Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Olmazsa Olmaz 8 Kayak Ekipmanı

Olmazsa Olmaz 8 Kayak Ekipmanı

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kayak tatili fikirleri gündeme geliyor. Kayak tatili için nereye gideceğinizi ve nerede konaklayacağınızı seçmek kadar, yanınıza alacağınız eşyaları seçmek de oldukça önemli. Soğuk havayı seviyorsanız ve  kayak yapmaktan keyif alıyorsanız, kayak tatili tam size göre demektir. Aynı zamanda karda yürüyüş yapmak size iyi geliyorsa, bu keyfi katlamak için doğru malzemelere ihtiyacınız olacak. Peki, soğuk havanın size eşlik edeceği kayak tatiliniz için neler gerekli?Kayak tatilinde yanınızda olması gereken olmazsa olmaz 8 kayak ekipmanı listesiyle karşınızdayız!

Kayağa giderken bakımları tam ve tüm hava koşullarına hazır kiralık bir araç arıyorsanız Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilir, ideal aracınızı en uygun fiyatlarla, dakikalar içerisinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

Keyifli Bir Kayak İçin Malzemeler

Her yıl düzenli olarak kayak yapıyorsanız, kayak için  gerekli kıyafetleriniz mutlaka vardır. Fakat yeni başladıysanız ihtiyaç duyacağınız tüyolar yazımızda sizleri bekliyor. Kayak ekipmanları pek çok farklı eşyadan oluşuyor. Bazılarını kayak yapacağınız merkezlerden kiralayabilirsiniz. Bazı ekipmanları ise kendiniz temin etmelisiniz. İşte olmazsa olmaz kayak malzemeleri;

  • Kayak Montu

kayak-ekipmani.jpg

Kar tatiline veya kayak yapmaya giderken yanınıza almanız gereken en önemli eşya tabii ki kayak montu ve kayak pantolonu. Kayak montu ve kayak pantolonu genellikle takımlar halinde satılıyor. Fakat zevklerine göre kendi takımınızı oluşturmanız da mümkün. İdeal kayak kıyafetleri, su geçirmeyen ve kayak için özel olarak üretilmiş olmalı. Günlük giyimde kullandığınız kıyafetler zaman içerisinde su geçirebilir. Aynı zamanda yeterli korumayı sağlamadığı için karda geçirdiğiniz sürede, üşütmenize ve hastalanmanıza sebep olabilir. Bu nedenle termal içliğin üstüne giyebileceğiniz, kayak pantolonu ve kayak montuna ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle soğuklara karşı dayanıklı değilseniz, montun içine alacağınız termal içlikler hayatınızı kurtaracaktır.

Kayak kıyafetlerini satın alabileceğiniz gibi kiralayabilirsiniz. Hijyen konusunda endişeleriniz varsa, direk satın alım yolunu tercih edebilirsiniz. Uzun süre vakit geçireceğiniz bu kıyafetlerde en önemli olan rahatlık. Bunun yanı sıra kayak yapmadığınız zamanlarda, kaldığınız otelde veya dağ evinde vakit geçirdiğiniz bir süre de bulunacak. Bu yüzden günlük kullanım için  uygun olan içi kürklü deri ceket veya deri mont tercihinde bulunabilirsiniz.  

  • Kayak Botu

kayak-ekipmani-1.jpg

Kayak yapmak ya da gezmek için zirveye çıkmak isteyebilirsiniz. Fakat bu tırmanışınızda, günlük hayatta kullandığınız ayakkabılar yeterli olmayacaktır. Tavsiyemiz kesinlikle içi astarlı ve su geçirmez özelliğe sahip olan botlardan edinmeniz. Bir de yanınıza birkaç  adet fazla çorap almanızda fayda var. Çünkü siz hareket ettikçe ayaklarınız da terleyebilir veya karın etkisiyle ıslanabilir. Bunun yanı sıra sadece kayak yapmayı düşünmüyor olabilirsiniz. Doğayla iç içe kar yürüyüşü yapmak isteyebilir ve dağ havasının tadını çıkarabilirsiniz.  Deri kar botu modellerini tercih ederek, hem ürünü uzun süre kullanabilir hem de ayaklarınızı soğuktan koruyabilirsiniz. Kayak botlarınızı kayak ekipmanınızla birlikte kiralayabilirsiniz.

  • Kayak Maskesi / Buff

kayak-ekipmani-2.jpg

Kayak veya snowboard yaparken karın ve rüzgarın etkisi daha da artıyor. Çünkü hareketlilik gerektiren bu sporlar, rüzgarı daha net bir şekilde hissetmenize neden olacak. Yürüyüşlerde dahi ihtiyaç duyacağınız buff modelleri kulaklarınızı etkili bir şekilde soğuktan koruyabilir. Buff kulakların yanı sıra burun bölgesini de koruyor. Özellikle kayak yaparken yüzünüze doğru esen rüzgârı düşünürseniz buff tek başına etkili olmayacaktır. Alacağınız buff modelini gözlük ve bere ile birleştirerek soğuktan korunabilirsiniz. 

  • Kayak Beresi 

kayak-ekipmani-3.jpg

Kayak yaparken, karda yürürken yüzünüze doğru esen rüzgârdan korunmak  oldukça önemli. Baş kısmınızı üşütmek, ağrılara neden olabilir. Bu nedenle sıcak tutan materyallerden üretilen şapkaları tercih edebilirsiniz. kürklü şapkalar kafanızı ideal şekilde sıcak tutabilir. Aynı görevi örgü bereler de yerine getirecektir. Önemli olan kafanızı tam olarak saran bir şapka modeli seçmek. Aksi takdirde, rüzgar boşluklardan derinize nüfuz edebilir. Farklı bir durumda ise esen şiddetli rüzgar nedeniyle başınızdan uçabilir. Örgü veya peluş gibi materyaller hem baş kısmını ideal şekilde saracak hem de etkili bir koruma sağlayacaktır. Başınızı üşütmemek için bir bere ya da içi kürklü bir şapka sizi soğuktan koruyacaktır. 

  • Su Geçirmez Eldivenler

kayak-ekipmani-4.jpg

Kayak tatili için bir diğer önemli eşya su geçirmez kayak eldivenleridir. Hem ellerinizin ıslanmaması hem de soğuktan korunması için su geçirmez eldivene ihtiyacınız olacak. Bunun yanı sıra, eldiven seçimi yaparken aktivitelerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Sık sık kayak vey yürüyüş yapmayı planlıyorsanız etkili koruma sağlayan modelleri tercih etmelisiniz. Fakat tatilinizin büyük bir bölümünü kayak merkezinde veya konakladığınız tesiste geçirecekseniz, daha minimal eldiven modellerini tercih edebilirsiniz. 

  • Kayak Gözlüğü

kayak-ekipmani-5.jpg

Kayak gözlükleri normal güneş gözlüklerine oranla daha fazla işlev barındırır. Büyük ebatta olan bu gözlük modelleri, gözün tamamını kaplar. Kayak gözlükleri özel olarak üretilen modeller arasındadır. Bu nedenle güneş ışınlarından etkili bir biçimde gözleri korurlar. Aynı zamanda kardan yansıyan zararlı ışınlara karşı da etkili bir koruma sağlarlar. Kayak gözlüğü alırken gözlüğün ultraviyole ışınlarını süzme özelliği olmasına dikkat edin. 

  • Kayak veya Snowboard Takımları

kayak-ekipmani-6.jpg

Kayak tatili için gereken ekipmanlardan bahsederken listemize kayağı almamak olmazdı :)Deneyim seviyenize, kayacağınız alanın özelliklerine ve yetkililerin önerilerine göre kendinize uygun bir kayak ya da snowboard takımı kayak tatilinizin olmazsa olmazlarından. Snowboard veya kayak takımlarına sahip değilseniz satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Fakat kayak takımı kiralama her tesiste mevcut değil. Bu nedenle kar tatiline çıkacağınız mekanı iyi şekilde araştırmanız gerekir. Eğer kiralama yapmıyorlar ise sizin kayak ekipmanlarınızı temin etmeniz gerekecek.  Kendi ekipmanınız varsa zaten kendinize en uygun ve alışkın olduğunuz ekipmanlara sahipsiniz demektir. Ancak kayak ekipmanı kiralamayı düşünüyorsanız kişisel özelliklerinizin ve deneyim seviyenizin ekipman seçiminde büyük yol oynadığını unutmadan kiralama yapmanızı hatırlatırız.

  • Termal İçlikler 

kayak-ekipmani-8.jpg

Kayak kıyafetleri sizi soğuktan belli bir düzeyde koruyabilir. Kayak kıyafeti genellikle tam olarak kişinin vücuduna yapışmaz. bu nedenle özellikle kol veya boyun kısımlarında hava geçirgendir. Bu durum kişilerin iyi giyinmediği takdirde üşütmesine neden olabilir. Fakat termal içlik veya polar kıyafet alarak, üşütme ihtimalini kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda vücut ısınızı dengede tutabilirsiniz. 

Kayak tatili pek çok eğlenceli anı biriktirmenize yardımcı olabilir. Farklı bir hava almak ve sporla haşır neşir olmak eminiz size iyi gelecektir. Sizin için hazırladığımız liste sayesinde kar tatili için tüm hazırlıklarınızı tamamlayabilirsiniz. Kendi alışkanlıklarınıza bağlı olarak listeyi daha da uzatabilir ve listeye eğlenceli aksesuarlar da ekleyebilirsiniz. Ayrıca içeriğimizde birçok görselde gördüğünüz kayak kaskı da kayak ekipmanları arasında sıkça tercih edilen ve güvenliğiniz için son derece önemli bir ekipman. Ancak bu liste olmazsa olmaz ekipmanlar listesi. Dolayısıyla ekstrem seviyede kayak yapmayacağınız sakin kar tatillerinizde kaska ihtiyacınızın olmayacağınız düşünerek listemize eklemedik 🙂

 

Yorum ekle