Yolcu360 Blog
kartepe-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kartepe Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Kartepe Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Kartepe Kayak Merkezi 2024 fiyatları belli oldu! Yazın tatile çıkmak kadar kışın tatile çıkmak da keyifli. Ülkemiz yaz turizmi, kültür turizmi, sağlık turizminde başarılı olduğu gibi kış turizminde de tercih edilebilir pozisyonda. Kış turizminin en uğrak noktalarından biri Kartepe Kayak Merkezi. Çünkü kayak merkezi tüm güzelliklerinin yanı sıra İstanbul şehrine oldukça yakın bir konumda. Peki Kartepe Kayak Merkezi 2024 fiyatları nasıl?

Alabildiğine beyaz manzaranın tadını çıkarmak, kayak yapmak, kış sporları ve çeşitli etkinlikler için Kartepe Kayak Merkezi oldukça iyi bir tercih. Biz de bu yazımızda, kış turizmi cennetlerinden biri olan Kartepe Kayak Merkezi’ni araştırdık. 

Gelin hep beraber Kartepe Kayak Merkezi nerede, Kartepe Kayak Merkezi ücretleri ne kadar, Kartepe teleski ve teleferikleri, İstanbul kayak merkezi olarak Kartepe Kayak Merkezi’nde kalınacak oteller ve fiyatları gibi çok merak edilen sorulara cevap bulalım. 

Kartepe Kayak Merkezi

Ucu bucağı olmayan bir beyazlığın içinde kaybolup, bulutların üzerine çıkmak, bembeyaz bir rüyayı gerçekten yaşamak ve yaşatmak istiyorsanız buyurun Kartepe’ye… Son yılların en popüler kayak merkezlerinden biri haline gelen Kartepe, Kocaeli sınırlarında yer alır. Diğer kayak merkezleri kadar çok büyük olmasa da özellikle günü birlik ziyaretçilerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. İstanbul’a mesafesi çok az olan Kartepe, özellikle hafta sonu kaçamağı yapacaklar için kolay ulaşılabilir olmasından dolayı önemli talep görüyor. Kayak merkezi ile adı duyulan Kartepe, hak ettiği gerçek ilgiyi daha yeni yeni görmeye başladı. Kayak merkezinden dolayı, özellikle kış mevsiminde çok sık olarak ziyaret edilen bir yer olsa da, tüm mevsimlerde de ilgi odağı. En yüksek rakımı 1699 mt olan Kartepe, İzmit’in doğusu ve Sapanca’nın batısında yer alıyor. Kartepe, Marmara’nın üçüncü yüksek noktası konumuna sahip.

Kayağı yeni öğrenecekseniz, acemiyseniz ya da korkularınız var ise merkezde bulunan deneyimli kayak öğretmenleri imdadınıza yetişecek. Böylece ne acemilik çekecek, ne de korkularınıza yenik düşeceksiniz. Kartepe Kayak Merkezine gitmek istiyorsunuz fakat kayak kıyafetleriniz mi yok? Ya da günübirlik gezileriniz için kayak kıyafeti almak istemiyor musunuz? Dert etmeyin. Çünkü Kartepe Kayak Merkezinde kayak kıyafetlerini istediğiniz süre kadar kiralayabiliyorsunuz. 

kartepe-kayak-merkezi-2022-fiyatları-2

Kartepe Kayak Merkezi Nerede?

Kartepe Kayak Merkezi, İstanbul’a yakın konumda bulunan Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı. Kış turizmi olanaklarıyla dikkat çeken kayak merkezi, İstanbul’a yakın olduğundan dolayı oldukça rağbet görüyor. 

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe, Samanlı Dağları’nın doğusunda yer alıyor. Burası Kasım ayından Nisan ayına kadar karla kaplı durumda. Bu nedenle kayak deneyimi ve çeşitli kış sporları için çok elverişli. 

Dağcılık, kampçılık gibi ilgi alanları olanlar da Kartepe’yi tercih ediyor. Ayrıca Kartepe Kayak Merkezi, sahip olduğu Sapanca Gölü manzarasıyla fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin de radarına takılıyor. 

Kartepe Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Tem Oto yolundan İzmit istikametine giderken, İzmit doğu gişelerinden çıkılarak Kartepe tabelalarını takip ediyorsunuz ve yaklaşık 10 dakika içinde Maşukiye’ye varıyorsunuz. Maşukiye’den 17 Km sonrada Kartepe’ye ulaşılıyor. Yolda Kartepe tabelaları takip edildiği taktirde Kartepe kayak merkezine ulaşmak çok kolay. Bu da kayak merkezleri arasında Kartepe’ye önemli bir popülarite kazandırıyor. İstanbul’a 1,5, Ankara’ya da 4 saat uzaklıkta olan Kartepe, Sabiha Gökçen Havalimanına da 80 Km mesafede.

kartepe-kayak-merkezi-2022-fiyatları

Kartepe Kayak ve Snowboard Kiralama

Kartepe Kayak Evi 250 Carving kayak seti, 60 Snowboard (lib tech, bateleon ,gnu) 150 Tk. Kayak Elbisesi ve aksesuarlarıyla, her yaş ve boya en uygun kayak ve snowboard ekipmanları, isteğinize göre başlangıç ve ileri seviye kayak ve snowboard ekipmanları ile misafirlerine hizmet sunuyor.  

Kartepe Kayak ve Snowboard Bakım

Kendinize ait kayak ve snowboard ekipmanlarınızı daha verimli bir şekilde kullanmanız için Kartepe Kayak evinde, kayak ve boardlarınızdaki çiziklere dolgu, yeni yağmış karda kayağınızın daha iyi kayabilmesi ve kar toplamaması için wax bakımı yapılıyor.

Kartepe Kayak Merkezinde Neler Bulunur?

Kartepe Kayak Merkezinde 14 adet doğal pist, 3 adet telesiyej ve 2 adet T bar mevcut.

Kartepe Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

kartepe-kayak-merkezi-2022-fiyatları-1

 

Kartepe Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Kartepe Kayak Merkezi Kayak ve Ekipman Fiyatları 

Kayak merkezinde sorunsuz bir kayma deneyimi yaşamak isteyenler için ekipman hizmeti de sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra ilk kez kayma deneyimi yaşayacaklar ya da tamamen acemilerin uzman eğitmenler eşliğinde kaymaları mümkün. 

  • Standart Kayak Setler: 450 TL
  • Standart Snowboard Setler: 550 TL
  • Yeni Kayak ve Üst Segment Setler: 580 TL
  • Freeride / All Mountain: 580 TL
  • Yeni Snowboard ve Üst Segment Setler: 680TL
  • Elite Snowboard Setleri: 800 TL
  • Kıyafetler (mont, pantolon ) adet başı 200’er TL – Elit montlar 300TL
  • Kask 150 TL – Elit kasklar 250 TL
  • Gözlük 150 TL – Elit gözlükler 250 TL
  • Eldivenler – 150 TL – Satılık 400 TL

Kartepe Skipass Fiyatları 2024

  • Tam Gün sınırsız skipass: 1000 TL
  • Yarım Gün skipass: 800 TL
  • Tek Tur (Uzun): 400 TL
  • Tek Tur (Kısa): 250 TL

– Skipasslar, kişi başı olup haftanın her günü aynı fiyattır.
– Depozito: Kartepe skipass depozitosu, skipass ücreti haricinde  100 TL olup misafirlerimiz tarafından nakit ödenerek teslim alınacak ve kayak sonunda kart teslimi ile nakit geri verilecektir.

Kartepe Otel Fiyatları 2024

Kartepe’de tahmin edebileceğiniz üzere otel fiyatları Kasım – Mart ayları arasında diğer zamanlara göre daha pahalı. İşte bu yoğun dönemlerdeki ortalama fiyatlar şu şekilde:

  • 5 Yıldızlı Lüks Kartepe Otelleri: 1.500 – 3.000 TL
  • 3 Yıldızlı Orta Seviye Kartepe Otelleri: 750 – 1.000 TL
  • Ucuz Kartepe Otelleri: 500 – 700 TL

Kartepe Kayak Merkezi Otelleri

  • Dedeman Kartepe
  • Kartepe Köşkü
  • Boğaziçi Butik Otel Maşukiye
  • Beyaz Ev Butik Otel Maşukiye
  • My Green Boutique Hotel
  • Cevizdibi Hotel
  • Best Inn Deniz 2
  • Alex Village Life
  • Kadifeli Konak Boutique Hotel
  • İbrahim Ağa Konağı Maşukiye

Kartepe’de Gezilecek Yerler

Maşukiye

4 mevsimi ayrı güzel olan Maşukiye Kartepe’nin eteklerinde ve Sapanca Gölü kıyısında yer alır. Ormanı, dereleri ve şelalesi ile huzur bulabileceğiniz gibi doğayla iç içe olan restoranlarında kiremitte pişmiş taze alabalıkların tadına bakabilirsiniz.

Kuzu Yaylası

Kartepe’de Kamp yapmak için en ideal yer Kuzu Yaylası Milli Parkı‘dır. Giriş ücretlidir ancak bazı milli parklarda olduğu gibi kaldığınız her gece için ücret istenmez. Yalnızca ilk girişte ücret ödersiniz. Ayrıca içeride tuvalet ve yeme-içme ihtiyaçları için bir tesis de bulunmaktadır. Kamp dışında uzun orman yürüyüşleri için de burayı tercih edebilirsiniz. Eğer yürümeyi seviyorsanız yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşle Kartepe Zirvesine ulaşabilirsiniz. İster kamp yapmak için gelin isterseniz de yürüyüş Kuzu Yaylası için en güzel aylar Mayıs – Eylül arasıdır. Yanınızda mevsime göre biraz daha kalın giysiler getirmeyi de kesinlikle unutmayın, merkez ile arasında ciddi sıcaklık farkı var.

Kartepe Zirvesi

Kuzu Yaylasından yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi Kartepe Kayak Merkezinden de zirveye ulaşabilirsiniz. Bunun için araçla The Green Park Kartepe’ye gelip telesiyej için bilet alacaksınız. Telesiyej sayesinde oturarak zirveye çıkabilirsiniz. Bu arada Kayak Merkezi yalnızca kışın değil 12 ay boyunca açık.

Aygır Deresi

Sapanca Gölü’ne dökülen Aygır Deresi Kartepe’nin zirvesinden başlamaktadır. Aygır Deresi üzerinde en popüler nokta Maşukiye  Şelalesi‘dir.

Kartepe tatili için kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle