Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantası / Lüks restoranlara taş çıkartanlar

İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantası / Lüks restoranlara taş çıkartanlar

Esnaf lokantası denince herkesin aklına lezzet gelir, çünkü esnaf eğer bir yerden yemek yiyorsa fiyat ve lezzetin kesişim kümesi orasıdır. İstanbul‘da lüksten uzak, kaliteli ve fiyat-performans dengesi en uygun yemek noktalarını bilen, şehrin tadını çıkarır. Gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantasını, gezdi tattı ve yazdı. İşte lüks restoranlara taş çıkartan esnaf lokantaları…

Başka Dünyalılar olarak fellik fellik gezmeyi çok sevdiğimiz doğrudur. Gittiğimiz seyahat destinasyonlarında yemek yemeyi sevdiğimiz ise daha büyük bir doğrudur. İnkar etmiyoruz, boğazımıza biraz düşkünüz. Öyle yaşamak için yemek bize göre değil. Biz yemek için yaşayanlardanız. 🙂 Lezzet peşinde her türlü yolu aşarım diyenler için  ulaşım da en az mekan kadar önem taşır. Araba kiralama bu noktada en pratik çözüm. Şöyle güzel bir lezzet turu için Yolcu360‘tan İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atıp yola çıkabilirsiniz.

Üstelik sadece gezdiğimiz yerlerde değil, yaşadığımız yerde de lezzetin peşine düşüyoruz elbette. Kendimizi şehrin en bilinen muhitlerinde esnaf lokantalarından içeri attık mı, hele de yemekler lezzetliyse değmeyin keyfimize.

Ancak baştan uyaralım, “Ay orası pistir. Esnaf lokantaları da çok salaş oluyor canım hem de manzarası yok ki buranın” falan diyenlerdenseniz ne yazık ki yazımızı terk etmeniz gerekiyor. Çünkü buralar birazdan pek size göre olmayacak. :

İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantasını sıraladığımız bu yazımızda, yemek yediğimiz yerde bizim için esas olan lezzet ve fiyat dengesi gözettik. Bu ikisini bir arada başarıyla götürdüğünü düşündüğümüz, full lezzet kapasiteli 5 lokantayı aşağıda sıraladık, hadi afiyetle okuyun.

İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantası

  • Kanaat lokantası (Üsküdar)

Üsküdar’ın göbeğinde yer alan yılların eskitemediği Kanaat Lokantası’na listemizde yer vermeseydik, hatta bu yıllanmış lokantayı listenin en başına koymasaydık gerçekten çok ayıp etmiş olurduk.

İstanbul’da yaşayan hemen hemen herkesin bildiği, buraların eski beyefendilerinin çocukluklarında en az bir kez gitmiş olduğu Kanaat Lokantası, envai çeşit yemeği ve her birinin ayrı ayrı lezzetli oluşuyla ünlü. Şunu söylemeden de geçmeyelim. Buranın tadına doyulmaz yemeklerinin arasında en beğenileni Özbek Pilavı. Gelenlerin favori tatlısı ise kazandibi (yazarken bile ağzımın suyu aktı inanın).

Bu satırları okuyup Kanaat Lokantası’nı İstanbul’da yemek yenilecek esnaf lokantaları listesine ekleyenler için minik bir uyarı da ekleyelim. Bu zamanda herhangi bir yer kart geçmez mi hiç demeyin, çünkü burada sadece nakit işliyor. Ona göre. 🙂

Beşiktaş Deniz Müzesi için tıklayınız.

  • Şahin Lokantası (Beyoğlu)

Beyoğlu’nun en gözde esnaf lokantalarından biri, yarım asırı aşkın geçmişi ile Şahin Lokantası. Asmalımescit’te yer alan, yılların eskitemediği, hatta yılların lezzetine lezzet, ününe ün kattığı bu esnaf lokantası her geçen gün daha da kalabalık bir hal alıyor.

Kalabalık derken şaka yapmıyoruz. Özellikle öğlen vakitlerinde Şahin Lokantası’nda yer bulmak oldukça zor. Fakat hemen yelkenleri suya indirmeyin. 3-5 dakika bekleyiverin, mutlaka yer bulursunuz. Çünkü, acele acele yemeğini yiyen esnaf sayesinde sirkülasyon baya hızlı Şahin Lokantası’nda.

Yemeklerine gelince. Gerçekten bir esnaf lokantasından bekleyebileceğiniz lezzetin hakkını veriyor. Üstelik bunu sadece biz demiyoruz. Ülkemizin biricik gurmesi Vedat Milor da bizimle aynı fikirde. Uzun lafın kısası, Şahin Lokantası’nı bir deneyen bir daha geliyor. Özellikle sırf karnıyarık yemek için bile buraya gelenler var. Yemek fiyatları ortalama esnaf lokantalarına göre bir tık yüksek ancak bunun hakkını kesinlikle veriyorlar.

İstanbul’da gezilecek müzeler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İstanbul araba kiralama için İstanbul Kadıköy araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Nato Lokantası (Karaköy)

Bazı lokantalar vardır, sıcak atmosferi ve leziz yemekleriyle sizde evinizdeymişsiniz hissi bırakır. Bir daha, hatta sonra bir daha gitmek istersiniz. İşte Karaköy’ün en meşhur esnaf lokantalarından biri olan Nato Lokantası da böyle mekanlardan biri.

67 yıllık geçmişi ile Nato Lokantası çeşit çeşit yemekleri, yemeklerinin lezzeti, üstüne bir de oldukça makul olan fiyatlarıyla müşterilerinin kalbinde taht kurmuş yerlerin başında geliyor. Özellikle Karadeniz usulü döneri ile de dillere destan olmuş. Furkan’ın iş yerine yakın olması sayesinde haftada en az bir kez gidip döner yediği lokanta olarak da tanımlayabiliriz burayı. 🙂

Araç kiralama İstanbul için İstanbul Zincirlikuyu araç kiralama için tıklayınız.

  • Kardeşler Lokantası (Kemerburgaz)

Olur da bir gün gezmeye ya da turşu almaya Kemerburgaz’a doğru yol alırsanız, mutlaka Kardeşler Lokantası’na uğrayın. Buraya uğradıktan sonra zaten sadece yemek yemek için bile Kemerburgaz’a geri döneceksiniz. Üstüne biraz da gezeleyip turşunuzu alıp geri dönersiniz. Yani işler tam tersine döner. 🙂

1974’te kurulmuş olan Kardeşler Lokantası’nın yemekleri arasından en meşhuru, içine kuzu eti de katıldığı için lezzetin dorularına doğru çıkan et döner. Ayrıca ciğer sarma da en beğenilenler arasında. Esnaf lokantalarının olmazsa olmazı olan tencere yemeklerinin lezzeti de en az döneri ve ciğeri kadar enfes.

İstanbul oto kiralama için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanakları için tıklayınız.

  • Paçacı Mahmut Usta (Fatih)

İstanbul’un en iyi 5 esnaf lokantası listesinin son sırasını farklı konseptte bir mekana ayırmak istedik. Şimdi lafı hiç gevelemenin anlamı yok. Ben pek sevmem sakatat yemeyi. Fakat, paça çorbası içmek kimilerine göre bir yaşam biçimi.

Aslına bakarsanız her yerde lezzetlisini bulmak da oldukça zor. Çünkü, sosuydu, terbiyesiydi derken baya çetrefilli bir yemek paça çorbası. Paçacı Mahmut Usta, bu çorbanın hakkını vererek yapan ender esnaf lokantalarından biri. Lezzeti öyle nam salmış durumdaki taa uzak diyarlardan misafirleri bile oluyor buranın.

Ayrıca paça çorbası haricinde başka yemekleri de var Mahmut Usta’nın. Hatta İşkembeli nohut yemeği bile var. Son olarak fiyatları biraz yüksek olsa da sakatat seviyorsanız eğer o parayı verdiğinize pişman olmayacağınız kesin.

1 yorum