Yolcu360 Blog
kocaelili-ünlüler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Kocaelili Ünlüler Kimler?

Kocaelili Ünlüler Kimler?

Ekranlardan görüp bildiğimiz, neler yaşadıklarını ve hayatlarını merak ettiğimiz ünlü isimler arasında Kocaelili ünlüler kimler? Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı, Kandıra yoğurdu, pişmaniye denince akla Kocaeli geliyor. Fakat Kocaeli sadece bu yanıyla ünlü değil. Ayrıca Kocaelili olan birçok ünlü isme de sahip bir şehir. En çok merak edilen Kocaelili ünlüler kimler, Kocaelili sanatçılardan kimleri tanıyoruz, Kocaeli doğumlu ünlüler, Kocaelili oyuncular, Kocaelili ünlü oyuncular kimler gibi sorulara gelin hep beraber cevap bulalım. 

Kocaelili Ünlüler

Kocaelili ünlüler saymakla bitmiyor. Kocaeli birçok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmış bir şehir. Kocaelili oyunculardan Kocaelili şarkıcılara varıncaya kadar liste uzayıp gidiyor. Biz de Kocaelili ünlüleri araştırdık ve bir liste hazırladık. Kocaelili ünlüleri sizin için şöyle listeledik: 

Tuncel Kurtiz 

kocaelili-ünlüler-tuncel-kurtiz

Tam adıyla Tuncel Tayanç Kurtiz 1936 senesinde Kocaeli’nde dünyaya geliyor. Tuncel Kurtiz, hepimizin bildiği üzere çok değerli bir tiyatro oyuncusu. Kendisi aynı zamanda sinema oyuncusu, yapımcı, yönetmen ve senarist. 2013 senesinde kaybettiğimiz değerli Tuncel Kurtiz, birçok tiyatro oyununda ve filmde yer almış bir sanatçı. Kariyerinde almış olduğu birçok ödüle sahip. Tek kelimeyle Kocaeli’nin medarı iftiharı diyebiliriz. 

Onur Ünlü

kocaelili-ünlüler-onur-ünlü

Onur Ünlü, 1973 yılında Kocaeli’nde dünyaya geliyor. Kendisi çok yönlü Kocaelili ünlülerimizden bir tanesi.  Başarılı yönetmen aynı zamanda senaristlik, oyunculuk ve yapımcılık da yapıyor. Kocaelili oyuncunun, kariyerine eşlik eden diğer alanlar ise müzik ve edebiyat. Ayrıca kendisini müzisyen kimliğiyle de tanıyoruz. Onur Ünlü, “Ah Muhsin Ünlü” lakabıyla çok sayıda şiir yazıyor. Bunun yanında yazmış olduğu kitapları mevcut.  Birçok farklı alanda faaliyet göstermesine rağmen neredeyse tümünde oldukça başarılı bir isim. Kocaelili ünlüler listemize en ön sıralardan giriş yapıyor. 

Ogün Sanlısoy

kocaelili-ünlüler-ogün-sanlısoy

Ogün Sanlısoy, 1971 senesinde Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde dünyaya geliyor. Kendisi oldukça başarılı bir müzisyen. Ogün Sanlısoy hem şarkıcı hem de bir şarkı sözü yazarı. Rock, heavy metal gibi tarzlarla ön plana çıkan başarılı müzisyen, Türk rock müziğinin önde gelen isimlerinden bir tanesi. Kocaeli doğumlu olan şarkıcı, Kocaelili ünlüler listemize ön sıralardan giriş yapmayı başarıyor.

Demet Akalın

kocaelili-ünlüler-demet-akalin

Yine Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğan, müzik dünyasından bir ünlümüz ile devam ediyoruz. Pop müziğinin sevilen sesi Demet Akalın da Kocaeli doğumlu ünlülerimizden biri. Başarılı şarkıcı kariyerine önce mankenlikle başlıyor. Ardından müzik dünyasına adım atıyor. Ardı arkası kesilmeyen çok başarılı albümlere imza atıyor. Kocaelili ünlümüz Demet Akalın, Türk pop müziğinin önde gelen isimlerinden bir tanesi. Gittiğiniz her yerde Demet Akalın’ın şarkılarından birini duyabilirsiniz. Çok sevilen Kocaelili sanatçı, Kocaelili hemşehrilerinin de gözdesi.

Demet Özdemir

kocaelili-ünlüler-demet-özdemir

Gelelim Kocaeli doğumlu olan bir başka Demet’e. Demet Özdemir de Kocaeli doğumlu ünlülerimizden biri. Kendisi 1992 senesinde Kocaeli’nde dünyaya geliyor. Başarılı Kocaelili ünlümüz, oyunculuk kariyerinin yanında aynı zamanda dans ile de ilgileniyor. Demet Özdemir’i birçok televizyon işinden, dizi ve filmlerden tanıyoruz. Kocaelili ünlü oyuncu, sevilen birçok projede yer alarak adından sıkça söz ettiriyor. 

Ümit Erdim

kocaelili-ünlüler-ümit-erdim

Ümit Erdim, 1985 yılında Kocaeli’nde doğuyor. Kendisini televizyon ekranlarından tanıyoruz. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, kendisi aynı zamanda pilot. Ümit Erdim, televizyon dizilerinin yanında tiyatro ve sinemada da oyunculuğunu sergiliyor. Ayrıca başarılı oyuncuyu birçok kez sunucu olarak da izledik. Kocaelili ünlüler listemize ön sıralardan giriş yapıyor.

İbrahim Çelikkol

İbrahim Çelikkol, 1982 senesinde Kocaeli şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi çok yönlü olan Kocaelili ünlülerimizden biri. İbrahim Çelikkol’u oyunculuk kariyeri ile tanıyoruz. Ancak bir basketbol geçmişi de var. Daha sonra modellik de yapan Kocaelili ünlümüz, oyunculuk kariyerine yoğunlaşıyor. İbrahim Çelikkol’u birçok başarılı projede başrolde izliyoruz. Çok sayıda dizi ve filmde oynuyor. Başarılı oyuncu hemşehrisi olan Kocaelililerin de gözbebeği.

Seda Bakan

kocaelili-ünlüler-seda-bakan

Seda Bakan, 1985 yılında Kocaeli şehrinin Gebze ilçesinde dünyaya geliyor. Kocaelili oyuncuyu, televizyon ekranlarından tanıyoruz. Kocaelili ünlü oyuncu Seda Bakan, birçok televizyon projesinde, dizilerde ve sinema filmlerinde rol alıyor. Oldukça başarılı bir oyunculuk kariyeri var. Seda Bakan’ı birçok komedi filminde, dizisinde izleme şansı buluyoruz. Bu yönüyle de oldukça başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Kocaelili ünlü oyuncu, hemşehrileri tarafından da sevilen ve desteklenen ünlülerimizden bir tanesi. 

Gözde Mutluer

Gözde Mutluer, 1991 yılında Kocaeli şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi çok yönlü, aynı anda birkaç farklı sanat ile ilgilenen Kocaelili ünlülerimizden bir tanesi. Kocaelili ünlümüz Marmara Üniversitesi’nin sinema ve televizyon isimli bölümünden mezun. Kendisini televizyon işlerinde, dizi ve filmlerde görüyoruz. Oldukça başarılı bir oyuncu. Gözde Mutluer, başarılı şekilde yürüttüğü oyunculuk kariyerinin yanında bir de illüstrasyon sanatı ile ilgileniyor. Kendi sosyal medya hesaplarından paylaştığı çizimleri hem çok başarılı hem de çok beğeni topluyor. Kocaelili ünlü oyuncu Gözde Mutluer çok sayıda dizi ve filmde yer alıyor. Oyunculuk performansıyla da adından sıkça söz ettiren Gözde, Kocaelili ünlüler listemize ön sıralardan giriş yapıyor. 

Zeyno Günenç

kocaelili-ünlüler-zeyno-gunenc

Zeyno Günenç, 1967 senesinde Kocaeli şehrinde dünyaya geliyor. Kendisi küçük yaşlarında bale eğitimi almış bir tiyatro sanatçısı. Kocaelili sanatçı, Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı’nın tiyatro bölümünden mezun. Ayrıca Bursa Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde birkaç yıl çalışmış bir isim. Zeyno Günenç, çok sayıda filmde ve dizide yer alıyor. Bunun yanı sıra başarılı oyuncunun birçok özel radyoda yapımcılık ve sunuculuk geçmişi var. Kocaeli şehrinin medarı iftiharlarından biri de Zeyno Günenç! 

Kocaeli’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz, ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

3 yorum