Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kiev Köprüleri | Kiev Turu | Kiev Gezisi

Kiev Köprüleri | Kiev Turu | Kiev Gezisi

Ukrayna‘nın Kiev şehrini daha önce ziyaret ettiniz mi? Eğer etmediyseniz ve yeni bir yer gezip görmek istiyorsanız, size Kiev gezilecek yerler hakkında bazı tavsiyelerimiz var. Kiev gezisi kapsamında parklar, müzeler ve katedraller mutlaka gezmelisiniz. Tarihi yerlerin modern mimari ile birleştiği Kiev için yola çıkmaya ne dersiniz? Vizesiz ülkeler: Ukrayna vize ve Kiev ulaşım bilgilerinin de dahil olduğu Kiev köprüleri gezi yazımız için keyifli okumalar şimdiden. 🙂

Kiev Turu

Kiev’e gitmeden önce “Gezebileceğimiz ne kadar yer olabilir ki?” diye düşünürken köprülerinin bile bizi bu kadar mest edeceğini bilmiyorduk. Renkli, kalabalık ama aynı zamanda huzurlu olan bu parklar içindeki şehrin görmeden dönmemeniz gereken 3 köprüsünü yazdık.

Kiev Köprüleri

  • Glass Bridge

Başka bloglarda göremeyeceğiniz harika bir tavsiye ile geldik. Burayı ilk anlatanlardan olmaktan fazlaca mutluyuz çünkü aynı zamanda ilk gezenlerden de biriydik. Mayıs 2019’da açılan sadece yayaların kullanabildiği bu köprü iki turistik yeri birbirine bağlamakla kalmayıp size harika manzaralar sunuyor. Sadece yaya ve bisikletlilere açık olan bu köprünün bir ucunda People’s Friendship Arch (Ulusların Dostluğu Anıtı)’nın bulunduğu Hreşatik Parkı, diğer ucunda ise Volodymyrska Hill (Vlademir Tepesi) bulunuyor.

Kimi yerlerde 6, kimi yerlerde 14 metre genişliğinde olan köprünün uzunluğu 210 m, yüksekliği ise 32 metredir. Köprüde birçok cam teras bulunuyor. Kimisinden otoyoldan geçen arabaları görürken kimisinden ağaçları görüyorsunuz. Oldukça ilgi çekici olan bu köprünün gecesi ayrı gündüzü ayrı renkli… O yüzden yolunuzu hem gece, hem gündüz buradan geçirmelisiniz.

Kiev Müzeler Gezi Rehberi için tıklayınız.

  • Parkovy Pedestrian Bridge

3 Temmuz 1957 yılında açılan Parkovy Pedestrian Bridge, 429 m uzunluğunda ve sudan yüksekliği 26 metredir. Köprü yine sadece yaya ve bisikletlilere açıktır. Köprünün en güzel yanlarından biri altınızda ve manzaranızda olabildiğine Dinyeper Nehri varken Kiev’in Trukhaniv Adası’na yürüyerek bu köprü sayesinde geçebiliyor olmanız. Köprünün ışıkları akşam saatlerinde yanıyor ve manzaraya ayrı bir hava katıyor o yüzden tavsiyemiz kesinlikle gün batımına doğru gidip hem gündüz hem akşam burayı görmeniz.

Kiev gezilecek yerler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

  • Park Bridge

Mariinsky Park’ın bitişiğinde olan Park Bridge, aşıklar köprüsü olarak da geçiyor. Nedeni ise üzerine asılan asma kilitler. Paris’te oldukça meşhur olan asma kilit geleneğini aşıklar Kiev’de de sürdürmek istemişler. Huzurlu bir yürüyüş için yolunuz buradan geçsin deriz.

Vizesiz Ülkeler: Ukrayna Vize

Kiev turu kapsamında Ukrayna, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Eski kimliğe sahip olanlar, yanlarına sadece pasaport alması yeterli. Yenilenmiş kimliği olanlar, Ukrayna’ya direkt giriş yapabilirler.

Kiev Katedral ve Kilise Rehberi gezi yazısı için tıklayınız.

Kiev Ulaşım

Kiev’e gidecek olanlar Boryspil Uluslararası Havaalanı için uçuş tercih etmeliler.

Kiev turu dönüşünde İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Kiev turu sonrasında Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Kiev turu için listesini tamamlayıp Ukrayna’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle