Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Gurur Veren Bir Kariyer ve Arka Plandaki Acılar: Kenan Sofuoğlu

Gurur Veren Bir Kariyer ve Arka Plandaki Acılar: Kenan Sofuoğlu

Kenan Sofuoğlu kimdir? Kenan Sofuoğlu nereli? Kenan Sofuoğlu’nun hayatı ve ağabeyleri…Başarılı ve biraz da acı içeren bir yaşamın milli gururumuza kattıkları üzerine: Kenan Sofuoğlu hakkında keyifli bir yazı…

Gurur Veren Bir Kariyer ve Arka Plandaki Acılar: Kenan Sofuoğlu

Kenan Sofuoğlu’nun yaşamı belki de en çok merak edilen yarışçı hikayelerinden biri. Çocuk yaşlarda başlayan bir tutkuyu disiplin ve bol çalışma ile 80 milyonun gurur haline getiren bu özel insanın özel yaşamındaki acılar, yürek burkmuyor değil. Gurur duyduğumuz motor yarışçısı Kenan Sofuoğlu hakkında bir içerik hazırladık…

Kenan Sofuoğlu Hakkında

Kenan Sofuoğlu 25 Temmuz 1983 tarihinde Sakarya Akyazı’da doğdu. Aslen Trabzon’ludur. Annesi Nuray Sofuoğlu, babası İrfan Sofuoğlu’dur. İki abisi var: Bahattin ve Sinan. Babası motor tamircisidir. Bu nedenle iki erkek kardeşinin ve kendisinin de küçük yaşlarda motorla tanışmaları kaçınılmaz oldu.

Kenan Sofuoğlu’nun ilk yarışları

Kenan Sofuoğlu 1996 yılında Bahattin Sofuoğlu’nu izleyerek motor sporları ile tanıştı. 2000 yılında abisi Sinan’ın motoruyla, özel izin alınarak yarışlara katılmaya başladı. İlk drag yarışını da birincilikle bitirdi.

Üç erkek kardeş, motor sporlarında büyük bir heyecan yarattılar. Mesela 2001 yılında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’nda Kenan Sofuoğlu, üçüncü oldu. İlk iki ise abileri Sinan Sofuoğlu ve Bahattin Sofuoğlu’ydu.

2002 yılında maddi sıkıntılar sebebiyle içlerinden yalnızca birinin Avrupa’daki yarışlara katılmasını sağlayabileceklerdi. En küçük kardeşin gitmesine karar verildi. Kenan Sofuoğlu 2002 yılında Almanya’ya yerleşti.  O yıl Yamaha-Cup yarışını kazandı. O yıl abisi Bahattin Sofuoğlu hayatını motor kazasında yitirmiştir. Sonrasında en büyük destekçilerinden biri abisinin yakın arkadaşı Aytunç Taş olacaktır.

İvmeli bir yükseliş

2003 sezonunda  Supersport-IDM’de 2. Oldu. 2004 yılında ise Film Superstock 1000 Cup Şampiyona’da 3. Olmuştur. 2005 senesinde Superstock IDM’de 2. Olmuştur. 2006 senesinde Supersport-WM’de 3. Olmuştur. 2007 yılında Supersport Dünya Şampiyonluğu’nda 3. Olmuştur.

Kenan Sofuoğlu’nun Ağabeyi Sinan Sofuoğlu

9 Mayıs 2008’de talihsiz bir olay daha oldu. Bu defa da abisi Sinan Sofuoğlu motosiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Yine bir motosiklet kazasında, Kocaeli Körfez Pisti’nde abisi Sinan Sofuoğlu hayata gözlerini yumdu. Müthiş motosiklet tutkusu, Sofuoğlu ailesi için büyük heyecan ve büyük acı tanımlarını birlikte karşıladı. 

Hayat devam ediyor…

Kenan Sofuoğlu yaşadığı tüm acılara rağmen çalışmalarına devam etti. Yurt dışındaki yarışlarda büyük başarılar elde etti. 2010 yılında Supersport Dünya Şampiyonası’nda birinci oldu. 2011 yılında Spor Toto, kendisine 800,000 TL isim hakkı bedeli önerdi. Fakat Sofuoğlu, inancı gereği teklifi reddetti. 2012 yılında Supersport Dünya Şampiyonası’nda şampiyon oldu.

Belgesel film “54”

Girdiği her yarıştan başarıyla çıkan, imkansızlıklara rağmen mücadele eden öte yandan sevdiklerini de kısa bir sürede arka arkaya kaybeden Kenan Sofuoğlu’nun hayatı 2012 yılında belgesel film yapıldı ve NTV Spor’da gösterildi. Bu belgeselde kariyerinde yükselişi, ailesi, şampiyonluğa giderken yaşadığı olaylara yer verildi. Filmin yönetmenliğini Cengiz Yıldız üstlendi. Parlak başarıların sadece çok başarı olanların hakkı olduğunu sananlara büyük ders niteliğindeki Sofuoğlu ailesinin yaşamı, özelliklere gençlere güzel bir örnek sunuyor. 

Peş peşe gelen iki şampiyonluk

2015 yılında, Fransa’da yapılan Supersport Dünya Şaampiyonluğu’nda en yakın rakibine attığı 33 puan farkla 4. kez şampiyon oldu. 2016 yılında ise 5. Dünya Şmpiyonluğunu kazandı. 

Cem Bölükbaşı’nın şampiyonluk haberi için buraya tıklayın!

Kenan Sofuoğlu’nun Özel Hayatı

Özel hayatı elbette mevzu bahis olmamalı ama bu kadar başarılı bir insanın yaşamını da insan içten içe merak ediyor. 2014 yılında Julia Looman ile evlendi. 2015’te Hamza adını verdikleri bir oğulları oldu. Hamza 2 Mart 2015’te beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 26 Temmuz 2015 tarihinde ise hayatını kaybetti. 21 Haziran 2016’da oğlu Mahir doğdu.

Motor kariyerine veda

 16 yıl profesyonel spor hayatını 5 dünya şampiyonluğuyla süsleyen milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, 2018 yılında kendi sosyal medya hesabından “cumhurbaşkanımızın isteği üzerine yarış kariyerimi noktalıyorum” başlıklı bir içerik paylaşarak yarış kariyerini bitirdiğini belirtti. Sofuğlu 2018 yılında yapılan seçimlerde seçilerek 27. Dönem Sakarya Millet Vekili olmuştur. Görevine hala devam etmektedir.

 

Yorum ekle