Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’un En Güzel Bisiklet Yolları

İstanbul’un En Güzel Bisiklet Yolları

İstanbul’un en güzel bisiklet yolları hangileri keşfetmeye hazır mısınız? Avrupa şehirlerinde bisiklet, özellikle ulaşım aracı olarak çok tercih ediliyor. Avrupa’nın aksine ülkemizde büyük şehirlerde bisiklet sürmek çok yaygın değil. Birçok ülkede ulaşım aracı olarak kullanılan bisiklet, ülkemizde daha çok spor amaçlı tercih ediliyor.  İstanbul, büyüleyici, baş döndürücü ve üç büyük medeniyete başkentlik yapmış nadide bir şehir. Bu kalabalık, büyük şehrin kaosundan kurtulmak isteyenlere birçok aktiviteler sunuyor. Bunlardan bir tanesi de bisiklet sürmek.  İstanbul’da bisiklet, ulaşım aracı olarak hayatın içine tam olarak entegre olabilmiş değil. Yalnız eskiye kıyasla, günümüzde bisiklete olan ilgi günden güne artıyor.

istanbulun-en-iyi-bisiklet-yollari-3.jpg

İstanbul bisiklet yolları nerede, bisiklet yolları var mı, İstanbul’da bisiklete binilecek yerler neresi gibi sorular çokça soruluyor. Bu eğlenceli sporu yapmak için nerelere gitmeliyim diye düşünüyorsanız, gelin hep birlikte İstanbul bisiklet yollarını keşfedelim.

En iyi şehir bisikletlerini incelediğimiz yazımız için tıklayın.

  • Belgrad Ormanı

Doğası ve yeşil alanları ile İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından biridir diyebiliriz. Belgrad ormanı parkur olarak engebeli bir araziye sahip. Genel olarak aksiyon meraklısı bisikletçileri bu engebeli arazide görebilirsiniz. İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından biri olan bu alanın 20.5 kilometre uzunluğu var. Bu alanın 6 kilometrelik kısmı ise bisiklet parkuru olarak düzenleniyor. Hafta sonları, hafta içine oranla çok kalabalık olan ormana bisikletliler ücretsiz olarak girebiliyor.

  • Adalar

Adalarda bisiklet sürmek adeta klasikleşmiş aktivitelerden biri diyebiliriz. Bisiklet sürmek için aklımıza ilk gelen yer Adalar diye düşünürüz. Sizi burada temiz hava, deniz ve muhteşem doğa manzarası karşılıyor. Adalar bisiklet sürmek için çok büyük bir alana sahip. İstediğiniz Adaya giderek buralarda   özgürce bisiklete binebilirsiniz. En çok tercih edilen adalardan Büyükada turu 11.7 kilometre, Küçükada turu 6.2 kilometre uzunluğu var. Özellikle Büyükada, Kınalıada, Heybeliada ve Burgazada İstanbul’un en güzel bisiklet yolları arasında yer alıyor. Ayrıca adalarda bisiklet kiralayabileceğiniz birçok dükkan mevcut. Tabii isterseniz adalara kendi bisikletiniz ile de kolaylıkla gidebilirsiniz.

  • Koru ve Kasırlar

Şehirden çok uzaklaşmadan aynı zamanda bol oksijen ve doğa içinde bisiklet sürmek isterseniz buraları tercih edebilirsiniz. İstanbul’da birçok koru ve kasır parkurları yer alıyor. Yıldız Korusu, Emirgan Korusu, Hidiv Kasrı, Beykoz Korusu İstanbul’un en güzel bisiklet yolları arasında yer alıyor diyebiliriz.

  • Caddebostan Sahili

Caddebostan sadece bisiklet sürmek için değil, yürüyüş ve kaykay yapmak isteyenlerin de uğradığı yerler arasında. Özellikle hafta sonları son derece kalabalık oluyor. Eğer hafta içi gelebilirseniz hem sahilin hem de parkurun keyfini dolu dolu çıkarabilirsiniz. İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından biri olan Caddebostan sahil 5 kilometre uzunluğunda. Bu parkur, bisiklet sürmenin tadını çıkarıp yorulduğunuzda kendinizi çimenlere atıp dinlenme ayrıcalığını sizlere sunuyor.

  • Kadıköy – Pendik Sahili

istanbulun-en-iyi-bisiklet-yollari.jpg

İstanbul’un en uzun parkurlarından bir tanesi diyebiliriz. Toplam 27 kilometre uzunluğunda. Sadece bisikletçilere tahsis edilerek düzenlenmiş bu parkur, çok popüler. Eğer soluksuz, durmaksızın bisiklet sürmek istiyorsanız sizin için eşsiz bir parkur diyebiliriz. Bu parkurun güzergahında Kadıköy, Moda, Yoğurtçu Parkı, Kalamış, Fenerbahçe, Caddebostan, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Maltepe, Dragos, Kartal, Pendik gibi güzide semtler var.

  • Rumelifeneri – Kilyos Sahili

Rumelifeneri – Kilyos sahili İstanbul Boğazı ve Karadeniz manzarasının keyfini süreceğiniz harika bir parkur. Şehre çok yakın olmasına rağmen sessiz, sakin huzurla dolu bir alan. Burası İstanbul’un Karadenize en uç noktası olan Rumelifeneri’nden Kilyos’a kadar toprak bir yol olarak karşımıza çıkıyor. 

İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından olmasına rağmen toprak yol olduğundan zorlu bir parkur. Eğer adrenalin seviyorsanız burası kesinlikle size göre diyebiliriz. Aynı zamanda uzunluğu 13 kilometre olan bu zorlu parkurda, bisiklet kullanırken yol boyunca güzel manzaralara tanıklık edebilirsiniz.

  • Florya – Yeşilköy Sahil Yolu

Avrupa yakasında bulunan bu parkur diğer bisiklet parkurlarının aksine çok bilinmiyor. İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından biri olan parkurun, 6 kilometre kadar uzunluğunda. Deniz eşliğinde muhteşem bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Florya parkurunun sonunda Yeşilköy kumsalı karşınıza çıkıyor. Eğer bisiklet sürmekten yorulup biraz da serinlemek isterseniz, denizin serin sularından faydalanabilirsiniz. Üstelik Yeşilköy sahili birden fazla aktiviteyi size bir arada sunuyor.

İstanbul’un en güzel bisiklet yollarından biri olan bu parkurda, ister kendi bisikletinizi isterseniz İBB’ ye ait sahil şeridinde mevcut olan bisikletleri sürebilirsiniz. Birçok seçeneği bir arada barındıran bu eşsiz parkuru mutlaka deneyimlemelisiniz. Ayrıca arada durup bir mola vererek harika fotoğraflar çekip anı ölümsüzleştirebilirsiniz. 

istanbulun-en-iyi-bisiklet-yollari.jpg

  • Beşiktaş – Sarıyer Sahil Yolu

Avrupa yakasının en güzel sahil yolu bisiklet parkurlarından biri diyebiliriz. Beşiktaş – Sarıyer sahil yolu parkurunun, 26 kilometre kadar uzunluğunda. Sahil yolundaki bu parkurda boğaz manzarası eşliğinde bisiklet sürmeye ne dersiniz? 

Beşiktaş – Sarıyer sahil yolu bisiklet güzergah rotası, Kuruçeşme, Emirgan, İstinye ve Baltalimanı parkuru olarak son buluyor. Sahil şeridi boyunca uzanan bu parkurda temiz havanın ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Şehirden uzaklaşmadan keyfini çıkarabileceğiniz bu parkur şehrin karmaşasında size bir ayrıcalık tanıyor.

  • Sirkeci – Bakırköy Sahil Yolu

Avrupa yakasında İstanbul’un en güzel bisiklet parkurlarından biri diyebiliriz. Bisiklet severlerin en uğrak yerlerinden olan bu parkur, 13 kilometre uzunluğunda. Birçok dinlenme alanı bulunan bu parkur, yaz aylarında daha çok tercih ediliyor.

Kalabalıkta bisiklet sürmek istemiyorsanız sabah erken saatlerde gelerek bu parkurun keyfini çıkarabilirsiniz. Şehirle iç içe olan bu parkur, yeşil alan ve sahil şeridi boyunca sizlere keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. Ayrıca gün batımı keyfi yaparak bisiklet sonrası yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Bisiklet Yerine Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle