Yolcu360 Blog
izmir-semt-pazarlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İzmir Semt Pazarları: En İyi ve En Uygun Semt Pazarları

İzmir Semt Pazarları: En İyi ve En Uygun Semt Pazarları

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, bazı alışkanlıklardan kopmak zor. Tek tıkla istediğimiz ürünü, bulunduğumuz yere sipariş verebiliriz. Ama gezip görerek yaptığımız alışveriş gibi olur mu, işte orası tartışmalı bir konu! Alışveriş aslında sadece almak istediğin bir ürünü temin etmek değil. Bütün etkinlikleriyle bir bütün. Gezmek ve görmek de buna dahil. Yoksa bir şey almayacağımız halde mağaza gezmekten keyif alanlarımız olmazdı. Pasajları, dükkanları, semt pazarlarını hatta alışveriş merkezlerini gezmek bir yandan eğlenceli. Özellikle de semt pazarlarının kendine has bir havası var doğrusu. İster taze sebze meyve ister sosyete pazarı olsun, hepsinin yeri ayrı! Biz de bu yazımızda Ege’nin incisi İzmir semt pazarları turu yapalım dedik. 

İzmir semt pazarları var mı, İzmir ucuz alışveriş yerleri neresi, İzmir’in en iyi semt pazarları hangileri gibi sorular çok merak ediliyor. Bu yazımızda cevap vermeye çalışıyoruz. Haydi gelin, eğlenceli semt pazarlarının diyarında seçip beğenip alalım.

3 Meşhur İzmirli: İzmir Bomba – Boyoz – İzmir Köfte yazımızı okumak için tıklayın.

İzmir Semt Pazarları

izmir-semt-pazarlari-1

Turizm cenneti İzmir’de semt pazarlarını gezmek şahane bir aktivite. Birbirinden güzel semt pazarlarında, envai çeşit Ege sebze meyvesi var. Ayrıca pazarlarda otlar, turşular, yerel tatlar, salamura edilmiş kapariler ve daha neler neler bulunuyor. 

Biz de sizler için İzmir’in en sevilen, en rağbet gören semt pazarlarını araştırdık. İzmir’in en iyi semt pazarlarını ve en ucuz alışveriş yerlerini listeledik. Gelin hep birlikte İzmir’in en iyi ve en uygun semt pazarları hangileri, şöyle bir bakalım.

  • İzmir Seferihisar Sığacık Pazarı (Teos Pazarı)

Seferihisar’da birçok yerel pazar kuruluyor. Kendine özgü, yerel ürünlerin öne çıktığı bu pazarlar, oldukça meşhur. Biz de sizler için şöyle sıraladık: 

  • Sığacık Gece Pazarı:

Sığacık Gece Pazarı, hemen Teos Marina’nın karşısında Düz Alan isimli yere kuruluyor. Özellikle yaz döneminde oldukça rağbet gören, kalabalık bir pazar. 

Eylül ayının sonuna kadar yani yaz sezonunun bitimine değin çok hareketli bir alışveriş rotası. Burası saat 17:00 ile 02:00 saatleri arasında hizmet veriyor. İzmir halkının beğenisini kazandığı kadar yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı.

Sığacık Gece Pazarı genelde bir sahil kasabasının çarşısını andırıyor. Çeşitli tezgahlarda el yapımı takılar, giyim kuşam, çantalar, hediyelik eşyalar, İzmir’e ve Sığacık’a özgü hediyelikler, doğal taşlar satışa sunuluyor. 

  • Seferihisar Köy Pazarı:

Köy pazarı, Seferihisar ve çevresindeki vilayetlerde yaşayan insanların kendi ürettikleri ürünleri sattığı bir alışveriş rotası. Özellikle halkın kendi geçimini sağlaması, emeğini ticaret yaparak gelire dönüştürmesi amacıyla kurulmuş bir pazar. 

Her salı günü, yaklaşık dokuz köyden gelen ahali kendi ürettikleri organik tarım ürünlerini satışa sunuyor. Bu ürünler, çok kaliteli ürünler. Neredeyse birçok çiftçinin iyi tarım, organik tarım sertifikaları mevcut. 

  • İzmir Semt Pazarları: Sığacık Üretici Pazarı:

Seferihisar Köy Pazarı, Sığacık Gece Pazarı ne denli ünlüyse Sığacık Üretici Pazarı da o kadar ünlü. Her pazar, tarihi kalenin sokağında kuruluyor. 

Seferihisar’ın renkli pazarı da deniyor bu pazara. Alışveriş deneyimi yaşamak için oldukça hoş bir rota olduğunu söylemeliyiz. Ayrıca çok da kalabalık bir pazar, methini duyan herkes akın akın pazarı dolaşmaya geliyor.

Sığacık Kaleiçi sokaklarında deyim yerindeyse bir lezzet şöleni yaşanıyor. Çünkü bu pazar, İzmir halkına özgü yerel yemekleriyle ün salan bir yer. 

Kabak çiçeği dolması, kurabiyeler ve bombalar, ev yapımı zeytinler ve reçeller, ot yemekleri, sabunlar daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok ürün satışa sunuluyor. Çiftçi kendi ürettiği ürünleri satıyor. Bu pazara halden ürün alınmıyor. 

  • İzmir Güzelbahçe Pazarı

Güzelbahçe, İzmir’in en nadide ilçelerinden bir tanesi. Müstakil evlerle bezeli sokakları, havası, denizi, manzarası her şeyiyle şahane bir yerleşim alanı. Güzelbahçe’nin de meşhur pazarlarını sizler için sıraladık:

  • İzmir Güzelbahçe Gece Pazarı:

Güzelbahçe’nin güzelliklerinden bahsedip meşhur gece pazarlarını es geçmek olmaz! Tam bir sayfiye yeri olan Güzelbahçe’nin ona yakışır şenlikli çarşı tadında semt pazarları bulunuyor. 

Yaz sezonu boyunca Güzelbahçe’de gece pazarı kuruluyor. Oldukça da rağbet görüyor. Hemen vapur iskelesinin yakınında kurulan semt pazarları oldukça zengin. 

Gece pazarında yerel halkın kendi el emeği ile yaptığı ürünler satışa sunuluyor. Tıpkı eğlenceli, şenlikli bir çarşı gibi bir havası var. Eğer yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız.

  • İzmir Semt Pazarları: Güzelbahçe Yelki Pazarı:

Yelki, Güzelbahçe – Urla yolu üzerinde şirin bir köy. Burası her yönüyle dikkat çekici olduğu kadar kurulan pazarıyla da konuşuluyor. 

Yelki Köyü’nün meydanında her cumartesi günü bir pazar kuruluyor. Bu pazarda da halkın kendi mahsulü olan ürünler satılıyor. Fakat pazar, daha çok zeytin ve zeytinyağı ile ünlü.

Yelki pazarında birçok zeytin çeşidine rastlayabilirsiniz. Üstelik kaliteli zeytinyağı almak isteyenler için de iyi bir seçenek. 

  • İzmir Urla Pazarları

İzmir’in en sevilen yerleşim yerlerinden biri de Urla. Kendine has havası, müstakil evleri, manzarası ve halkıyla çok güzel bir yer. Urla’nın da tüm güzelliklerinin yanı sıra meşhur semt pazarları var, sizler için sıraladık:

  • Urla Zeytinalanı Gündüz Pazarı:

Bu pazar her perşembe Urla’nın Zeytinalanı isimli bölgesinde kuruluyor. Burası bir gündüz pazarı. Daha çok sebze, meyve gibi ürünler satışa sunuluyor.

Taze sebze meyve gibi ürünlerin yanı sıra pazarda tatilciler için plaj eşyaları da satılıyor. Ayrıca bahçe malzemeleri ve envai çeşit çiçek de bulabilirsiniz. Bu pazarı gezmesi de oldukça keyifli. 

  • İzmir Semt Pazarları: Urla Sanat Sokağı Pazarı:

Urla’da çok sayıda sanatçı ve zanaatkar yaşıyor. Bu pazar da Urla için çok özel bir alan. 

Her cuma, cumartesi ve pazar günleri kurulan Sanat Sokağı Pazarı’nda sanatçılar yapmış oldukları eserleri satışa sunuyor. Birçok el yapımı ürünün de satıldığı pazarı gezmek ayrı bir zevk.

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle