Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’un En İyi Dönercileri | İstanbul’da En İyi Döner Nerede Yenir?

İstanbul’un En İyi Dönercileri | İstanbul’da En İyi Döner Nerede Yenir?

İstanbul’un nesi meşhur? Bugün döneri. Aslında döner ve kebap kültürü İstanbul’a Güneydoğu’dan göçlerle gelmiş. Tarihi kaynaklara göre bundan yaklaşık 100 yıl önce önce İstanbul’un balığı, balık sofraları meşhurmuş. Et yemekleri yenir sevilirmiş ama kebap kültürü yokmuş. Hatta bir kaynakta 1980’lerde gerçek İstanbulluların kebap kokusundan çok bunaldıkları bile anlatılıyor. Ama bugün, Türkiye’nin en iyi dönercileri İstanbul’da. Eeee her şey bu büyük metropolde olunca dönercinin iyisi de burada konumlanıyor. Peki, İstanbul’da en iyi döner nerede yenir? Araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak hadi İstanbul’un en iyi dönercileri hangileriymiş keşfedelim! 🙂

İstanbul’un En İyi Dönercileri

İstanbul’da döner üzerine bir lezzet turu planlıyorsanız yapmanız; şehri keyifle gezmek üzere ve her noktaya da konforlu bir biçimde ulaşmak üzere mutlaka bir araç edinmelisiniz. Kendi aracınız yoksa yolcu360.com ile hızlıca kiralama yapabilirsiniz. Sistem, size en yakın rent a car ofislerinin müsaitliklerini ve fiyatlarını karşılaştırmalı olarak paylaşır. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneklerine kolayca ulaşabilirsiniz. Sabiha Gökçen’de en uygun fiyatlı kiralık oto hangi rent a car ofisinde var görebilirsiniz. Benzer şekilde İstanbul yeni Havalimanı araç kiralama ofislerinin müsait araçlarını ve fiyatlarını da görüntüleyebilir, kolayca karar verebilir, güvenle online olarak kiralama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Kapalıçarşı’daki Dönerci Şahin Usta en ünlü döner lokantalarından biri. Bu salaş dükkanda etin kalitesinin etkisiyle ve gerçek odun kömürü üzerinde pişen dönerin dumansı kokusuyla bildiğiniz tüm döner deneyimlerini unutabilirsiniz. En bilinen, en gözde dönercilerden biridir Şahin Usta. Özellikle öğle saatlerinde göreceğiniz kapı önündeki kuyruk da bunun büyük bir kanıtı olacaktır sizin için. Bol soğanlı içeriği ile ayrı bir keyif sunar Şahin Usta’nın döneri.

Kapalıçarşı’ya çok yakın bir yerde bulunan Tarihi Şar Lokantası da tercih edebileceğiniz başka bir mekan. Etin lezzeti, pişirilmesi, yağı, tuzu her şeyi tam kararındadır burada. Odun fırınında pişen pidesi de ek bir lezzet tadımı sunar.

İstanbul Kartal araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İstanbul’da En İyi Döner Nerede Yenir?

Beyazıt’tan aşağı, Eminönü’ne inecekseniz birkaç mekan tavsiye edebiliriz. Oldukça lezzetli döneri ve yanında servis ettikleri patates püresi ile döner işine ayrı bir keyif katan Zümrüt Büfe uğrayabileceğiniz yerlerden.

Sirkeci’ye doğru seyirtirseniz Kasap Osman’a da uğrayabilirsiniz. Kasaplıktan gelme bilgi ve birikimle yoğrulmuş deneyim, döneri farklı bir lezzete dönüştürmüş. İki katlı, eski bir İstanbul dükkanı görünümündeki Kasap Osman’ın alt katı lokanta üst katı kasap olarak hizmet veriyor. Bu arada, kasap bölümündeki etlerin İstanbul’daki birçok 5 yıldızlı otele ve restorana veriliyor olması dönerin lezzetine dair bir fikir verebilir.

Aracınıza atlayıp karşı kıyıya Karaköy’e geçip, Beşiktaş’a da uzanabilirsiniz. Beşiktaş’ı önemli yapan mekanlardan biri olan Karadeniz Döner lezzetiyle öne çıkan bir diğer İstanbul dönercisi. Karadeniz usulü hazırlanan, yağlı ve parçalı dönerin tadı o kadar iyi ki özellikle öğle yemeği saatlerinde, neredeyse bulunduğu bütün bir sokağı kapsayan bir kuyruk oluşmasını sağlıyor. Kalabalığın olası büyüklüğünü tezgahta dönen dönerden de anlayabilirsiniz aslında. Görebileceğiniz en büyük, en şişman tipte dönere de burada şahit olabilirsiniz.

Alışık olmadığınız bir döner ile tanışmak ve tadına varmak isterseniz Avrupa yakasının önemli ve eski merkezlerinden biri olan Bakırköy’e gitmeniz gerekiyor. Genel olarak Kastamonu mutfağı yemekleri ile bilinen Abdülkadir’de, kömür ateşinde ağır ağır pişen, ufak parçalı Kastamonu usulü döner servis ediliyor.

  İstanbul Ümraniye araç kiralama için tıklayınız.

İstanbul Dönercileri

Ünlü lezzet avcısı Vedat Milör’ün bir makalesinde İstanbul’un en iyi üç dönercisi ise şöyle sıralanmış: Kavacık Bayramoğlu Döneri, Ataşehir Tatar Salim Döneri, Maltepe Ali Usta döneri. Bu üç mekan da Anadolu yakasında bulunuyor ve hemen her zaman kapılarında uzun kuyruklar var. İçeri girebilmek için en az 20 dakika beklemeniz gerekebiliyor. Tatar Salim, kendi ürettiği ayranı, gerçekten çok iyi diyebileceğimiz patates kızartması, ekşili yeşillik salatası ile çok rafine bir servis sunuyor. Kaliteli döner etini kömür ateşinde pişiriyor. Bayramoğlu’nun döneri de her bir yaprağın liflerinden belli ki oldukça kaliteli et seçimi ile çok lezzetli. Ayrıca yanına servis ettikleri turşu muhteşem. Taze ve asla sirke kokmuyor. Ali Usta, geçmişte seyyar bir döner ekmekçiyken bugün Maltepe’nin en büyük çok katlı restoranlarından biri. Onun da dönerinin kalitesi meşhur. Bu üç mekan da toplu taşım araçlarının merkezi duraklarına yakın ancak bulunduğunuz yerden çok vesait değiştirerek ulaşmanız gerekebilir. Bu nedenle Kavacık, Ataşehir ya da Maltepe’ye gitmek için araca ihtiyacınız olacaktır.

Birçok lezzet uzmanına göre İstanbul’un en iyisi sayılan Kemerburgaz Kardeşler Lokantası’nı da sona sakladık. Belki de yiyebileceğiniz en sade sunumlu döneri burada göreceksiniz. Kardeşler’de döner bir parça domates ve biber ile servis ediliyor. Garnitür sevenlerdenseniz o konuda beklentiniz buraya geldiğinizde hiç olmasın! Ama bunu kötü bir sunum olarak düşünmeyin. Çünkü lokanta, dönerinin lezzetine o kadar güveniyor ki yan ürünlerle dönerin tadını kapatmak istemediklerini açıkça belirtiyorlar. Sadece bu iddia bile tadına bakmak isteğinizi ortaya çıkarmalı. Unutmadan.. enfes bir de fırın sütlaçları var. Döner sonrası, fırın sütlacın tadına bakmadan mekandan ayrılmayın!

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

2 yorum