Yolcu360 Blog
İzmir Karaburun

İzmir’in En Güzel 5 Plajı

İzmir sayısız sahil beldesinde bulunan plajlarında her yıl yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Lüks tatiller yerine az masraflı ama keyifli bir tatil yapmak isteyen tatilciler ise tercihini bu popüler halk plajlarından yana kullanmaktadır.

Şemsiyesini, sandalyesini alıp kendini halk plajlarına atmak isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor. Özellikle bu sahil beldelerine yakın oturanlar hafta sonu yaptıkları bu günübirlik tatillerle bu güzel plajların tadını çıkartıyorlar. 5 güzel plajımızdan kısaca bahsetmek gerekirse; Karaburun – Akvaryum Plajı, Çeşme – Ilıca Plajı, Seferihisar – Akkum Plajı, Urla Demircili Köyü – Melengeç Plajı, Çeşme Dalyan – Kocakarı Plajı.

 

1)Karaburun – Akvaryum Plajı

Ege bölgesinin saklı cennetlerinden biri olan Karaburun; denizi, havası, yemekleri ve dinginliği ile görenleri kendisine hayran bırakır. İzmir’in en küçük ilçesi olan Karaburun doğallığı bozulmamış nadir yerlerinden birisidir. İzmir ve çevresinin en temiz denizine sahip olan Karaburun’un plajlarının hemen hemen hepsi Mavi Bayrak ödüllüdür. İncirlikoy Akvaryum Plajı Türkiye’nin 10 Mavi Bayraklı plajı arasından yer alıyor. Suyu biraz soğuk olsa da cam gibi suyu ile gün boyu yüzmenin tadına varabileceğiniz koy hafta içleri oldukça sakin oluyor. Karaburun Belediyesi tarafından işletilen kafeteryada karnınızı doyurabilir, her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Plajın İzmir’e Olan Mesafesi

Akvaryum Plajından İzmir’e yaklaşık 106 km bir mesafe söz konusudur. Adnan Menderes Havalimanı’ndan ise yaklaşık 113 km bir yol yer alıyor. Karaburun merkezden ulaşım ise yaklaşık 1.8 km’dir. İzmir’den yola çıkanlar için yolcuğun daha rahat, özgür ve konforlu olması için Yolcu360.com ‘a uğramalarını tavsiye ederiz.

2)Çeşme – Ilıca Plajı

İzmir- Çeşme yolu üzerinde yer alan Ilıca Plajı dünyanın en ilginç ve en zor bulunan ılıcalarından bir tanesidir. Suların sıcaklığı 58 derece civarındadır. Romatizmaların kronik alarak her şekli ve deri hastalığı gibi birçok derde deva olmaktadır.

Çeşme’de iki tür deniz sıcaklığı bulunmaktadır. Kuzey kıyıları sıcakken güney kıyıları ise daha soğuktur. Bunun nedeni ise deniz tabanında ortaya çıkan sıcak su kaynakları olan ılıcalardır. Yani bildiğiniz kaplıcalar. Denizin ortasında yüzlerce sıcak su kaynakları tespit edilmiştir. Ilıca halk plajı girişi ücretsizdir. Şezlong isterseniz eğer 10 TL ödeyerek alabilirsiniz.

Çeşme İzmir Merkez Arası Ne Kadar?

Ilıca Plajı İzmir’e yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Aracınız ile yaklaşık 1 saat sürer. Çeşme’den Ilıca’ya ise 4 km bir mesafe söz konusudur. Yine özel araç ile ulaşmak isterseniz 5dk bir yoldur. Adnan Menderes Havalimanı’ndan ise yaklaşık 87 km bir yol yer alıyor. Yolculuğunuzun daha kısa olması için kolay bir yol arıyorsanız Yolcu360.com ‘u ziyaret etmeyi unutmayın.

3)Seferihisar – Akkum Plajı

Türkiye’nin ilk yavaş şehri Seferihisar gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişmelerle birlikte en çok gelişen bölgede Sığacık oldu. Deniz tatili konusunda diğer bölgelere alternatif olan ve popülerliğini her gün arttıran Sığacık’ta organize plaj sayısı maalesef yeterli değil. Akkum Plajı, Sığacık’ta en popüler plaj olarak göze çarpıyor. Büyük bir koyda yer alan plajda hem belediyeye ait tesisler hem de özel işletmeler bulunuyor. Sığacık’ta turkuaz denizin keyfini çıkartmak için aradığınız bir nokta var ise bu Akkum Plajı olmalı.

Seferihisar İzmir Arası Ne Kadar?

Akkum Plajı İzmir’e 52 km uzaklıkta, Seferihisar’a 5 km uzaklıkta yer alıyor. Adnan Menderes Havalimanına ise 70 km uzaklıkta. İzmir’den özel araçla ise 1 saat içeresinde bu güzel kasabaya ulaşabilirsiniz. 

4)Urla Demircili Köyü – Melengeç Plajı

Demircili Köyü sahilleri, bugün Urla’nın güneyinde, bakir koylarındaki akvaryumu andıran berrak deniziyle tanınıyor. Yazın nispeten Çeşme sendromundan uzaklarda, sakin bir deniz imkânı sunuyor. Konaklamadan faydalanmak isteyen kişilere sahilde kamp yapma seçeneği verilmektedir. Plaj halkla açık ve ücretsiz olarak yer almaktadır.

Urla İzmir Arası Ne Kadar?

Melengeç Plajı İzmir’e 59 km uzaklıkta bulunuyor. Urla’ya yaklaşık 17 km uzaklıkta yer alıyor. Adnan Menderes Havalimanına ise 67 km uzaklıkta yer alıyor. İzmir’den Çeşme yolu üzerinden yaklaşık 50 dk içerisinde Melengeç Plajına ulaşabilirsiniz. İzmir Güzelbahçe araç kiralama seçenekleri ile Urla’Ya geçip oradan da keyifli bir Ege sahilleri turuna çıkabilirsiniz. 

5)Çeşme Dalyan – Kocakarı Plajı

Çeşme yarımadasının kuzeybatısında yer alan Kocakarı Plajı, merkeze yaklaşık 5 km uzaklıkta olan Dalyan mahallesinde yer alıyor. Çok sayıda müdavimi bulunan bir plajdır. Özellikle yoğun olmadığı Mayıs ve Eylül ayları sakin ve huzurlu tatil severler için ilk tercih edilmesi gereken bir yer olmaktadır. Doğa ile iç içe huzurlu bir tatil ya da birkaç günlük bir kaçamak arayanlara gönül rahatlığıyla önerilir. Halk plajı olarak geçtiği için aynı diğer plajlar gibi sadece şezlonglardan belli bir ücret talep edilmektedir.

Kocakarı Plajı İzmir Arası Ne Kadar?

Kocakarı Plajı İzmir’e 93 km uzaklıkta yer alıyor ve Dalyan’a yaklaşık 2 km uzaklıkta. Çeşme merkeze ise 7 km uzaklıkta. Adnan Menderes Havalimanına 130 km mesafesinde yaklaşık olarak ulaşabiliyorsunuz. Yine diğer tatil merkezleri gibi İzmir’den özel aracınızla yola çıkarsanız 1 saat 10 dk içerisinde plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu amaçla İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile Çeşme’ye geçebilirsiniz. 

 

Yorum ekle