Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İzmir’de Balık Yemek İçin Nereye Gidilir? | İzmir Balıkçıları

İzmir’de Balık Yemek İçin Nereye Gidilir? | İzmir Balıkçıları

İzmir, denilince akıllara hemen deniz, güzel kızlar, Saat Kulesi bir de manzaraya karşı balık keyfi gelir. İzmir, öyle bir şehir ki ve bu şehrin insanlarının öyle bir yaşam anlayışı var ki, neresinde olursanız olun balık menüleri akşamlara keyif katıyor. Balık ya da deniz ürünleri asla sadece besin değil. Yaşam biçimi, sosyalleşme şekli. Peki, İzmir’de balık yemek için nereye gidilir? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İzmir balıkçıları listesinden faydalanmaya ne dersiniz? 🙂

İzmir’de Balık Yemek İçin Nereye Gidilir?

 

İnciraltı balık restoranları çok meşhurdur. İzmir’in en nezih bölgelerinden biri olan İnciraltı’nda deniz kenarında çok büyük balık restoranlar var. Ayrıca küçük balık ekmekçiler de oldukça fazla. Kalamar tava, karides güveç, ızgara balık, bulamaçlı balık kızartma, rokalı nar ekşili yeşil salata gibi lezzetleri buradaki restoranlarda tadabilirsiniz. İnciraltı’nda sahilde yürüyüş yapabilir, yakınlardaki Özdilek Alışveriş Merkezine uğrayabilirsiniz. İzmir’e gelmişken İncirlatında bir balık sofrası kuralım, içimizde kalmasın diyorsanız; İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle İnciraltı’na 40 dakikada ulaşabilirsiniz.

Güzelbahçe sahilde balık keyfi bir başkadır. İnciraltı gibi Güzelbahçe’de balık restoranlarıyla ünlü. Öyle ki, bahar aylarında haftasonu şehir merkezinden Güzelbahçe sahile resmen akın başlıyor. Denizin hemen dibinde hatta biraz içinde gibi hissedeceğiniz Güzelbahçe sahili boyunca çok sayıda lüks balık restoranı ve minik balık ekmekçi barakaları var. Bu arada, İzmir’de küçük balıkların tavada servisi genellikle bulamaçlı ya da aşçılık literatüründeki adıyla tempure tekniğiyle yapılıyor. Balığın etrafını saran unlu, yumurtalı karışım çok çıtır bir tat verse de bazıları bu şekilde kızarmış balığı sevmiyor. bu nedenle İzmir’de balık tava siparişi verirken bu detayı belirtmeniz de fayda var.

Alsancak’ta balık keyfi çok popülerdir. Kordon boyunca uzanan balık restoranlarında envai çeşit deniz ürününü tadabilirsiniz. Üstelik deniz börülcesi, İzmir kızartması, ot kavurması gibi farklı mezeler de tadabilirsiniz. Mezelerden keyif almanız için de ille alkol almanıza hiç gerek yok; İzmir mezeleri yemekleri neşelendirmek için çünkü.

Gerçek İzmir hayalini yaşamak için baharda ya da yazın Foça’yı deneyin. Foça balıkçıları çok keyiflidir. Foça sahilde enfes balık restoranları ve küçük lokantalar var. Foça’nın sahili ise belki de dünyanın en güzel yerlerinden biri.

 

İzmir’i keyifle yaşamak üzere bir arabaya ihtiyacınız olacaktır. Kendi aracınız yoksa İzmir Alsancak araç kiralama seçenekleri ya da havalimanı seçenekleriyle aradığınız konforu bulabilirsiniz. İzmir’de araç kiralama yapmak için yolcu360.com ile kolayca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

İzmir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle