Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Kaleiçi Old Town Festivali 2019 / Antalya

Kaleiçi Old Town Festivali 2019 / Antalya

Festival demek biz demek! Şimdiye kadar çok kez Türkiye’nin en güzel festivallerini sizler için derledik, topladık ve yazdık. Bu festivaller arasında yer alan Kaleiçi Old Town festivaline ise sayılı günler kala yine karşınıza bir festival programı ile çıktık. Her festival ayrı renkli ayrı eğlenceli biliyoruz ama bu festival başka festival diyebiliriz. 4 yıl önce Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından başlatılan festival, Kaleiçi’nin hikayesini dünyayla buluşturmayı amaçlamakta. Tarihi geçmişi ve kültürel alt yapısı olan şehirlerle turizm ve kültür köprüsü inşa etmek için düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali 2019, sizlere hem kültür turizmini hem de eğlence turizmini bir arada yaşatacak. Hazırsanız araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak hem festivalin hem de şehrin tadını Yolcu360 ekibi birlikte çıkarın.

Old Town Festival Antalya

Antalya festival ve şenlikler 2019 programı kapsamında yer alan Kaleiçi Old Town festivali,  3 kıtadan 23 ülke 48 şehrin katılımı ile sizlere kapılarını açıyor.

Hepimiz Antalya’nın Kaleiçi’ni biliriz. Kaleiçi, gençlerin en çok gittiği ve adeta şehrin kalbinin attığı bir yer. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın festival hakkındaki konuşması:

Daha çok kültürel alışverişe, arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyacımız olduğu gerçeğinden hareket ederek dünyadaki bütün tarihi kentlerle güçlü bağlar kurmak için birçok adım attık. Kaleiçi Old Town Festivali, attığımız bu adımlarını sonunda her yıl daha fazla ülke ve şehir tarafından tanınan bir festival haline geldi. Festivali konuşmaya başladığımız ilk günden itibaren old townlara, yaşayan antik kentlere sahip şehirlerle kalıcı bir insanlık, turizm ve kültür köprüsü inşa etmek isteğimizi, ortak bir paydada buluşmak ve bunu da sürdürülebilir kalmak istediğimizi ifade ediyorduk. Bu yıl festivalimiz, bu iddianın ve isteğin artık gerçeğe dönüşmeye başladığına hep birlikte tanıklık edeceğiz.

Kaleiçi Old Town Festivali nerede? Antalya’nın Karaalioğlu parkında gerçekleştirilecek. Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, il dışından gelecek olanlar festivale kolay bir ulaşım sağlayabilirler.

Kaleiçi Festivali 2019

10  Ekim-13 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, her sene farklı bir ülkeyi onur konuğu olarak ağırlamakta. Bir önceki yıllarda onur konuğu ülke olarak Küba, İtalya ve Rusya seçilmişti. 4. yılında ise ise Kaleiçi Old Town festivali, Ukrayna ile bir dostluk ve kültür köprüsü kurmayı hedefliyor.  Almanya, İtalya ve Çekya gibi yaklaşık 50 kentin katılacağı festival programı kapsamında Kazka ve LuXus gibi müzik gruplarının dahil olduğu konserler, sergiler, sokak performansları ve söyleşiler yer almakta. Haydi toplanıp festivale katılmaya ne dersiniz? Hem de havalar daha da soğumadan bir Antalya turu yapmış oluruz. Antalya Alanya araç kiralama olanaklarından faydalanarak, festivali tatile dönüştürmek kulağa eğlenceli geliyor. Antalya gezilecek yerler listesi için  Damlataş Mağarası, Side Antik Kenti ve Antalya Müzesini gezebilirsiniz.

Antalya gezilecek yerler

Antalya’daki Adanda Kalesi

Festival için Antalya’ya gidip, orayı keşfetmeden dönmek olmaz. Zaten festivalin amacının da Belediye Başkanı Ümit Uysal’ında dediği gibi ”Kaleiçi; üstünde hayat bulan her medeniyetin şekillendirdiği, değerini hiç
yitirmeyen, paha biçilemeyen bir mücevher; Gazipaşa’dan Kaş’a, Antalya’mızdaki sayısız mücevherden; gezginlerin daracık sokaklarında, keşfetme heyecanıyla kaybolduğu yaşayan antik kent Kaleiçi… Muratpaşa Belediyesi olarak; tarihin bize armağan ettiği mücevher, Kaleiçi’ni dünyaya tanıtmak, bu yaşayan kültürel mirası gelecek nesillere taşımayı amaç edindik.” Antalya’da her medeniyetten bir iz, her kültürden bir hatıra bulmak o kadar normal ki… Çok eski çağlardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, tüm dünya için bir miras niteliğinde. Antalya, şehir olarak sadece yaz tatili için değil yıl içerisinde her zaman gezilmesi görülmesi gereken bir yer. Kısacası, tarih ve doğanın buluştuğu yer: Antalya.

Antalya gezi rehberi için gidilmesi gereken yerler:

  • Xanthos Antik Kenti

Diğer adı ile tarihi Likya şehri. Unesco Dünya Mirası Listesinde yer alan şehir, antik çağlarda en büyük idare ve din merkezi olarak kullanılmış. Antalya Side araç kiralama olanaklarını inceleyerek, Fethiye karayolu üzerinde bulunan antik şehre kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi,  yeşillikler içerisinde gürül gürül akan suyu ile size huzur dolu bir an yaşatacak. Doğa ile yalnız kalıp, büyük şehirlerin kaosundan ve stresinden uzaklaşabileceğiniz şelale, Antalya merkeze yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Antalya Konyaaltı araç kiralama olanaklarına göz atarak, buraya kısa sürede ulaşabilir ve kendiniz için dinlendirici olacak bir seçeneği tercih edebilirsiniz.

  • Olimpos

Tarihi kalıntıların eşsiz bir sahil ile buluştuğu OlimposBeydağları Milli Parkı içerisinde bulunmakta. Aynı zamanda Olimpos sit alanı kapsamında bulunduğu için yapılaşma yasak. O yüzden konaklamalar için genellikle ağaç evler tercih edilmekte. Antalya Belek araç kiralama imkanlarına bakarak, mutlaka Olimpos’u ziyaret etmenizi öneririz.

Antalya otelleri

Antalya’da konaklama için birçok olanak mevcut. Her bütçeye uygun konaklama imkanı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Antalya kalacak yer listesi:

  • Crowne Plaza Antalya
  • Puding Hotels
  • Lara Hotel
  • Grida City
  • Mic Royal Hotel
  • Exporoyal Hotel
  • Elips Royal Hotel

Antalya Pansiyonları:

  • Kışla Pansiyon
  • Özmen Pension
  • Köşk Butik Otel Antalya
  • Lazer Pansiyon
  • Camel Apart
Antalya’ya nasıl gidilir?

Kaleiçi Old Town festivaline nasıl gidilir diye merak ettiyseniz  Kılınçarslan, Park Sokak üzerinde gerçekleşecek olan festivale, Antalya havalimanı üzerinden araç kiralayarak 22 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

İstanbul Antalya kaç km? İki şehir arası mesafe 1698,1 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atılarak, D650 güzergahı üzerinden 8 saat 9 dakikalık bir süre zarfında Antalya’ya varılabilir.

Ankara Antalya kaç km? Ankara ve Antalya arasındaki mesafe 482,4 kilometre. Ankara’dan Antalya için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D695 yolu üzerinden 6 saat 11 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Antalya kaç km? İzmir araç kiralama olanaklarından yararlanarak E-87 üzerinden 463,7 kilometrelik mesafeyi 5 saat 51 dakika içerisinde tamamlayarak, Antalya’ya ulaşabilirsiniz.

Antalya gezi rehberi önerileri

Yorum ekle