Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Konaklama İçin Seyahat Severlere Tavsiyeler/ Couchsurfing / Hostel

Konaklama İçin Seyahat Severlere Tavsiyeler/ Couchsurfing / Hostel

Birçok kişi gezmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi sever. Dolayısıyla, seyahat planlaması yaparken konaklama için az bir bütçe ayırmak, daha çok gezmek her gezginin amaçları arasındadır. Gezmeyi sevenlerin için az bütçe ayırarak konaklayabilecekleri yerler.

Konaklama tavsiyesi olarak Hostel

Uygun konaklama yolu için hosteller tercih edilebilir. Ben her kaldığım hostel de keyifli anlar yaşıyorum. Bir çok farklı milletten insanın buluştuğu hosteller yoldaki seyahat severler ile tanışmak için bir fırsat. Kendi kendinize yetebildiğinizin adresidir aslında hostel. Kendi yemeğinizi kendiniz yapar, bulaşığınızı yıkar, kahvenizi ya da çayınızı kendiniz yapmak zorundasınızdır. En güzeli de bu değil mi? İnsan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeli.

Ortak yaşam alanı olan hostellerin de kuralları olduğunu unutmamanızı isterim. Gece oda arkadaşlarınızı rahatsız edici davranışlardan çekinmeli, yediğiniz yemeğin bulaşıklarını yıkamalı gibi sorumluluklarınız olduğunu belirtmekte fayda var. Hostel seyahatlerimde geç keşfettiğim şimdilerde ise kalmaktan büyük keyif duyduğum benim için ekonomik konaklama alanı. Her zaman keyif almışımdır. Hostel aramalarımı ise Hostelworld, Booking, Hostelscom, Hostel Bookers ve Agoda gibi sitelerden yapıyorum. Bu sitelerin aplikasyonlarını telefonunuza indirerek kullanabileceğinizi belirtmek isterim. Günümüzde hostellerin daha çok tanındığını, her yaştaki kesimin kolaylıkla tercih ettiği bir konaklamadır.

Benim için artık bir yaşam tarzına dönüşen, seyahatlerimde konakladığım yaşam alanları evim gibi oldu. Mesala Güney Kore’de, Japonya’da inanılmaz güzel hostellerle karşılaştım. Ama Asya’da da beklentimin altında olan yerlerdi. Buna rağmen hiçbir zaman dert etmedim. Çünkü konaklama gezi sırasında benim az vakit harcadığım yerlerdir. Öncelikle ekonomik olması ve temiz olması yeterli diyebilirim. Ben hostelde bir bütünü görmek isterim. Temiz bir yatak, temiz ortak kullanım alanı ve kahvaltı vermese bile mutfağının kullanılması. Bunlar benim için bir hostel kriteridir. Kalacağım yerlerde bunları görmek isterim.

Couchsurfing nedir?

Couchsurfing nedir? diye merak ediyorsanız, Seyahat edilen ülkelerde veya şehirlerde evini seyahat severler ile paylaşmak isteyen kişiler sayesinde gezginlerin buralarda ücretsiz konaklama ve kültürlerle kaynaşma fırsatı bulmasına olanak sağlayan bir servis. Başka bir deyişle, Dünyanın Her Yerinde Ücretsiz Konaklayarak Kültürleri Yakından Tanımak: Couchsurfing olarak adlandırılır. Bulunduğunuz yerden yolcu360 uygulamasını kullanarak araç kiralayabilir ve kalacağınız yere kolay ve rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

  • Seyahatler de ekonomik giderleri sağlamanın bir diğer yolu olan konaklamayı daha uyguna çözebilmek için hostel ve Couchsurfing konaklama üzerine iki tercihim. İkisi de farklı kültürde ki insanlar ile buluşmamı sağlayan yaşam alanları.

Yorum ekle