Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev’de Konaklama | Kiev Gezi Rehberi

Kiev’de Konaklama | Kiev Gezi Rehberi

Seyahat öncesi sanırım hepimizi en çok yoran şeylerden biri konaklamadır. “Hangi mevkiden almalıyım?” “Merkezi bir konum mudur?” “Konaklayacağım muhit güvenli midir?” diye birçok soru işareti içerisinde kalırız. Ancak gidip kalan biri olarak Kiev’de konaklama hakkında kafanızdaki tüm soru işaretlerini sileceğiz.

Kiev, Ukrayna’nın en büyük şehri olduğu için konaklama konusunda fazlaca arada kalabilirsiniz.

Kiev’de Konaklama

Shevchenko Bölgesi: Kiev’in kalbi sayılan Bağımsızlık Meydanı (Maidan Nezalezhnosti) ve en popüler caddelerinden biri olan Kreşatik Caddesi gibi merkezi gezi noktaları bu bölgede yer alıyor. Atın Kapı (Golden Gate), Taras Shevchenko Park, Mikailin Altın Kubbeli Manastırı (St. Michael’s Golden Domed Monastery) ve daha birçok gezilecek nokta dışında restoran ve gece kulübü de bulabileceğiniz bölge oldukça hareketli bir yer… Her yere yakın olmalıyım derseniz tercihiniz kesinlikle burası olmalıdır.

Shevchenko Bölgesi Konaklayabileceğiniz Bazı Seçenekler;

  • Maison Blache B&B Kyiv
  • Hyatt Regency Kiev
  • Khreschatyk City Center Hotel
  • Hostel Holiday Host

Podil Bölgesi: Bizim kesinlikle en sevdiğimiz bölge olan Podil, Kiev’in en eski yerleşim yerlerindendir. Meşhur Andrivski Yokuşu, dönme dolap, Chernobil Müzesi gibi gezilecek birçok alan dışında restoran konusunda ki zenginliği de tartışılmaz. İkinci en merkezi konum kesinlikle Podil bölgesidir.

Podil Bölgesi Konaklayabileceğiniz Bazı Seçenekler;

  • Bursa Hotel Kyiv
  • Rodisson Blu hotel Kyiv Podil
  • Gonchar Hotel

Pechersk Bölgesi: Mağaralar Manastırı, Anavatan Heykeli, 2. Dünya Savaşı gibi birçok yapıya ev sahipliği yapan Pechersk Bölgesi de oldukça tercih edilen mevkilerdendir.

Pechersk Bölgesi Konaklayabileceğiniz Bazı Seçenekler;

  • Boutique Apart Hotel Sherborne
  • Twin Apart Hotel
  • Heart Kiev Apart Hotel

Solom’yansk Bölgesi: Merkeze uzaklığı 6 km olan bölge, tren kullanacaksanız ve konaklamanızı tren istasyonu çevresinde yapmak istiyorsanız bu konumu tercih edebilirsiniz.

Solom’yansk Konaklayabileceğiniz Bazı Seçenekler;

  • İbis Kiev Railway Station
  • Kiev View Railway Station
  • Petrani Central

Kiev’de ne yenir için tıklayınız.

Evde mi Otelde mi kalmalıyım?

Genel olarak ucuz bir ülke olduğu için otel, hostel veya Airbnb ev fark etmeden ortalama düşük bütçeler vereceğinizi belirtelim. Tabi ki çok yüksek fiyatlı oteller mevcut ama önceliklerinizi belirleyerek 2 kişi 1 gece 100 TL’den başlayan fiyatlarla konaklayabilirsiniz.

Airbnb Ev: Biz genellikle kalacağımız yerin kültürünü daha yakından öğrenebilmek için Airbnb ev kiralıyoruz. Kiev’de de bu geleneği bozmayıp yine bir Airbnb ev kiraladık. Siz de kültürlerini yakından tanımak isterseniz tavsiye ediyoruz.

Hostel: Kiev’in ayrı ayrı her bölgesinde ister özel, ister kalabalık odaları tercih edebileceğiniz çok güzel hosteller bulunuyor.

Otel: Ben daha konforlu olmak istiyorum, verdiğim paranın da çok önemi yok derseniz 5 yıldızlı çok lüks ve güzel otellerin de olduğunu belirtelim.

Kiev Katedral ve Kilise rehberi için tıklayınız.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar ise Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

 Kiev Müzeler için tıklayınız.

Kiev Ulaşım

Kiev’e gidecek olanlar Boryspil Uluslararası Havaalanı için uçuş seferlerini tercih etmeliler.

Dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Ukrayna gezilecek yerler listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle