Yolcu360 Blog
kapuz-kanyonu-2

Antalya Kapuz Kanyonu Gezisi

Antalya tatillerini otel konaklamasında öteye taşımak isteyenler için bölgenin hem tarih hem de doğa güzellikleri eşsiz. Biz de Antalya Kapuz Kanyonu gezisi için harika bir rehber hazırladık. Kapuz Kanyonu nerede ve Kapuz Kanyonu özelliği ne gibi soruların yanıtları burada!

Türkiye’nin en güzel 5 kanyonu yazımız için tıklayın.

Antalya Kapuz Kanyonu Özellikleri

kapuz-kanyonu-3.jpgAntalya Kapuz Kanyonu, Antalya’ya bağlı bir kanyondur. Merkeze 10 kilometre mesafede olan alan, Konyaaltı ilçesinde kabul edilmektedir. Adeta gizli cennet görüntüsüne sahip olan Antalya Kapuz Kanyonunda yapılabilecek aktiviteler de oldukça fazladır. Suda vakit geçirmek, su çevresinde piknik yapmak, burada kamp kurmak, balık tutmak, birkaç gün kalmak ve doğanın keyfini çıkarmak en popüler seçenekler. 

Suyun yüksekliği mevsim bazında değiştiğinde buna hazırlıklı olarak gitmek oldukça önemli. Kanyon içinden akan su bir derede toplanmaktadır. Bu derede yüzülebilmekte ve derin yerlerinde kayık ile seyahat edilebilmektedir. Bu sayede hem yüzmek hem de kayık turu gibi farklı aktiviteler mümkündür. Burada gölgelik pek çok alan var. Serin bir ortamda sessizlik içerisinde eğlenme ve dinlenme imkanı sunan keyifli bir alandan söz etmek mümkün. Doğanın keyfini çıkarabileceğiniz bu alanda piknik de yapabilirsiniz, ancak sonrasında çöplerinizi toplamanız ve beraberinizde götürmeniz önerilebilir.

Antalya Kapuz Kanyonu Konumu

Antalya Kapuz Kanyonu nerede ve nasıl gidilir gibi merak edilen sorular olmaktadır. Kapuz Kanyonu Antalya ilinin Konyaaltı ilçesinde yer almaktadır. Konyaaltı’nın Aşağıkaraman mevkiinde olan kanyona ulaşım bir nebze kolaydır. Merkezden ulaşım imkanı bulunan Antalya Kapuz Kanyonu’nu için 10 kilometrelik bir mesafeden söz etmek mümkündür. Kanyon için gidilen mesafenin bütününü araç ile tamamlamak mümkün olmaktadır. Yol açısından da kaliteli bir yola sahip olan bu güzergahta araç sürmenin hiçbir sakıncası yoktur. Dereye yaklaşıldığında da aracı park etmek için bir alan söz konusudur. 

Antalya Kapuz Kanyonu Hakkında

Özellikle yerli turistlerin ilgi gösterdiği bir yer olup artık yabancı turistlerin de keşfettiği bir alan haline gelmiştir. Toplamda 3 kilometrelik bir alana sahiptir. Kanyonun ağız bölümünde yani döküldüğü yerde ise bir gölet yer almaktadır ve pek çok insan yoğun olarak bu çevrede bulunmaktadır. Yağışların yoğun olduğu dönemde su seviyesi artış göstermektedir. Yaz döneminde ise çok daha sakin bir su oranından söz etmek mümkündür. Dağlar arasından süzülen bu su bir genişleme ile birlikte farklı aktivitelere de imkan sağlamaktadır. Özellikle rafting ve trekking için uygun alanlar bulunmaktadır.

Gölettin içerisinde pek çok balık da yer almaktadır. Bunlar arasında yengeç ve su yılanı gibi hayvanlar da görülebilmektedir. Bunların yanından kanyon içerisinde farklı hayvanları da en doğal alanlarında görmek mümkündür. Alageyikler burada yoğun bir şekilde görülmekte ve izlenebilmektedir. Yalnızca Türkiye’de bulunan bu hayvanların gözlemlemek için en uygun yerlerden olmaktadır. Kanyona giriş için herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Antalya Kapuz Kanyonu trekking ve rafting için özel bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle malzemeleri getirmek ve burada yapmak mümkün olmaktadır. 

Antalya Kapuz Kanyonu’nda Yapılacaklar

kapuz-kanyonu-1

Kapuz Kanyonu nerede sorusu ile birlikte burada yapılacaklar da merak edilmektedir.  Bunların arasında ilk olarak yürüyüş gelmektedir. Bölge yürüyüş için fazlasıyla elverişlidir. Bunların yanında koşu yapmak, doğa turuna çıkmak gibi farklı aktiviteler için de alan olmaktadır. Burada hayvanları keşfetmek için alanlar vardır ve doğa içerisinde en doğal hallerini gözlemleme imkanı bulunmaktadır. Bunların yanında Antalya Kapuz Kanyonu içerisinde bir gölet de olmaktadır. Bu gölet içerisinde yüzmek mümkündür. Özellikle yazın yüzmek için daha elverişli olmaktadır. Burada balıklar da yer almaktadır ve balık tutmak da mümkündür. Kanyon içerisinde trekking ve rafting için uygun bir ortam söz konusudur. Özellikle macera sever insanlar için burası oldukça uygundur. 

Hiçbir şey yapmadan da bölgede dinlenme imkanı vardır. Hatta bölgede uzananlar, kamp kuranlar ve piknik yapanlar da mümkündür. Burada gölet manzarası eşliğinde bir şeyler yiyebilir ve sevdiğiniz insanlar ile keyifli ve özel zamanlar geçirebilirsiniz. Antalya Kapuz Kanyonu kamp için oldukça uygundur. Kamp için eşyalarınızı getirebilir ve istediğiniz herhangi bir yere bunu koyabilirsiniz.

Antalya Kapuz Kanyonu’na Gitmek İçin Gerekenler

Antalya Kapuz Kanyonu son yıllarda merak edilen bir kanyon haline gelmiştir. Dolayısıyla bu kanyonda vakit geçirmek ve burayı keşfetmek isteyenler Antalya Kapuz Kanyonu’na nasıl gidilir sorusunu sormaktadır.  Buradan Konyaaltı mevkiinde olan Antalya Kapuz Kanyonu için 10 kilometre kadar yol gitmek yeterlidir. Buraya araç ile gelmek çok daha uygundur. Aracınız yoksa bölgeye gitmek için araç kiralama yapabilirsiniz. 

Antalya’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle