Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Kasko Sigortası Nasıl Fiyatlandırılıyor?

Kasko Sigortası Nasıl Fiyatlandırılıyor?

Kasko fiyatları nasıl? Bu soru, aracı olan herkesin gündeminde. Ama asıl soru Kasko fiyatları nasıl belirleniyor olmalı. Pek çok kişi Kasko teklifi alırken bu soruya odaklanmıyor.

yolcu360.com olarak, sigortaların otomotiv dünyası için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Biz de Kasko konusunu biraz araştırdık. Mesela Kasko Sigortası Nasıl Fiyatlandırılıyor ya da Kasko Fiyatlandırması Nasıl Yapılıyor? İşte Kasko fiyatları hakkında bazı detaylar…

Kasko Sigortası Nasıl Fiyatlandırılıyor?

Özellikle son yıllarda hayatımızın vazgeçilmezleri arasındaki yerini alan otomobillerimiz için yaptığımız ve yapmamız gereken en önemli hareketlerden biri de Kasko yaptırmaktır. Konuyu enine boyuna inceledik.

Kasko Nedir?

Kasko, temelde otomobil sigortalarından bir tanesidir. Sigortayı yaptıran kişinin aracının uğrayacağı zararları karşılamak üzerine şekillenmiştir. Sigortalının aracı, Kasko sayesinde, yanma, çalınma, irade dışı hasara uğrama gibi durumlara karşı güvence altındadır ve bu tarz durumlar oluştuğunda tazminat hakkı doğurur. Bahsettiğimiz yanma, çalınma ve hasara uğrama durumları Kasko için standart teminatlardır. Ama sigortayı yaptıran kişinin istekleri doğrultusunda ek paketler ile kapsamı da genişletilebilmektedir.

Kasko Fiyatlandırması Nasıl Yapılıyor?

Kasko fiyatlandırması Araç Kasko Değer Listesi göz önünde bulundurularak yapılır. Ama bu liste tek başına yeterli de değildir. Kasko konusunda liste dışında bazı başka bileşenler de değerlendirmeye etki etmekte.

Kasko Fiyatında Sürücünün Yaşı Faktörü

Bu, biraz garip gelebilir ama son derece haklı ve yeterli bir sebebi bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre genç insanların kazaya yatkınlığı daha fazla. Bu nedenle de yaşınız ne kadar genç ise priminiz de o kadar yüksek oluyor.

Kasko Fiyatında Arabanın Yaşı Faktörü

Yaşlanan arabaların tamir masrafları da otomatik olarak artar. Yedek parça sorunundan eski olmaya kadar uzanan geniş bir listede yaşlı araçların tamiri daha maliyetli olduğundan, olası hasar durumlarında masraflar da aynı oranda yüksek oluyor. Bu yüzden de Kasko hesaplamalarında yaşlı araçların yeni araçlara oranla kasko bedeli daha yüksek oluyor.

Kasko Fiyatında Arabanın Marka ve Modeli Faktörü

Arabanın yaşı ile ilgili olan maddenin bir benzeri de burada yer alıyor. Her marka ve modelde aracın hasar durumundaki tamir bedelleri aynı değil şüphesiz. Üst sınıf bir araçla ekonomi sınıfı aracın aynı hasar sonucunda ödeyecekleri tamir bedeli farklı yani. Bu da aracınızın marka ve modeline göre Kaskonuzun yüksek ya da düşük olmasını sağlıyor.

Kasko Fiyatında Meslek Faktörü

Garip gelebilecek olan bir madde daha. Ama bu maddenin de çok haklı bir gerekçesi var. Sürekli araç kullandığınız bir mesleğe sahipseniz aracınız ile kaza yapma ihtimaliniz daha fazladır mantığından yola çıkılarak düşünülen bu maddeye göre araç kullanımınız ne kadar az ise Kasko bedeliniz de o kadar düşük oluyor.

Kasko Fiyatına Şehir Nasıl Etki Ediyor?

Trafik sorunu büyük, hırsızlık oranı yüksek bir şehirde yaşıyorsanız Kasko bedeliniz de doğal olarak yükseliyor.

Kasko Fiyatına Hasarsızlık İndirimi Nasıl Etki Eder?

Sigorta yaptıranın müdahale edbildiği tek madde belki de budur. Zira, Kasko’lu olduğunuz geçen yıl boyunca hiç kaza yapmadıysanız iyi bir indirim alıyorsunuz. İrili ufaklı pek çok kaza yapanla aynı kefede olmamak için bu madde için müdahil olmanızı öneririz.

1 yorum

  • Önemli bir sorun haline gelen pert araçların kasko yapılabilmesiydi. Fakat pardus sigorta pert kayıtlı araçlara perk kasko isimli full kasko yapıyor ve oldukça uygun fiyatlara. pert kasko için.