Yolcu360 Blog

İstanbul’daki Kitap Kafeleri

Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, İstanbul’daki kitap kafeleri keşfetmeye ne dersiniz?

Kahve ve kitap pek çok kişinin vazgeçilmez tutkusu. Bu ikiliyi bir araya getiren İstanbul’daki kitap kafelerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Şehrin gürültüsünden, keşmekeşinden sıkıldığınızda sakinlik içerisinde birkaç saat geçirip kitaplarla huzur bulmak gibisi yok. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, İstanbul’daki kitap kafeleri keşfetmeye ne dersiniz? 

İşte okuma alışkanlığınızı keyfe dönüştürecek en güzel kitap kafeler…

İstanbul’daki Kitap Kafeleri

  • Minoa, Akaretler

Göz alıcı tasarımıyla kitapseverlerin buluşma noktası Akaretler İstanbul’un en özel kitap kafelerinin başında geliyor. Mimariden edebiyata, seyahatten mutfak kültürüne dair 45 bini aşkın hem Türkçe hem İngilizce kitabın yer aldığı Minoa’nın üst katında ev dekorasyonunuza şıklık katacak tasarım ürünleri de bulabilirsiniz.

Beğendiğiniz kitabı satın aldıktan sonra yan taraftaki kafe bölümüne geçebilir, hemen okumaya başlayabilirsiniz. Zengin menüsüyle misafirlerine kahvaltıdan akşam yemeğine kadar geniş bir seçki sunan Minoa’nın Nişantaşı’nda da bir şubesi bulunuyor.

İstanbul Meyhaneleri için tıklayınız.

  • Fil Books, Karaköy

Kahve ve kitap kokusunun birleştiği mekanlardan bir diğeri Karaköy’deki Fil Books. Giriş bölümünde kahvenizi sipariş verdikten sonra üst kata çıkabilir, istediğiniz kitabı seçerek keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz. İçerisinin dekorasyonu çok şık, fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın. Kalabalıktan rahatsız olanlar sabahın erken saatlerini tercih etmeli. Fil Books’un imza lezzeti ise red velvet adı verilen pastası.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Türk Alman Kitabevi, Beyoğlu

Kitap okumanın keyfe dönüştüğü Türk Alman Kitabevi rahat ortamıyla kitap tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinin başında geliyor. 1955 yılında kitabevi olarak kapılarını açan mekan son 5 yıldır kitap-kafe olarak misafirlerini ağırlıyor. Türkçe, Almanca ve İngilizce sayısız kitabın yer aldığı Türk Alman Kitabevi ahşap ağırlıklı dekorasyonuyla sıcak ve samimi bir ortama sahip. İster arkadaşlarınızla sohbet edin, isterseniz menüden seçeceğiniz nefis tatlılar eşliğinde kitabınızı okuyun ama yolunuz Beyoğlu’na düştüğünde buraya mutlaka uğrayın.

  • Nail Kitabevi, Kuzguncuk

Kahve kitap ikilisinin Kuzguncuk’taki adresi Nail Kitabevi satırların arasında kaybolmalık mekanlardan biri. 19. yüzyıldan kalma tarihi bir binada yer alan kitabevi fotoğraf tutkunlarının da her daim radarında. Kahvenizi sipariş verdikten sonra üst kata çıkıp zevkinize uygun bir kitap seçip okuyabilirsiniz. Öğrencilerin çalışmak için sıkça tercih ettiği Nail Kitabevi sakin bir mola için ideal. (NOT: Pandemi nedeniyle şu an için sadece dışarıda oturmaya izin veriliyor.)

  • Çaycı İzzet Efendi, Çengelköy

Farklı çaylar denemeyi seviyorsanız nostaljik ortamıyla beğeninizi toplayacak bir mekan Çaycı İzzet Efendi. Üstelik çay keyfinize eşlik edecek pek çok kitap da raflarda sizi bekliyor. 60’ı aşkın çay seçeneğinin yer aldığı mekanda çaylar demlikte geliyor. Yanında ev yapımı taze keklerden sipariş vererek keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Mekan Çengelköy’de, Kerime Hatun Camii Sokak’ta yer alıyor.

 

Yorum ekle