Yolcu360 Blog
kayserili-unluler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Kayserili Ünlüler Kimler?

Kayserili Ünlüler Kimler?

Mantı, pastırma, pöç kebabı, yağlama, büyük ovalar denilince akla Kayseri geliyor. Fakat Kayseri sadece bu yanıyla ünlü değil. Ayrıca Kayserili olan birçok ünlü ismi tanıyoruz. Ekranlarda gördüğümüz kadarıyla tanıdığımız, neler yaşadıklarını ve hayatlarını merak ettiğimiz ünlü isimler arasında Kayserili ünlüler kimler? Bu yazımızda tam da bu konudan bahsetmek istiyoruz. 

Kayserili Ünlüler

Sevip saydığımız ve hayran kaldığımız birçok ünlü isim Kayserili. Kayseri birçok ünlü sanatçıya ev sahipliği yapmış bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kayserili oyunculardan Kayserili şarkıcılara, sanatçılara varıncaya kadar liste uzayıp gidiyor.

Biz de Kayserili ünlüleri araştırdık ve bir liste hazırladık. Kayserili ünlüleri sizin için şöyle listeledik: 

Ali İhsan Varol

kayserili-unluler-varol

Ali İhsan Varol, 1976 yılında İstanbul’da dünyaya geliyor. Ama aslen Kayserili olan ünlülerimizden bir tanesi. 

Kendisini Kelime Oyunu adlı çok sevilen yarışma programının sunucusu olması dolayısıyla tanıyoruz. Fakat Ali İhsan Varol aynı zamanda oyuncu, yapımcı ve senarist.

Çok yönlü bir kariyeri olan aslen Kayserili Ali İhsan Varol, çok başarılı bir sunucu. Kelime Oyunu adlı yarışma programını mutlaka izlemiş olmalısınız. 

Sunuculuğunun yanı sıra kendisi birkaç yapımda oyuncu olarak da kamera karşısına çıkıyor. Aynı zamanda metin yazarlığı ve senaristlik yapıyor. 

Ali İhsan Varol yarışmacılara yardımcı olması, şakacı ve sempatik kişiliğiyle biliniyor. Başta hemşehrisi olan Kayserililer’in sonra tüm Türkiye’nin gözbebeği olan bir kişi.

Deniz Akkaya

kayserili-unluler-akkaya

Deniz Akkaya, 1977 yılında İstanbul’da dünyaya geliyor. Ama aslen Kayseri Akören’in Uzunyayla Köyü’nden Çerkes kökenli bir ünlü kendisi. Bu nedenle Kayserili ünlüler listemize ilk sıralardan giriş yapıyor. 

Kayserili ünlü Deniz Akkaya manken, oyuncu ve sunucu. Çok yönlü sanatçı ilk olarak kariyerine mankenlik ile başlıyor. 

Oldukça başarılı bir manken olan Deniz Akkaya, 1997 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oluyor. Ayrıca dünya çapında büyük bir yarışma olan Miss Grace of the World yarışmasında ise dördüncü olarak bizleri gururlandırıyor. 

Kendisi mankenlik haricinde birçok programda sunuculuk yapıyor. Maskeli Beşler: Kıbrıs, Vizontele Tuuba, Yeşil Işık, Okul, Hababam Sınıfı Yaz Oyunları, Living & Dying isimli filmlerde oynuyor. 

Aslen Kayserili olan ünlümüz Deniz Akkaya, güzelliğiyle olduğu kadar başarılarla dolu kariyeriyle de dikkat çekiyor. Birçok projeye imza atmış aslen Kayserili ünlü, herkes tarafından çok seviliyor.

Janset

kayserili-unluler-janset

Janset Paçal yani daha çok bilinen adıyla Janset, 1971 yılında Almanya’nın Münih şehrinde dünyaya geliyor. Aslen Kayserili olan ünlülerimizden bir tanesi. 

Janset tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve başarılı bir sunucu. Antalya Çizgi Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra bir dönem mankenlik yapıyor. Ardından Okan Bayülgen ile Televizyon Çocuğu programında çalışmaya başlıyor ve tanınıyor.

Kendisi bir dönemin efsane dizileri olan Tatlı Kaçıklar, Ayrılsak da Beraberiz, Yarım Elma gibi başarılı projelerde karşımıza çıkıyor. Oldukça başarılı bir oyuncu olan Janset’in oynadığı filmleri saymakla bitiremeyiz. 

Aslen Kayserili oyuncu Janset Paçal, yarışma programı ve müzik ödülleri gibi önemli gecelerin sunuculuğunu da yapan bir isim. Ayrıca Mor ve Ötesi adlı çok başarılı bir rock grubunun Araf ve Sor şarkılarına çekilen kliplerde oynuyor. 

Çok yönlü bir kariyere sahip olan aslen Kayserili oyuncu, tüm Türkiye tarafından çok seviliyor. Kayseri’nin medarı iftiharlarından bir tanesi olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Sinan Güler

kayserili-unluler-guler

Sinan Güler, 1983 yılında İstanbul’da dünyaya geliyor. Ama kendisi aslen Kayserili olan bir sporcu. Bu nedenle Kayserili ünlüler listemize giriş yapıyor. 

Aslen Kayserili sporcu Sinan Güler, başarılı bir basketbolcu. 1.92 boya sahip olan Sinan, oynadığı takımlarda guard ve forvet olarak görev yapıyor. 

Başarılı sporcu, İtü’nün efsanevi sporcularından olan Necati Güler’in oğlu aynı zamanda. Sinan Güler şu an Türk milli takımında ve Darüşşafaka’da forma giyiyor. 

Aslen Kayserili sporcu Sinan Güler, çocukluğundan beri sporla haşır neşir olan biri. Çünkü babası ve ağabeyi de basketbolcu olduğu için spor aile yaşantısının vazgeçilmezi haline geliyor. 

Başarılı basketbolcu altyapı yılları sona erdikten sonra bir müddet Beşiktaş’ın A takımında oynuyor. Daha sonra Amerika’daki Salt Lake Community College’de basketbol bursu kazanıyor. 

Salt Lake’de takım kaptanlığı dahi yapan başarılı basketbolcu daha sonra Carroll College’a transfer oluyor. Aslen Kayserili basketbolcu, NAIA liginde çok büyük başarılara imza atıyor. 

Sinan Güler yurda geri döndükten sonra da başarılar ve ödüller ile dolu kariyerini sürdürüyor. Aslen Kayserili sporcunun almış olduğu çok sayıda ödül bulunuyor. 

Başarılı basketbolcu Sinan Güler Beşiktaş, Anadolu Efes, Galatasaray SK, Fenerbahçe ve Darüşşafaka gibi takımlarda top koşturmuş bir sporcu. Aslen Kayserili sporcu başta Kayserililer olmak üzere tüm Türkiye’nin gözdesi. 

Öznur Serçeler

kayserili-unluler-serceler

Öznur Serçeler, 1987 yılında Kayseri’de dünyaya geliyor. Kayserili sanatçı Öznur Serçeler, sinema ve televizyon oyuncusu.

Mersin Üniversitesi Konservatuvarı’ndan mezun olan başarılı sanatçı, eğitimine bir süre Bilkent Üniversitesi’nde müzik ve sahne sanatları alanında devam ediyor. 

Öznur Serçeler 2007 yılında Dünya Gençlik Orkestrası ile Berlin, Bodrum ve Kasel’de konserlere katılıyor. Ayrıca sinema filmlerinde oldukça başarılı bir oyunculuk sergiliyor. 

Kayserili sanatçı Dolunay, Hayat Devam Ediyor, Erkenci Kuş gibi projelerde yer almış bir oyuncu. Başta Kayserililer olmak üzere tüm Türkiye’nin beğenisini toplamış bir oyuncu olarak başarılı kariyerini sürdürüyor. 

Kayseri’de Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

2 yorum

  • Baha nerede, Mehmet Elitaş nerede, Yadigar Ejde, Emel Sayın nerede, Ahmet Gazi Ayhan nerede, Ediz Hun nerede sevgiler saygılar gönderiyorum inşallah ekleme yaparsınız