Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Kış Tatili Önerileri

İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Kış Tatili Önerileri

Pandeminin yarattığı stres ve sıkıntı, iş stresi, trafik derken İstanbul oldukça yorucu olabiliyor. İstanbul’a yakın doğa ile baş başa kış tatili rotaları bu dönemde özellikle daha çok aratılıyor. 2 gün bile olsa uzaklaşıp biraz nefes almak için İstanbul’a yakın kış tatili önerileri içinde de birçok seçenek var. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, güzel bir şömine önünde rahatlayabilirsiniz 🙂

  • Sapanca

İstanbul’a yakın kış tatili önerileri içinde doğasıyla sizi rahatlatacak rotalardan ilki Sapanca. Ormanın temiz havası, gölünün sakinliği ve atmosferi ile özellikle kış tatili rotaları içinden dikkat çekiyor. Sapanca’da güne organik ürünlerle hazırlanmış bir kahvaltı ile başlayarak, orman yürüyüşü ve bisiklet gibi aktivitelerle keyifli bir kış tatili geçirebilirsiniz.

Eğer Sapanca’yı tercih edecekseniz aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

Sapanca’da Yapılacak 10 Harika Şeyi Bulduk!

  • Maşukiye

İlkbahar ve yaz aylarında doğanın muhteşem güzelliklerini gözler önüne seren Maşukiye kışın beyazlar içerisinde bambaşka bir havaya bürünüyor. Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye’de serpme köy kahvaltısı keyfi yapabileceğiniz gibi alabalık ziyafeti de çekebilirsiniz. Kayak merkezi ile ünlü Kartepe’ye de 10 kilometre mesafede bulunan Maşukiye otel ve pansiyon bakımından da hayli zengin.

Eğer Maşukiye’yi tercih edecekseniz aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

Kartepe Kayak Merkezi ve 2023 Fiyatları

  • Yedigöller

Bolu’nun incisi Yedigöller’i bir de kışın görmeye ne dersiniz? 1965 yılından bu yana milli park olarak koruma altına alınan Yedigöller seyrine doyulmaz bir güzellik vadediyor. Büyükgöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Seringöl, Sazlıgöl, İncegöl, Deringöl adından yedi gölün bulunduğu doğa harikası kamp severler için de ideal rotaların başında geliyor. İstanbul Yedigöller arasındaki mesafe ise 300 kilometre.

Eğer Yedigöller’i tercih edecekseniz, aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

Yedigöller’de Görmeniz Gereken 14 Yer ve Kamp Fiyatları

  • İğneada Longoz Ormanları

Öncelikle yukarıda sık sık dile getirdiğimiz longoz ormanlarının ne olduğunu bilmeyenler için kısaca bilgi verelim. Denize doğru akan dere sularının getirdiği kumların kıyıda set oluşturması ve dere ağzını kapatması sonucu akarsuyun biriktiği yerde oluşan özel bölgeye longoz ormanı deniliyor. Bu ormanlar, içerisinde bulunduğu ekosistem nedeniyle bambaşka bir bitki örtüsüne ve doğal yaşama sahip. İşte tam da bu yüzden İğneada’ya gittiğinizde mutlaka ama mutlaka longoz ormanlarını ziyaret etmelisiniz. Burayı nasıl keşfedeceğiniz ise size kalmış. İsterseniz Mert Gölü üzerinden kano ile masalsı bir deneyim yaşayabilir, dünyadan soyutlanıp dinginliğe ve sessizliğe doyabilirsiniz.

Eğer İğneada’yı tercih edecekseniz aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

İstanbul’a Yakın Doğa İle Baş Başa Bir Hafta Sonu Kaçamağı: İğneada

  • Kefken

Sırada İstanbul’dan çıkıp uzun süre dönmek istemeyeceğiniz bir yer var: Kefken. Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kefken İstanbul’a sadece iki saat uzaklıkta. Eğer siz de benim gibi fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Pembe Kayalar ve Kerpe Kayalıkları’nı listenize mutlaka ekleyin. Özellikle gün batımına yakın saatlerde gelirseniz hayranlık uyandıran bir manzaraya şahit olabilirsiniz. Deniz kenarındaki salaş restoranlarda Karadeniz’in taptaze balıkları ile lezzet yolculuğuna çıkabilir, sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Eğer Kefken’i tercih edecekseniz, aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

Kocaeli Gezilecek Yerler: En İyi 9!  

  • Acarlar Longozu

Acarlar Longozu, Türkiye’nin tek parça halinde olan en büyük longozu. Ama sadece Türkiye’nin değil, Acarlar Longozu, Dünya’da yer alan en büyük longoz olma özelliğine de sahip. Aynı zamanda, Su Basar Ormanı olarak da tanınmakta. Acarlar Longozu’nun oluşum şekli ne bakarsak bir kıyı set gölü olduğu anlaşılmakta. Langozun genişliği 250–1250 metre ve uzunluğu ise 7,5 kilometre.

Acarlar Longozu etrafında birkaç otel bulunmakta. Bu oteller:

  • Koç Otel
  • Karasu Elmas Otel

Acarlar Longozu kamp yerleri de mevcut. Hatta Longoz içerisinde bunun için özel ayrılmış kısımlar var. Son zamanlarda birçok kampçı hafta sonu için buraya gelip kamp yapıyor. Popüler kamp adreslerinden biri diyebiliriz. 🙂

Eğer Acarlar Longozu’nu tercih edecekseniz, detaylar için aşağıdaki içeriğimize tıklayın.

Sakarya Karasu Gezi Rehberi – Sakarya Gezilecek Yerler

Yorum ekle