Yolcu360 Blog
en-guzel-kis-rotalari-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En Güzel Kış Rotaları: Kış Manzarasına Doyacağınız En Güzel 12 Rota

En Güzel Kış Rotaları: Kış Manzarasına Doyacağınız En Güzel 12 Rota

En güzel kış rotaları ile karşınızdayız! Kış mevsiminin en güzel aktivitelerinden biri de uzun yol yapmak olabilir. Bembeyaz karlarla bezenmiş ağaçlı yollar, bin bir renkte ağaçlarla kış manzarasına doyacağınız en güzel rotalar yazısını hazırladık. Her mevsimin kendine has güzellikleri var elbette ama beyaz örtünün serilmeye başlamasıyla doğa bizleri adeta kış masalını yaşamaya davet ediyor. Sizin de favori mevsiminiz kışsa bu rotalar fazlasıyla ilginizi çekebilir.

Birbirinden güzel kış manzaralarını Yolcu360’ın birbirinden uygun kiralık araç seçenekleriyle deneyimlemeye hazır mısınız?

Kars, Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü

Kışın en fazla yakıştığı şehirlerden biri elbette Kars. Son yılların yükselen yıldızı olmayı başaran Kars’ta binlerce yıllık tarihin izlerini keşfedebileceğiniz Ani Harabeleri kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kartpostal niteliğinde görüntülere sahne oluyor. Kars merkeze 40 kilometre mesafede yer alan Ani Ören Yeri kurulduğu günden bu yana 23 farklı medeniyete kucak açmış bir dünya mirası. Kış manzarasına doyacağınız en güzel rotalar demişken uçsuz bucaksız vadiler ve dağlarla çevrili Ani Ören Yeri’ni karlar altında keşfetmek ise ayrı bir keyif veriyor. Kars’a gelmişken kış aylarında buz tutan Çıldır Gölü’nü listenize ekleyerek seyrine doyulmaz manzaralara şahit olmayı unutmayın.  

Ani Harabeleri | Ani Kalesi | Ani Harabeleri Tarihi


Kayseri, Erciyes

Kış manzarasına doyacağınız en güzel kış rotaları arasından bir diğeri ise Erciyes!Kayak tutkunlarının kış aylarında sıkça tercih ettiği Erciyes ülkemizin beşinci büyük dağı. Dört mevsim bembeyaz zirvesiyle Kayseri’nin sembolü Erciyes Dağı hem kayak merkezi hem de yaylalarıyla öne çıkıyor. Sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes spor ve doğa tutkunları için sayısız seçenek sunuyor. 102 km uzunluğunda 34 farklı pistin yer aldığı Erciyes Kayak Merkezi’nde kış sporlarının keyfini sürebilir ya da lapa lapa yağan kar eşliğinde şömine başında manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Erciyes Kayak Merkezi: Bir kış masalı misali / Kayseri

Bursa, Sarıalan

Kışın Bursa denince akla ilk gelen yer elbette Uludağ ama kısa bir teleferik yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Sarıalan da kış aylarında fazlasıyla cezbedici. Bembeyaz karlar arasında yürüyüş yapabilir, acıktığınızda sucuk ekmekle mide ziyafeti çekebilirsiniz. Bölgede yer alan dağ evleri ise unutulmaz bir kış tatili yapmak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor. 

Bursada Gezilecek Yerler | Bursa Turu

Rize, Çat Vadisi

Bahar ayının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonunu gözler önüne seren Çat Vadisi’ni bir de kışın beyazlar içerisinde görmeye ne dersiniz? Karadeniz’in el değmemiş güzelliklerinden biri olan Çat Vadisi tertemiz havası ve doğası ile ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Buraya gelmişken Zilkale ve Palovit’i de mutlaka gezi listenize ekleyin. 

Sırt Yayla : Bulutların üstündeki dünya / Ardeşen / Rize

Eskişehir, Odunpazarı

Kış mevsiminin görsel şölen yaşattığı kentlerden biri de Eskişehir. Porsuk Çayı’ndan başlayarak yirmi dakikalık yürüyüş sonrası Odunpazarı’na ulaşabilir, beyaza bürünmüş tarihi evleri fotoğraflayabilirsiniz. Eskişehir’e gelmişken çibörek yemeden dönmek olmaz. Met helvası ve boza da buranın imza lezzetleri arasında. Ancak hatırlatmakta fayda var, Eskişehir’in ayazı epey üşütüyor, en kalın giysileriniz mutlaka üzerinizde olsun. ☺ 

Odunpazarı gezilecek yerler / Eskişehir

Kütahya Simav Gölcük

en-guzel-kis-rotalari.jpg

En güzel kış rotaları listesindekiler arasında Kütahya, kış mevsimin en güzel yaşandığı kentlerden biri. Orta Ege’de kış, İç Anadolu ve Doğu illerine göre nispeten az çetin geçer. Ancak pamuk gibi kar yağar ve kış güneşi çok güzeldir. Yumuşacık karlar üzerine gelen kış güneşi parlarken içinizi ısıtır. Kütahya’nın Simav ilçesi, termal suları ve bereketli toprakları ile ünlü. Belki de  Anadolu’nun en bereketli ovası buradadır. Domatesi, fasulyesi, kestanesi, biberi hiçbir yerde bulamayacağınız kadar lezzetlidir. Kütahya ilinin Simav ilçesinde yer alan Gölcük, doğal güzellikleri ve serin havasıyla dikkat çeken bir turistik mekandır. Gölcük, adını büyüleyici güzelliğe sahip olan gölünden almaktadır. Bu doğal göl, çevresindeki ormanlık alanlarla birlikte ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunar. Gölcük, özellikle yaz aylarında serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak için yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Ayrıca gölde yapılan balık avı da popüler bir aktivitedir. Gölcük çevresindeki yürüyüş parkurları ve piknik alanları da ziyaretçilere keyifli vakit geçirme imkanı sunar. Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Kütahya Simav Gölcük, doğa severler ve sakinlik arayanlar için ideal bir destinasyondur. Kış manzarası da kartpostal gibidir. 

Amasya

en-guzel-kis-rotalari-.jpg

Dünyanın en güzel şehirleri listesine giren Amasya, ortasından geçen Yeşil Irmak ve ona dayalı tarihi konakları ile inanılmazdır. Yalıboyu evleri ve onların üzerinde konumlanan kral kaya mezarları ile muhteşem bir görüntü sunar. Amasya’nın en güzel hali ise kışın yaşanır. Kar manzarası en güzel şehirlerden biridir. Karlarla örtülen tarihi yapılar ve bunların tam ortasından geçen ırmak, muhteşem bir kar manzarasına sahiptir. 

Sivas

en-guzel-kis-rotalari-1.jpg

En güzel kış rotaları listesindekiler arasında Divriği başta olmak üzere Sivas, Anadolu Türk mimarisinin en önemli merkezlerinden biridir. Sivas’ın en soğuk ama en güzel hali de kar yağınca ortaya çıkar. Karlı Sivas manzarası gibisi yoktur. Yolculukta en güzel kar manzaralarını da yine Sivas çevresindeki yollarda görürsünüz. Adeta el değmemişçesine karla kaplı tarlalar, karlı yollar inanılmaz derecede güzeldir. 

Kapadokya

en-guzel-kis-rotalari-2.jpg

Kapadokya dünyanın en güzel yerlerinden biri. Kapadokya’da her mevsim gerçekten çok güzel yaşanıyor. Kentin tarih, doğa bütünlüğü eşsiz. Gizemli bir coğrafyası olan Kapadokya’da baharda açan kiraz çiçekleri, yazın uçan balonların masalsı görünümü ve kışın da karlarla kaplı peri bacaları çok ama çok etkileyici. Yollara düştüğünüzde de en güzel kar manzarasını göreceğiniz bir kaç yerden biri kesinlikle Kapadokya. 

Amasra

en-guzel-kis-rotalari-3.jpg

Prag, Bosna Hersek gibi Balkan ülkelerinin kendine özgü bir dokusu vardır. Denize inan taş binalarla şirin ve sıcak bir görünüm sunarlar. Hafif Orta Çağ etkisiyle karışık olan bu görünüm kendinizi bir filmde gibi hissetmenize neden olur. Türkiye’de bu manzaraya sahip olan kent Amasra. Üstelik şehir, kar yağdığında inanılmaz bir görünüm sunuyor. Kar manzaralarına hayranlık duyuyorsanız Amasra rotanızda olması gereken bir şehir. 

İstanbul Çamlıca Tepesi

en-guzel-kis-rotalari-4.jpg

Güzel karlı yollar ve kar manzaralı şehirlerden bahsedip de dünyanın en güzel bir kaç kentinden biri olan İstanbul’u anmamak olmaz. İstanbul öyle bir şehir ki; bazen bir yerde bi’ durup bakıyorsunuz ve hayran kalıyorsunuz gördüğünüze . O an kadrajınıza sığan kare sizi büyülüyor. Diyorsunuz ki bu kalabalığa, bu istilaya rağmen güzel kalmak…İstanbul böyle bir şehir gerçekten. İstanbul’un en güzel hali de karlar altındaki hali oluyor. İstanbul’a ilk karın düştüğü yerlerden biri de Çamlıca Tepesi. Bu yüksek tepede boğaz manzarası, inanılmaz bir siluet çiziyor. Karlı bir İstanbul gününde imkan varsa çıkın Çamlıca Tepesine ve manzarayı izlerken bir fincan kahve ya da salep yudumlayın. “Binlerce yıllık bu şehirden ben de geçtim” deyin içinizden.  Düşünsenize o manzaraya binlerce yıldır bakıp hayran kalan kimler kimler oldu…

Ankara Atakule

en-guzel-kis-rotalari-5.jpg

Ankara’nın modern simgelerinden biri, Atakule’dir.  Atakule, eğer daha önce Ankara’ya gitmediyseniz Çankaya semtinde hemen dikkatinizi çekecek bir kuledir. 1987 yılında yapımına başlayan ve 1989 yılında tamamlanan Atakule’nin içerisinde çok sayıda yapı ve işletme var. Örneğin alışveriş merkezi, sinema salonları, kafeler, seyir terasları var. Ayrıca kule bölümündeki döner restoran, çok enteresan bir deneyim sunuyor. Atakule, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bir kent simgesidir. Ankara’nın en güzel manzarası da Atakule’den görüntülenir. Ama gerçekten en ikonik fotoğraflar Ankara kışı ile bütünleşen karlar altındaki Atakule manzaralarıdır. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle