Yolcu360 Blog
kastamonu-gezisi-3
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kastamonu Gezisi: Kastamonu’da Gezilecek En İyi 10 Yer

Kastamonu Gezisi: Kastamonu’da Gezilecek En İyi 10 Yer

Kastamonu şehrine gittiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerleri sizin için araştırdık. Yazımızın devamında en iyi on Kastamonu gezisi için rota derleyip sıraladık. 

Öncelikle Kastamonu nerede, Kastamonu nasıl bir şehir, Kastamonu’da ne yenir, Kastamonu’da gezilecek yerler nereleri gibi sorulara cevap verelim. Gelin hep birlikte, Kastamonu hakkında genel bir bilgi edinelim. 

kastamonu-gezisi

Kastamonu Hakkında Genel Bilgiler 

Kastamonu şehri Karadeniz’de yer alıyor. Muhteşem doğası, yeşilin ve mavinin binbir tonunu görebileceğiniz plajları, tarihi dokusu ve mutfağıyla eşsiz bir yer. 

Evliyalar Şehri de denilen Kastamonu aynı zamanda bir tatil cenneti. Pırıl pırıl koyları, Ege ve Akdeniz’i aratmayan Kastamonu otelleriyle oldukça iyi bir tercih. 

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ahşap camileri, Küre Dağları, milli parkları, derin mağaraları ve şelaleleri ile büyüleyici bir seyahat rotası. Ayrıca yemeklerinin de çok lezzetli olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Kastamonu Nerede?

Anadolu’daki en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kastamonu, Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nin batı kesiminde. Kastamonu şehrinin sahil şeridi 170 km uzunluğunda. Sinop, Bartın, Çankırı, Karabük, Çorum illerine komşu bir şehir. 

Kastamonu Mutfağı: Kastamonu’da Ne Yenir? 

Kastamonu tarihi yapıları, doğal güzellikleri, sarımsağıyla olduğu kadar mutfağıyla da meşhur bir şehir. Yörelerine özgü birçok yemeğe sahip. 

Patates paçası, banduma, ekşili pilav, simit tiridi, inebolu simidi, büryan kuyu kebabı, etli ekmek gibi şehre özgü birçok lezzetli yemek var. Ayrıca şehri ziyaret ederseniz üryani eriği hoşafı ve cırık tatlısını da tadabilirsiniz. 

Kastamonu Gezilecek Yerler

kastamonu-gezisi-1

Kastamonu gezilecek yer bakımından çok zengin bir şehir. Bu şehirde hem doğayı, sakinliği hem de binlerce yılın mirası tarihi yapıları bulabilirsiniz. 

Kastamonu merkezde gezilecek yerler olarak Kastamonu Kalesi, Kastamonu Saat Kulesi ve Kastamonu Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Kastamonu Gezisi: Kastamonu’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Yer

Sizler için Kastamonu’da gezilecek en iyi on yeri listeledik. Gelin hazırladığımız listede neler var, bir bakalım. 

  • Kastamonu Cide Gezilecek Yerler:

Cide, Kastamonu şehrini ziyaret eden turistlerin ilgi gösterdiği ilçelerden bir tanesi. Burada Gökçekale Plajı, Gebeş Plajı, Çamaltı Köyü Plajı gibi temiz deniziyle ünlü plajlar var. Ayrıca dünyaca ünlü Homeros’un kitaplarında geçen Gideros Koyu da burada yer alıyor. 

  • Gideros (Kytoros) Antik Kenti

Gideros Koyu, Cide ilçesinin en güzel yerlerinden bir tanesi. Ayrıca Homeros’un İlyada adlı eserinde, bir savaş tasviri yapılırken Gideros Antik Kenti’nin de ismi geçiyor. 

Anadolu’daki en eski antik kentlerden bir tanesi Kytoros. Eğer Kastamonu şehrini ziyaret ederseniz, bu cennet gibi koya da uğramanızı tavsiye ediyoruz. 

  • Loç Vadisi

Loç Vadisi, Cide’ye bağlı Şenköy, Hamitli, Karakadı, Çamdibi köylerinin yer aldığı geniş bir alanı kapsıyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla büyüleyici bir manzaraya sahip. 

Bu büyüleyici vadide Dağlı Kuylucu Mağarası, Gömüören Kanyonu, Sarıçam Evleri, Acuna Dönen Göl, Karacehennem Kanyonu, Efken Şelalesi gibi yerler var. Loç vadisi, Kastamonu’da bulunan doğa harikalarından biri. 

  • Kastamonu Taşköprü Gezilecek Yerler: 

Taşköprü Kastamonu’na bağlı, sarımsağıyla ünlü bir ilçe. Ayrıca bunun yanında, ilçeye adını veren görkemli bir köprüye de sahip. Pompeipolis Antik Kenti ve Zımbıllı Tepe ise yine bu ilçede bulunan, turistlerin uğrak gezi rotalarından sayılıyor. 

  • Taşköprü Kalekapı Kaya Mezarı (Donalar)

Kaya Mezarı, Taşköprü ilçesine bağlı Süleyman Köyü’nde. Bu mezarın M.Ö 7. yüzyıla ait olup Paflagonyalılardan kaldığı ileri sürülüyor. Mezarın bulunduğu alanda, çeşitli hayvan figürleri halinde kabartmalar mevcut. 

  • Pompeipolis Antik Kenti

Pompeipolis Antik Kenti, Paflagonyalıların ve Romalıların nadide bir şehri. Bundan dolayı arkeolojik olarak da büyük bir öneme sahip. 

Antik kentte yapılan kazılarda çıkarılan eserler, Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Biz yine de müthiş bir manzaraya sahip bu antik kenti, ziyaret etmenizi tavsiye etmeden geçmeyelim! 

Kastamonu Gezisi: Kastamonu İnebolu’da Gezebileceğiniz Yerler:

İnebolu güzel sokakları, kendine özgü mimariye sahip evleri ve Kent Müzesi’nin haricinde harika plajlara sahip. İlçede bulunan Gemiciler Koyu, Kadınlar Plajı, Boyranaltı Plajı gibi yerler denize girmek için çok iyi bir seçenek. 

  • İnebolu Evleri

 Eğer İnebolu’nun sokaklarında gezme fırsatı yakalarsanız, çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 

İnebolu evleri yöreye özgü aşı boyası denen bir maddeyle boyandığı için kırmızı, mavi ve beyaz renkler dikkat çekiyor. Ayrıca yine yöreye özgü olan arduaz taşı, bu evlerin çatılarının yapımında kullanılıyor. 

  • Kent Müzesi

Bu müze, Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde yer alan bir müze. Kent belleği oluşturmak amacıyla işleyen bir mekan. 

Kastamonu Gezisi: Kastamonu Abana’da Gezebileceğiniz Yerler: 

Abana gür ve mis kokulu çam ormanlarıyla, tertemiz deniziyle dikkat çeken bir ilçe. Çok güzel koyları ve plajları var. Denize girmek isteyenler için iyi bir seçim. 

Abana ilçesi doğal güzelliklerinin yanında, Abana Müzesi ve meşhur Eski Çarşı’sı ile görülmeye değer bir yer. 

  • Hacıveli Kanyonu

Hacıveli Kanyonu, Kastamonu şehrinin Abana ilçesinde yer alıyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında harika bir görünüme sahip. Bu nedenle ziyaret etmek isteyenlerin, bu mevsimlerde gitmesini tavsiye edebiliriz. 

Kanyonda doğal güzelliklerin yanı sıra eski değirmen kalıntıları da mevcut. Ormanın ve doğanın tadını çıkarmak isteyen trekking sevenler, buraya ilgi gösteriyor. 

Kastamonu Gezisi: Kastamonu Daday’da Gezebileceğiniz Yerler: 

Daday, Kastamonu’na bağlı küçük bir kasaba. Burası doğal güzellikleri, sakinliği, yöresel yemekleri ve el değmemiş oluşu nedeniyle her mevsimde turist akınına uğruyor. Bunun yanında Honsalar Tepesi, Taşlıbayır Sarkıt Mağaraları, Ali Paşa Camii görülmeye değer mekanları arasında yer alıyor. 

  • Taşlıbayır Sarkıt Mağaraları

Turistlerin ilgi gösterdiği bir başka durak da Kastamonu’nun Daday kasabasında bulunan, Taşlıbayır Sarkıt Mağaraları. Bu doğal mağaralarda, kalsiyum karbonattan oluşan devasa beyaz sarkıtlar var. Ayrıca yapılan çalışmalarda bulunan araç ve gereçler, antik dönemde bu mağaralarda insanların barındığını kanıtlar nitelikte. 

Kastamonu Gezisi: Kastamonu Küre’de Gezebileceğiniz Yerler:

Küre, Kastamonu şehrine bağlı bir orman kasabası. İlçede meşhur Küre Dağları var. Ayrıca bunun haricinde kasabada birçok kanyon, vadi, nehir ve şelale mevcut. 

  • Küre Dağları

Bir doğa harikası olan Küre Dağları, birçok gezgine ilham olmuş bir yer. Küre Dağları bir milli park. Ayrıca dünyadaki milli parklar arasında, birçok mağaraya sahip olması bakımından beğeni topluyor. 

Buzluk Mağarası, Ejder Mağarası, Medil Mağarası, Ilgarini Mağarası gibi görülmeye değer pek çok alanı mevcut. 

  • Valla Kanyonu

Valla Kanyonu Türkiye’nin en büyük kanyonu sıfatını taşıyor. Ayrıca dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak biliniyor. Bu noktada biraz tehlikeli olduğunu eklemekte fayda var. 

Gerekli ekipman ve yetkin bir rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Müthiş bir manzarası olduğunu da söyleyelim! 

Kastamonu Gezisi İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle