Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Kedi ve köpek sahipleri için arabayla yolculuk tüyoları

Kedi ve köpek sahipleri için arabayla yolculuk tüyoları

Minik dostlarımız hayatımızın vazgeçilmez birer parçası. Çoğu zaman bir yerlere giderken onları evde bıraktığımız oluyor ancak kimi zaman onlarla yolculuk etmek durumunda kalabiliyoruz. Kuş, balık, tavşan, hamster gibi hayvanlarla seyahat etmek bir bakıma daha kolay. Ancak kediler ve köpekler ele avuca sığmaz meraklılar olarak araba yolculukları öncesinde sürücüleri kara kara düşündürebiliyorlar. Kendi aracınızla veya araç kiralama yaparak çıktığınız yolculuklarda dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Biz de kedisi ve köpeğiyle yola çıkacaklar için birkaç tüyo derledik.

Kedi ve köpeklerle araba seyahatini güvenli hale getirmek için üretilen çeşitli ekipmanlar var. Bunlardan en sık kullanılanları; özel araç koltuğu, kedi-köpek emniyet kemeri, arka koltuk örtüsü ve bariyer. Ancak bu ekipmanlar küçük yaramazları pek de durdurabilme şansı tanımıyor ve yolculuk kafesleri de küçük dostlarımızı bunalıma sokabiliyor. Bu yüzden onları arabadaki herhangi bir yolcuymuş gibi kabul etmenizde fayda var.

Ancak kediler ve köpekler diğer yolcular gibi ihtiyaçlarını dile getirmek konusunda çok da açık sözlü olmayabilirler. Özellikle ilk yolculuklarıysa muhtemelen oldukça heyecanlı ve içlerine kapanık olacaklardır bu sebeple ortalama 2 saatte bir mola vererek onları dışarıya çıkartmaya özen gösterin. Kedilere genelde tasma takılmaz ancak yolculuklarda indiğiniz noktalarda heyecanına yenilip kaçmasının önüne geçmek için bir kedi tasması edinebilirsiniz. Köpeklerin davranış biçimleri kedilerden farklı olduğu için kimi köpek sahipleri tasma bile kullanma ihtiyacı duymayabilirler.

Kedi ve köpekle yola çıkmadan önce aman dikkat!

Ancak yolculuklarda köpeğinizi yanınızdan ayırmamaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Yol üstünde durduğunuz noktalarda nasıl bir sürprizle karşılaşacağınızı bileyemeyeceğiniz için kontrollü olmakta fayda var. Otomatik cam kilidi bir başka dikkat etmeniz gereken nokta. Kediler ve köpekler ilginç buldukları şeyleri kurcalamakta usta oldukları için cam açma tuşunu keşfettikleri anda başınıza büyük bir bela açabilirler. Hem onun hem de sizin emniyetiniz için yolculuk boyunca otomatik cam kilidini aktif halde tutmanızı tavsiye ederiz.

Kedi ile yolculuk yapacaklara özel bir tavsiye: Özellikle küçük bir kediniz varsa onu gözünüzün önünden ayırmamak için ön camın hemen altındaki panelin üstünde yatmasına izin verebilirsiniz. Kediler güneşlenmeyi pek sevdikleri için burada keyifli dakikalar geçirebilirler. Elbette bu keyfi arka camın altında da yapabilirler. Bazı petshoplarda kediler için arabaların yan camlarına monte edilebilen özel yolculuk sepetleri satılmakta yine bu sepetlerden edinerek kedinize konforlu bir yolculuk sunabilirsiniz.

Ekstra su ve mama bulundurmayı unutmayın. Yolculuklarda hayvanlar bizden daha fazla su tüketirler. Molalarda su servisi yapmayı ihmal etmeyin.

Eğer kedi ve köpeğinizle ilk defa yola çıkacaksanız ufak bir tüyo: Yolculuktan önceki günlerde onu araca bindirip kısa turlar atarak araçla yolculuğa ısınmasını sağlayın. İlk seferde huysuzluk çıkartmasının önüne böylece geçebilirsiniz.

Bazı köpekler arabanın dışındaki hareketlilik ve seslerden ürkebilir bu gibi durumlarda eğer araçta onu oyalayacak ikinci bir yolcu yoksa, çevreyi görmesini engellemek en mantıklı çözüm olacaktır. Mesela onu arka koltuğa yerleştirip, arka camları bir örtüyle kapatabilirsiniz. Bu loş ortam bir süre sonra uyumasını da sağlayabilir.

Yorum ekle