Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > İzmir’de Araba Kullanmayı Öğrenmek İçin Alanlar

İzmir’de Araba Kullanmayı Öğrenmek İçin Alanlar

Araba sürmeyi yeni öğrenmeye başlayanlar; güvenli, açık ve yol yüzeyi düzgün yerler arıyorlar. İzmir’de araba öğrenmek için alanlar bularak yeni öğrenenlerin pratik yapabileceği birkaç farklı yer sağlanabiliyor. İzmir araba sürme yerleri incelendiğinde yorucu araç trafiğinin olmadığı, olası yol tehlikelerinden uzak daha tenha ve düzgün yollar tercih ediliyor.

İzmir’de Araba Öğrenmek İçin Alanlar

Otomobil sürmeyi bilmek, şu anki toplum yaşamı için vazgeçilmez bir eylem olarak görülüyor. Bireysel ulaşımı sağlamanın en temel yöntemlerinden biri olan otomobil kullanmanın insan hayatında oldukça büyük bir yer tutar hale gelmiş bulunuyor. Yeni başlayan biri için otomobil sürmek oldukça büyük dikkat gerektirdiğinden, pratik yapmak isteyenler ve otomobil sürmeyi yeni öğrenmiş olan kişiler boş alanları tercih ediyor.Yolda oluşabilecek bazı tehlikelere yeterli sürede tepki verebileceğini düşünmeyen kullanıcıların sıklıkla pratik yapması gerektiğinden, acemi şöförler için çalışılabilecek boş alan bulmak oldukça büyük önem taşıyor. Bu noktada otomobil kullanmayı yeni öğrenen kişi için yolda ne kadar az dikkat dağıtıcı faktör olursa o kadar iyi olur. İzmir’de araba öğrenme yeri kavramı da bu noktada büyük önem kazanıyor. İzmir’de araba eğitim yeri bulmak için farklı konumlar denenmeli ve kullanıcının kendini rahat hissettiği bir ortamda alıştırma yapması gerekmektedir.

İzmir Gıda Çarşısı

Otomobil sürmeye yeni başlamış acemi kişilerce aranan, güvenlik ve tenhalık gibi özellikleri rahatlıkla karşılayan bir diğer yer ise geniş alanı ile İzmir Gıda Çarşısı oluyor. Direksiyon pratiği yapmak isteyen İzmir sakinleri arasında bir popülariteye ulaşmış olan İzmir Gıda Çarşısı’nda kendini geliştirmek için pratik yapan başka kişileri görmek de mümkün oluyor. Geniş otopark bölgesi ile hem aracı kaldırmak hem de çok yüksek hızlara çıkılamasa da frenleme, hızlanma gibi çalışmaların yapılabileceği güvenli bir alan olarak öne çıkıyor.

İzmir Lüks Araç Kiralama yazısı için tıklayınız.

İzmir Atatürk Organize Sanayi

Hemen her şehirde olduğu gibi İzmir’de de oto sanayi bölgesi, şehrin genel trafik halinden soyutlanan ve kıyasla daha tenha bir bölge olarak kalıyor. Otomobil sürmeye henüz yeni yeni alışan kişiler arasında bilinen bölgelerden biri olan Atatürk Organize Sanayi iş günlerinde zaman zaman yoğun olabilse de genellikle tenha bir alan sağlaması ile öne çıkıyor. Yinede dikkatli olmak gerektiğinin akıldan çıkarılmaması gereken İzmir Atatürk Organize Sanayi bölgesi ve çevresinde araba sürme pratiği yapmak mümkün oluyor.

İzmir AVM Otoparkları

Henüz çok yeni başlamış olan veya ehliyetini yeni alıp bir süredir otomobil kullanmamış olan kişilerin sürüşünü pekiştirebileceği başlıca yerlerden biri de elbette AVM otoparklarıdır. Otoparklarda düşük hızların üstüne asla çıkılmaması gerekse de; debriyaj, vites ve fren gibi araç fonksiyonlarını iyice kavramak için bu tarz otopark bölgeleri kullanılabilir. Eğer çevrede başka bir boş alan yoksa tercih edilebilecek olan AVM otoparkları için yakınlardaki AVMler incelenmeli ve sürücünün kendini rahat hissettiği bir otoparka giderek alıştırma yapması gerekmektedir.

İzmir araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İzmir Pazar Yerleri

Pazar yerleri çoğunlukla otomobil sürümüne uygun olmasalar da bazı pazar yerleri, pazar olmayan günlerde güzel bir boş alan olarak öne çıkabilir. Eğer yakınlarda otomobil sürüşü çalışılacak yer bulamadıysanız ilçenizdeki pazar yerlerini gezerek uygun bir pazar yeri arayabilirsiniz. Araba sürüşünü pekiştirmek isteyen kullanıcı bu bölgeleri inceleyerek kendini en rahat hissettiği ve en yüksek güvenliği sağlayacak olan alanı seçmeli ve bu alanda basit otomobil alıştırmalarını yaparak kullanıcısı olduğu otomobil modeline ısınmalıdır. 

İzmir Evka 2

İzmir’de araba pratik yeri arayan kişiler arasında en popüler yerlerden biri olarak ön plana çıkan Evka 2 bölgesi, virajlı ve yokuşlu yapısı ile diğer otopark ve benzeri alanlarda edinmesi zor sürüş deneyimini edinmek mümkün oluyor. Evka 2 bölgesinden Egekent’e doğru giden yollar acemiler için zorlayıcı olabileceğinden bu yollarda dikkatli olunması gerektiğini belirtmekte fayda var. Kısmen zorlayıcı olabilse de adeta bir parkur gibi olan bu yollarda kullanıcının aracı ile bütünleşmesi mümkün oluyor. Zevkli bir sürüş veya ciddi bir alıştırma yapmak isteyen kişilerin sıklıkla gittiği Evka 2 yolları İzmir’de otomobil alıştırması yapılacak yerler arasında yer alıyor.

İzmir’de araba öğrenmek için alanlar incelendiğinde; tenha, güvenli ve iyi bir zemine sahip yerler ön plana çıkıyor. İzmir’de araba öğrenme yeri arayan kişiler genellikle daha acemi olduklarından daha güvenli ve az dikkat gerektiren yolları tercih ediyorlar. Bu listedeki İzmir araba sürme yerleri sayesinde araç sürme kabiliyetlerinizi pekiştirebilir ve pratik yapabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle