Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Karlovy Vary Gezi Rehberi | Karlovy Vary Gezisi

Karlovy Vary Gezi Rehberi | Karlovy Vary Gezisi

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Çekya‘yı daha önce ziyaret etmiş miydiniz? Daha önce gitmediyseniz, şimdiden uyaralım. 🙂 Çek Cumhuriyeti’nin birbirinden güzel şehirleri sizi kendisine hayran bırakacak bizden söylemesi. Özellikle meşhur Prag ve Karlovy Vary. Neyse, biz çok uzatmadan siz kendiniz görün isterseniz. 🙂

Karlovy Vary Gezi Rehberi

Prag’a gelmişken günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz huzur dolu bir rota önermek istiyorum: Karlovy Vary. Batı Bohemya bölgesinde yer alan Karlovy Vary’i cazip kılan ise şifalı suları. Öyle ki Atatürk 1918 yılında şehre gelerek kaplıcalarda şifa bulmuş. Günümüzde Çekya’nın sağlık turizminde ilk sırada yer alan Karlovy Vary’i daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Prag gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

Karlovy Vary’e Nasıl Gidilir?

Karlovy Vary Prag’a yaklaşık iki saatlik mesafede yer alıyor. Toplu taşıma ile gelmeyi düşünenler için en kolay seçenek ise otobüs. Prag Otobüs Terminali’nden her saat başı hareket eden otobüsler ile şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Kent merkezi küçük olduğu için yürüyerek rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Prag müzeleri gezi yazısı için tıklayınız.

Karlovy Vary Gezilecek Yerler

İnanışa göre 1370 yılında Bohemya Kralı IV. Karl’ın av sırasında köpeğinin sıcak suya düşmesi ile keşfedilmiş Karlovy Vary. 16. ve 19. yüzyıl arasında en ihtişamlı günlerini geçiren şehirde sayısız kaplıca inşa edilmiş. Kent günümüzde de adeta bir şifa merkezi olarak biliniyor. Günübirlik gezebileceğiniz gibi birkaç gününüzü ayırarak termal otellerde kalıp hem dinlenebilir hem de şifa bulabilirsiniz. Kenti bugüne kadar ziyaret edenler arasında birbirinden ünlü isimler var. Beethoven, Wagner, Tolstoy, Brahms, Franz Kafka bu isimlerden sadece birkaçı. Atatürk ise böbrek rahatsızlığı nedeniyle 1918 yılında buraya gelerek şehrin en ünlü otellerinden biri olan Carlsbad Plaza’da kalmış. Otele gittiğinizde Atatürk’ün bu otelde kaldığını gösteren tabelayı görebilirsiniz. Kentin şifalı sularından yararlanmak için illa otelde konaklamanıza gerek yok. Şehrin hemen her noktasında çeşme bulmak mümkün. Ancak dikkat, su sıcaklığı yüksek olduğu için mutlaka bardak alıp için.

Karlovy Vary sokaklarını gezerken birbirinden güzel porselenler dikkatinizi çekebilir. Dünyaca ünlü Çek porselenlerinin en güzel örneklerini bulabileceğiniz şehirde alışveriş yapmak ayrı bir keyif sunuyor. Karnınız kazındığında meşhur kağıt helvalarından denemeyi sakın unutmayın. Çekya’nın popüler likörü Becherovka burada üretiliyor. Gelmişken hem tadım yapabilir hem satın alabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vize

Çek Cumhuriyeti için yapacağınız seyahatlerde vize almanız gerekiyor. Çek Cumhuriyetine 90 günden daha az bir süre için seyahat edecekseniz, Schengen vizesi başvurusu yapmalısınız. Çek vize başvurunuzun sonuçlanması ise yaklaşık 15 gün sürüyor.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Prag’a direkt uçuş seferleri mevcut olduğu için burayı ziyaret etmek oldukça kolay. Prag’a hava yolu ile gitmek istiyorsanız Türkiye’den Vaclac Havel Havalimanı için uçak bileti almalısınız. Prag’a gittikten sonra rahat bir şekilde Karlovy Vary’e geçeilirsiniz.

Karlovy Vary gezilecek yerler listesini bitirdikten sonra dönüşte İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Karlovy Vary gezilecek yerler sonrasında Ankara‘ya hava yolu ile gidecek olanlar, kiralık araba opsiyonları için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezilerini konforlu bir şekilde devam ettirebilirler.

Prag gezilecek yerler ve Karlovy Vary gezi listesini tamamlayıp Prag’dan İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle