Yolcu360 Blog
Karsiyaka Cocuk Muzesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Çocuklarla Gezilecek Harika Bir Yer: İzmir Karşıyaka Çocuk Müzesi

Çocuklarla Gezilecek Harika Bir Yer: İzmir Karşıyaka Çocuk Müzesi

İzmir’de çocuklarla gidilecek yerler nereleri? İzmir’de Çocuk Bilim Müzesi nerede? Karşıyaka Çocuk Bilim Müzesinde neler var? Çocuklarla gezilecek yerlere mi bakıyorsunuz? İzmir Çocuk Bilim Müzesini görün.

Çocuklarla Gezilecek Harika Bir Yer: İzmir Karşıyaka Çocuk Müzesi

Tam adı: İzmir Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü

Karsiyaka Cocuk Muzesi İzmir’e çoluk çocuk yakınlarınıza ziyarete geldiğinizde bu şehirde gezilecek yerler nereleri diye bir araştırma yapmaya başlarsınız. İzmir’de gezilecek yerler listesi gerçekten çok uzun ve hemen her nokta, ulaşılabilir. Ulaşılabilir olmaktan kastımız; trafik İstanbul gibi yoğun değil ve pek çok noktaya en fazla 1 saatte ulaşıyorsunuz. Yaz mevsiminde İzmir’e geldiyseniz, Çeşme, Foça, Seferihisar, Urla sahilleri bir saatlik mesafede dururken şehri gezerek vakit harcamayın ama baharda ve güneşli bir kış günündeyseniz İzmir’de çocuklarla gezilecek eğlenceli durakları deneyin.

Karsiyaka Cocuk Muzesi

Sasalı Doğal yaşam Parkı, Mavişehir Tay Park, Kemalpaşa Kımız Çiftliği hayvanlarla ve açık havada vakit geçirmek için çok keyifli seçenekler. Bir de Mavişehir’de Çocuk Bilim Müzesi var.

Karsiyaka Cocuk Muzesi

Gerçek boyutlarında ve açık havada sergilenen dinazorlar, böcekler ve diğer tarih öncesi canlılarla çok keyifli bir müze burası. İçeri girdiğinizde geniş bir açık alanda, böcek, dinazor, kelebek, akrep gibi canlıların hareket eden maketleri ile karşılaşıyorsunuz. Her biri hakkında sesli bilgi kutuları da var. Ayrıca orta alanda bir iş makineleri maketleri var ki, özellikle 2-5 yaş arası erkek çocuklarını üzerinden almak çok zor. Pek çok 2 -5 yaş erkek çocuğun müthiş bir ilgi duyduğu kepçelerin onların beden ölçülerindeki maketleri, jetonla çalışıyor. Kum alandaki kepçelere binip kullanabiliyorlar.

Karsiyaka Cocuk Muzesi

Müze içinde masal kahramanları ve masalların ünlü sahneleri var. Ayrıca doktor, veteriner, pilot, kaptan, makinist, kule görevlisi, manav, çiftçi olabilecekleri küçük oyun alanları da var.

Karsiyaka Cocuk Muzesi

Tramvay hattı ile söz konusu noktaya ulaşmak mümkün. Ama burdan çıkıp farklı yerlere de gitmek için İzmir Karşıyaka araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ya da Alsancak oto kiralama alternatifleri ile de Karşıyakaya geçebilirsiniz.

 

Yorum ekle