Yolcu360 Blog
istanbul-ata-binme
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’da Çocukların At Binebileceği Yerler Listesi

İstanbul’da Çocukların At Binebileceği Yerler Listesi

At binmek çok aktif olmayan bir spor olarak düşünülse de son derece keyif veren faydalı bir aktivitedir. Ata binmek her yaştan insanın yapabileceği aktiviteler arasında yer alıyor. Bu etkinliğin insan hayatının her döneminde faydaları vardır. İstanbul at çiftliği bakımından zengin bir şehirdir. At çiftliği seçmek konusunda bazen kararsız kalınıyor. Ancak sağladığı imkanlarla ve kalitesiyle öne çıkan at binme mekanlarını derledik. Karşınızda İstanbul’da çocukların at binebileceği yerler listesi. 

istanbul-ata-binme-1

Ata binmek ya da atlarla vakit geçirmek gelişim çağındaki çocuklar için hem psikolojik hem de fiziksel pek çok yararı bulunmaktadır. Bu çok özel canlıların çocuklar için faydaları saymakla bitmez. Ata binen çocuklar ya da yetişkinler hem kaslarını çalıştırırlar hem de mental olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olabilirler. 

Atlarla iletişim kurmak çocuklarınızın gelişiminde etkili olacağı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sizler de çocuklarınızın gelişiminde faydalı olacak eğlenceli ve tecrübe kazanacakları at çiftliklerini mutlaka ziyaret ettiriniz.

Çocuklar için en eğlenceli AVM’ler yazımızı okumak için tıklayın.

Çocukların gelişiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimiz ve veliler sizin önderliğinizde Çocukların gelişimine olumlu birçok etkisi bilinen biniciliğin ve atlarla iletişim için İstanbul’da ki at binilecek yerler listesini not defterlerinize ekleyiniz. 

Sizler için derlediğimiz bu listede çocuklarınızla gönül rahatlığı ile vakit geçirebileceğiniz, çocuklarınızın at binebilecekleri yerler listesi oluşturduk. Listeye göz atabilirsiniz. 

Gürman At Çiftliği 

25 yıldır hizmet veren at çiftliğidir. Güzel bir hizmet verilmektedir. 1000 kişiden fazla lisanslı binici yetiştirmiştir. At binmek için çocuklarınızı da alıp gelebileceğiniz, at binmenin hazzına varabileceğiniz bir mekandır.  

Çocukların doyasıya eğlenebileceği, taylarla vakit geçirip, binmekten mutluluk duyacakları bir yerdir. Ata binmeyi bilmeyenler için at dersleri de veriliyor. Çocuklarınız ile burada yeşiller içinde gezintiye çıkabilirsiniz. Çocuklar bu mekanda keyifli vakit geçirebiliyorlar. 

Gürman çiftliğini sizlerde merak ediyorsanız Büyükçekmece’ye gelerek ziyarette bulunabilirsiniz. 

Köyüm At Çiftliği 

Köyüm at çiftliği, 2003 yılında Bayrampaşa’da hizmet vermeye başlamıştır. At binmeyi bilmeyen kişiler burada binicilik dersleri alabilirler. Çocukların hayvanlarla iç içe vakit geçirmeleri için harika bir mekan. Ayrıca okullar tarafından Köyüm at çiftliğine gezilerde düzenlenebiliyor. Ailenizle geldiğiniz bu mekanda çocuklarınızla fayton turu yapabilir, çiftliği keşfedebilirsiniz. Köyüm at çiftliğinde at dışında başka hayvanlarda mevcut. Son olarak köyüm at çiftliği olarak doğa ile iç içe harika bir zaman geçirilmesini sağlıyorlar. 

International K9 Academy 

International K9 Academy sadece basit bir at çiftliği değil aynı zamanda köpeklerin de yetiştirildiği bir çiftliktir. Buraya gelenler atlarla binme ve binicilik dersleri yanı sıra köpek eğitimi gibi imkânlardan da yararlanabiliyorlar.  

Tüm bunlar dışında çeşitli organizasyonlar için mekânın kiralanmasını da sağlıyorlar. Kişilere atlı terapi imkanını da sağlıyorlar. Çocuklarınızla dolu dolu bir vakit geçirebileceğiniz hareketli bir çiftliktir.  Ayrıca buraya gelen kişiler restoranlarda eşsiz yemeklerin tadına bakabilirler. 

Kenan Bey At Çiftliği 

Kenan Bey at çiftliği Samandıra ilçesinde hizmet veriyor. Burada da diğer çiftliklerde olduğu gibi binicilik hizmetleri veriyorlar. Aynı zamanda çocuklar için midilli ile binicilik dersleri veriyorlar. Çocuklarınızın rahat bir şekilde binicilik derslerini alıp, keyifli at binmeleri için önerilen güzel bir mekandır. 

At binme işlemleri yanı sıra at kiralamak isteyenler için atları kiralıyorlar. Çiftlikte çeşitli yarışmalar ve düğün gibi organizasyonlar da düzenliyorlar. Hem çocuklarınız hem de sizler keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Alkuzu At Çiftliği 

Alkuzu at çiftliği Kemerburgaz’da hizmet veriyor. Bu çiftlikte binicilik dersleri alabilirsiniz. Ayrıca at binmeyi bilenler ise keyifli bir biniş gerçekleştirebilirler. Ayrıca çiftlik olarak çocuklar için pony ile binicilik eğitimi veriyorlar. Ek olarak binicilik alanında kişilere engel atlama, atlı jimnastik ve at terbiyesi gibi alanlarda eğitim veriyorlar. Çocukların yaz tatillerinde harika vakit geçirmeleri için kamp hizmeti de vermektedir. 

Sarıyer Hasat Çiftliği 

Hasat çiftliği İstanbul Sarıyer’de hizmet veriyor. Çocuklar ve yetişkinler olarak iki ayrı parkur var. Düzenli bir parkur hizmeti sağlayan bu çiftlik keyifli bir zaman geçirmek için tavsiye edilir. Çocuklu ailelerin fazla tercih ettiği mekanlardandır. 

Ayrıca insanlar burada harika bir kahvaltı ve akşam yemeği yiyebiliyorlar. Çiftlikte çocukların vakit geçirebilmesi için oyun parkı da mevcut. Çocuklar bu çiftlikte yaşayan birçok hayvanı görme imkânı elde ediyorlar. 

Başarır At Çiftliği 

Başarır At Çiftliği, 3 Yaş itibari ile her yaş grubu için günlük at binme, profesyonel binicilik eğitimi veya müsabakalara hazırlık seçenekleriyle; Avrupa, İngiliz ve Pony Cins atlarımızla sizlere hizmet veriyor. Çocukların biniş derslerini gönül rahatlığı ile alabileceği bir mekan. 

Çiftlik At Eğitiminin yanı sıra profesyonel mutfak ve salon ekibi ile ön plana çıkıyor. Başarır at çiftliğinde güne yeşillikler içinde temiz hava eşliğinde leziz köy kahvaltısı ile başlayabilirsiniz. Öğle ve Akşam yemeğiyle güne devam edip ailenizle birlikte keyifli saatler geçirebilirsiniz. 

Göçmen Ranch At Çiftliği 

Göçmen Ranch isimli çiftlikte 110 adet atla binicilik dersleri ve at binme imkânını kişilere sağlıyorlar. Çeşitli binicilik dallarında dersler veriyorlar. Çocuğunuzla geldiğiniz at çiftliği turunda sizleri çok fazla aktivite bekliyor. Binicilik yanı sıra bu çiftliğe gelen çocuklar flamingo, geyik, deve kuşu, lama ve cüce keçiler gibi birçok hayvanı yakından görme ve tanıma imkânı elde ediyorlar. 

Burada vakit geçirirken acıktığınızda harika lezzetlere ev sahipliği yapan restoranlarda karnınızı tıka basa doyurabilirsiniz.

İstanbul’da Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle