu çocuğun hayatı Cumhuriyetçi zengin bir aile tarafından himaye altına alındıktan sonra hayatı değişir.

STEPMOM / OMUZ OMUZA (1998)

  • OMUZ OMUZA FİLMİ HAKKINDA

Anneler günü için hazırladığımız listenin son filmine geldik ve mendilleriniz hazır olsun. Chris Columbus’un yönettiği 1998 yapımı filmdir. Başrollerinde, Julia Roberts, Susan Sarandon, Ed Harris ve Jena Malone yer almaktadır.

  • OMUZ OMUZA FİLMİ NE ANLATIYOR?

Luke ve Jackie, Anna ve Ben isimlerinde iki çocuğu olan boşanmış bir çifttir. Luke ayrıldıktan sonra hayatına devam eder ve İsabel ile sevgili olurlar. Luke ne yaparsa yapsın çocuklarının İsabel’e ısınmasını sağlayamamıştır. İsabel de Luke’un çocuklarına pek ısınamamıştır. Anna ve Ben, babalarının tekrar anneleri ile barışması için her şeyi denerler buna İsabel’in hayatını mahvetmekte de dahildir. Jackie ise nasıl anne olması gerektiğini bilen bir kadındır ve İsabel ile birbirlerinden nefret ederler ancak Jackie kanser olduğunu öğrenince çocukları ortada kalmasın diye İsabel ile arasını düzeltmeye çalışır.

Yorum ekle