Yolcu360 Blog

Kia Niro Exculusive Hibrit

Kia Niro hakkında bilgi arayanlar için Kia Niro Exculusive Hibrit incelemesi yaptık.

Kia Niro Exculusive Hibrit

Kia Niro Exculusive Hibrit ile ekonomik sürüşün ve küçük sınıfta konforun izini sürdük. Keyifli bir test oldu. İşte Kia Niro Exculusive Hibrit hakkında öğrendiklerimiz.

Kia Niro Exculusive Hibrit Hakkında Bilgiler

Crossover kategorisinde ekonomik sürüşün temsilcisi olmaya hazırlanan Kia’nın Niro modeli, benzinli ve elektrikli motorla oldukça keyifli. Öncelikle araç, tam olarak elektrikli değil ama zaten geliştirilen söz konusu elektrikli motor teknolojisinin öncülerinden. Zira, hybrit teknolojisi yaygın ve gelişmiş elektrikli araçlara geçiş olarak yorumlanıyor. Hyundai IONIQ ile aynı alt yapıya sahip olduğunu da ekleyelim. Gelelim Kia Niro Exculusive Hibrit  hakkındaki diğer detaylara…

Kia Niro Tasarımı ve Boyutları Nasıl?

Öncelikle tasarımda kendisinin temsil ettiği crossover çizgisini çok göremiyoruz. Aracın tarzı daha çok MPV gibi. Bu, biraz kafa karışıklığı yaşatıyor. Ancak bu tasarım dili onu pek çok açıdan daha ergonomik kılmış. Yani crossover bir araç alıp MPV’nin ergonomisini yaşıyorsunuz. Peki, araç küçük ve dar mı; kesinlikle hayır. Geniş cam alan, doğru konumlanan A-D sütun yapısı ve yüksek tavan ile iç mekan çok havadar ve aydınlık.

Yeni Kia Niro’nun İç Mekanı Nasıl?

İç mekanda ferah bir algı olduğunu söylemiştik. İşçilik ve malzeme kalitesi de rakiplerine göre iyi. 4,2 inç genişliğinde dijital ekran iyi konumlanmış. Bu da ergonomik bir kullanım sunuyor. Orta konsolda da 5 inç genişliğinde bir multimedya ekranı var. Bu arada Türkiye’ye gelmedi ama yurt dışında farklı donanım paketleri içinde daha geniş multimedya ekranı seçeneği de verilmiş.

2018 Kia Niro Exculusive Hibrit Motor Prensipleri

Kia Niro hibrit versiyonda Atkinson çevrimiyle çalışan motor var. İncelediğimiz araçta 105 HP güç 1,6 GDi Kappa benzinliatmosferik motor ile 43,5 HP’lik manyetik tip elektrikli motor birlikte çalışıyor. Sistemin toplam gücü ise 141 HP, 265Nm tork çeklinde özetlenebilir. 100km’de ortalama 4,6 litre yakıt tüketen motor, kullanıcısına hem konforlu hem de ekonomik sonuçlar sunuyor. Bazı test pilotlarına göre uygun yol şartları varsa ve doğru kullanım söz konusu olursa bu rakamın da altına inilebiliyor.

 

Kia Niro Exculusive Hibrit 2018 Hakkında Olumsuz Yorumlar

Araç için otomobil uzmanlarının bazı olumsuz geri bildirimleri de var. Örneğin iç mekanda ön konsolun kullanımının ergonomik olmadığı gibi. Ayrıca bagaj alanını genişletmek üzere derinlik verilmiş. Bu da bagajın kullanımını biraz zorlaştırmış. Multimedya ekranını 2018 yılı için fazla küçük bulanlar da var.

 

2018 Model Kia Niro Exculusive Hibrit Fiyatı Nedir?

Eğer sıfır km bir Kia Niro Exculusive Hibrit almayı düşünüyorsanız aracın baz fiyatı 140.900TL. Bakım aralıkları 15.000km. Yıllık bakım maliyeti de ortalama 1.341TL.

 

Kia Niro Exculusive Hibrit Otomatik Motor Özlelikleri

Motor Tipi ve Konumu: Hybrit, sıralı, atmosferik, önde, enlemesine, benzinli+senkronize elektrikli motor.

 

Yakıt Türü: Benzin+elektik

Silindir Subap Sayısı:4/16

Silindir Hacmi: 1580cc

Toplam Sistem Gücü: 141Hp/104 kW
Elektriklide Maksimum Güç: 43,5 HP/32kW

Benzinlide Maksimum Güç:77kW/ 105HP 5700d/d

Toplam Sistem Tork Değeri: 265Nm

Elektriklide Maksimum Tork: 170 NM

Benzinlide Maksimum Tork: 147nm

0-100km hılanma: 11,5

Maksimum Hız: 162

 

Kia Niro Exculusive Hibrit Rakipleri Kimler?

Toyota Prius ve Hyundai IONIQ modelleri Kia Niro’nun rakipleri. Bu arada Hyundai IONIQ’İn en üst seviye donanım paketinin fiyatı 137.000TL’den başlıyor.

 

Yorum ekle