Yolcu360 Blog
pizza (2)

İstanbul’un En İyi 19 Pizzacısı

İstanbul pizza mekanları rehberimizle karşınızdayız. İtalya’nın peyniri uzayan lezzeti pizzayı, neredeyse sevmeyen yok. İster son derece şık bir restoranda servis edilsin isterseniz köşe başındaki büfeden ayaküstü bir dilim pizza atıştırın tadı damağınızda kalıyor değil mi? Bu lezzete karşı koymak biraz zor.  Pizzanızı ince hamurlu mu yoksa Napoli usulü kenarları hafif kalın mı seviyorsunuz, orası sizin tercihiniz. Pizzanın birçok çeşidi var. Biz bu yazımızda pizza seçimini size bırakıp iyi pizza yiyebileceğiniz mekanlar önereceğiz. 

Pizza çok tercih edilen bir lezzet olduğu için haliyle İstanbul’da çok sayıda pizzacı mevcut. Şık restoranlar, butik pizzacılar, köşebaşı lezzetleri… Mevzu bahis pizza olunca seçenek bol. Biz de kafa karışıklığınızı biraz olsun azaltmak adına sizin için bir araştırma yaptık. İstanbul’daki en iyi pizzacıları içeren bir liste hazırladık.

istanbul pizza mekanları, pizza yiyen genç arkadaşlar

Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na En İyi 19 İstanbul Pizzacısı

İstanbul’da en iyi pizza nerede yenir diye merak edenler için 20 leziz pizzacı önerisi sunuyoruz. Listemizde bulunan pizzacıların bir kısmı Anadolu Yakası’nda yer alıyor bir kısmı ise Avrupa Yakası’nda. Şimdiden afiyet olsun! 

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki En İyi Pizzacılar 

Sizin için İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan en iyi pizzacıları içeren bir liste hazırladık. Gelin hep beraber listeye şöyle bir göz atalım.

Forno, Balat

Balat’ın ruhunu yansıtan rengarenk evlerin arasında dolaşıp da Kireçhane Sokak’a uğramamak olmaz. Çünkü bu sokakta namı diğer pide ve pizza cenneti Forno var. 

İtalyanca fırın anlamına gelen Forno, ismine yakışır bir işletme. Taş fırında pişirdikleri leziz pizzalarıyla ünlü. Ayrıca pizzanın yanında taze kruvasan, zeytinyağlı ekmek gibi alternatifler de pişiriyorlar. 

Mutfağı açık olan mekanda, ustaları çalışırken görebiliyorsunuz. Pizza sevenler için oldukça iyi bir seçenek. 

Forno Adres: Balat, Vadina Caddesi, Fener Kireçhane Sokak, No: 13, Fatih, İstanbul.

The Upper Crust Pizzeria, Beşiktaş

Boston kökenli bir pizza zinciri olan The Upper Crust Pizzeria, İstanbul’un en iyi pizzacılarından biri. The Upper Crust Pizzeria’nın Bebek ve Maslak’ta şubeleri bulunuyor.

Pizzacı doyurucu, bol malzemeli pizzalarıyla meşhur. Bununla birlikte çok zengin pizza çeşitlerine sahip. Kepekli, vegan pizza seçenekleri var. Ayrıca peynir sevmeyenlere domates sosu tabanlı pizzalar hazırlıyorlar. 

The Upper Crust Pizzeria’nın, Marine etli Pedro Steak Garganzola pizzası ve bol peynirli ıspanaklı, sarımsaklı White Spinach pizzası çok meşhur. Bizden söylemesi!

Beşiktaş kahvaltı mekanlarına göz atmaya ne dersiniz?

The Upper Crust Adres: Bebek, Küçük Bebek Caddesi, No: 6, Beşiktaş, İstanbul. 

Da Mario Restaurant, Etiler

İtalyan mutfağı ve lezzet denilince herkesin aklına Da Mario geliyor. Elbette bu hiç şaşırtıcı değil. Çünkü yemeklerde kullanılan malzemelerin kalitesinden tutalım lezzetine ve hatta sunumuna kadar mükemmel bir deneyim sunuyor. 

Da Mario Restaurant, yemeklerde olduğu kadar pizza konusunda da iddialı. Odun fırınında pişen pizzalar, çıtır çıtır oluşuyla çok seviliyor. Ayrıca kapalı pizza yemek isteyenler için menüde böyle bir seçenek de mevcut. Sizi pişman etmeyecek bir mekan olduğunu söyleyebiliriz. 

Da Mario Adres: Etiler, Dilhayat Sokak, No: 7, Beşiktaş, İstanbul.

Pap’s Italian, Karaköy

Karaköy‘ün Fransız Geçidi’nde bulunan Pap’s Italian, küçük olmasına rağmen çok sevimli bir mekan. Menüsü o kadar zengin ki yemek isteyeceğiniz şeye karar vermek saatlerinizi alabilir. 

Pizza seçenekleri çok fazla. Bunun yanında salata ve peynir çeşitleriyle de göz dolduruyor. Ayrıca tiramisu tatlısı oldukça meşhur. Eğer daha önce gitmediyseniz mutlaka Pap’s Italian’da bir pizza yemenizi tavsiye ederiz. 

Pap’s Italian Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Fransız Geçidi, No: 4, Karaköy, İstanbul. 

istanbul pizza mekanları, eataly

Eataly, Zincirlikuyu

Napoliten pizza sevenler sizi şöyle alalım. Çünkü Eataly tam size göre! Eataly restoran, market, mutfak eğitimi konseptlerini bir araya getiren bir mekan. Bu nedenle dilerseniz işlenmiş et, peynir, makarna gibi İtalyan ürünlerini de buradan satın alabilirsiniz. 

Eataly oldukça zengin bir menüye sahip. Fakat en beğenilen pizzası buğday unu ile hazırlanan Pizza Verdure. Bununla birlikte içinde ev yapımı manda sütü mozzarellası bulunan Pizza Caprese de oldukça ilgi görüyor. Lezzetine doyamayacağınız bu pizzaları, fırsatınız olursa denemenizi tavsiye ederiz. 

Eataly Adres: Zorlu Center AVM Meydan Katı, Levazım Mahallesi, Barbaros Bulvarı Kavşağı Koru Sokak, No: 2, Zincirlikuyu, İstanbul.

400 Derece, Şişli

Süreyya Ağaoğlu Sokak’a yolunuz düşerse 400 Derece’ye uğramadan geçmeyin diyebiliriz. 400 Derece, ismini leziz pizzalarını pişirdiği fırının derecesinden alıyor. 

Oldukça ferah bir mekana sahip 400 Derece, iyi dekore edilmiş bir pizzacı. Pizzayı kaliteli malzemelerden, uygun ısıda, iyi fırınlarda pişiriyorlar. Eğer yolunuz buraya düşerse, ev yapımı tatlılarına da fırsat verebilirsiniz. 

400 Derece Adres: Teşvikiye, Süreyya Ağaoğlu Sokak, No: 13, Şişli, İstanbul. 

Trattoria La Scarpetta, Etiler

La Scarpetta oldukça şık ve lezzetli yemekler sunan bir İtalyan restoranı. Oldukça zengin bir menüsü var. Çok beğenilen pizzalarının yanı sıra ana yemekleriyle de ünlü. 

Pizza seçenekleri, karar vermeyi zorlaştıracak kadar çok. Fakat bonfile dilimleri, siyah trüf mantarı, stracciatella ve mozzarella peyniriyle hazırlanan Pizza La Scarpetta, restoranın imza pizzası. Biz çok lezzetli diye duyduk, takdir sizin! 

Trattoria La Scarpetta Adres: Etiler, Dilhayat Sokak, No: 16, Beşiktaş, İstanbul. 

49 Çukurcuma, Beyoğlu

49 Çukurcuma sadece pizza lezzetlerine odaklanan, küçük ama kendine özgü bir restoran. Menüsünde çok sayıda pizza çeşidi bulunduran restoran, Beyoğlu’nda yer alıyor. 

49 Çukurcuma yüksek tavanlı, taş duvarlı şık bir dekorasyona sahip. Ayrıca lezzetli pizzaları kadar başlangıç tabaklarını da beğenen çok. Lezzetli pizza nerede yiyebilirim diyenler için doğru bir adres. Unutmadan söyleyelim, restoranda hafta sonları kahvaltı servisi de mevcut. 

Beyoğlu’nda ne yenir? Şimdi göz atın.

49 Çukurcuma Adres: Kuloğlu, Turnacıbaşı Caddesi, No: 49, Beyoğlu, İstanbul.

Miss Pizza, Şişhane

Minik fakat sevimli ve rahat bir mekan Miss Pizza. Şişhane ve Cihangir’de şubeleri var. Yalnızca pizza üzerine servis yapan Miss Pizza, bu konuda oldukça iddialı. Bol malzemesi ve doyurucu porsiyonu ile dikkat çeken pizzalar, odun fırınında pişiriliyor. 

Miss Pizza müdavimlerinin favorisi, Pizza Funghi. İçinde kestane mantarı, porcini mantarı, gorgonzola, mozzarella, truffle yağı bulunuyor. Ayrıca peynir sevmeyenler için düşünülmüş farklı alternatifler mevcut. Pizza ve mantar seviyorsanız mutlaka denemelisiniz. 

Miss Pizza Adres: Evliya Çelebi, Meşrutiyet Caddesi, 86A, Beyoğlu, İstanbul.

Zucca, Kurtuluş

Kurtuluş’ta yer alan Zucca, küçük ve tatlı bir restoran. Menüsü pizza çeşitliliği konusunda oldukça zengin. Ayrıca ev yapımı makarnaları da meşhur.

Zucca İtalyanca balkabağı demek. Mekan aslında ismini, herkesin favorisi olan bir sostan alıyor. Zucca’ya özgü balkabağı içerikli bu sos, pizzaların yapımında da kullanılıyor. Pizza sevenler için iyi bir seçenek. 

Zucca Adres: Bozkurt, Baruthane Caddesi, No: 7, Şişli, İstanbul.

İstanbul Araç Kiralamalarınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki En İyi Pizzacılar

Sizin için İstanbul Anadolu Yakası’ndaki en iyi pizzacıları içeren bir liste hazırladık. Gelin hep beraber listeye şöyle bir göz atalım.

La Mia Luce, Suadiye

La Mia Luce, Anadolu Yakası’nda bahçe içinde, kalabalıktan bunalmadan keyifle yemeğinizi yiyebileceğiniz bir mekan. Oldukça şık, özenli ve rahat bir ambiyansı var. Menüsüne bakınca çok fazla çeşit olduğunu görüyorsunuz. 

Pizzaları gerçekten oldukça lezzetli ve doyurucu. Ayrıca balık ürünlerinde de iddialı bir restoran. Bazı akşamlar canlı müzik oluyor. Belki sizin gittiğiniz akşama denk gelir! 

La Mia Luce Adres: Suadiye, Plaj Yolu Sokak, No: 18, Kadıköy, İstanbul. 

Bafetto, Şaşkınbakkal

Pizza konusunda iddialı olan bir başka mekan da Bafetto. Bafetto’nun Ataşehir, Bağdat Caddesi ve Kartal’da şubeleri var. 

Pizzalar, İtalya’ya özgü özel bir reçeteyle hazırlanıyor. Pizza hamurunda sadece 90 gram un kullanılıyor ve hamurun pişirilmeden önce iki gün dinlenmesi gerekiyor. Ardından pizzalar özel bir fırında pişiriliyor.

Mekanın menüsü, pizza çeşitleri bakımından oldukça zengin. Hatta humuslu, acılı ezmeli gibi klasik lezzetlerin dışında hazırlanan pizzalar var. Üstelik çok lezzetli tiramisu ve browni yapıyorlar. Anlatırken bile insanın canı çekiyor! 

Bafetto Adres: Suadiye, Bağdat Caddesi, 384B, Kadıköy, İstanbul. 

Beppe Pizzeria, Moda

Beppe Pizzeria Kadıköy Moda’da hizmet veriyor. Burası küçük, sıcak bir aile işletmesi.

Glutensiz hamurlar ve vegan pizzalar menüde ayrıcalıklı bir yere sahip. Her geçen gün menüdeki çeşitliliği arttıran Beppe’de on yedi çeşit pizza var. Bunun yanı sıra şarap seçeneğiniz de oldukça fazla. Ev sıcaklığında lezzetli pizzalar yemek istiyorsanız Beppe doğru tercih! 

Beppe Pizzeria Adres: Acıbadem Mahallesi, Sarayardı Caddesi, No: 52, Kadıköy, İstanbul. 

Verdura, Suadiye

İtalyan mutfağı üzerine bir hizmet sunan Verdura Suadiye, zengin bir menüye sahip. Oldukça fazla pizza çeşidi var. Üstelik isterseniz, seçtiğiniz pizzaya ürün ekleyebilir ya da pizzadan ürün çıkarabilirsiniz.

Pizzaların hepsi lezzetli fakat mekanın müdavimlerinin favorisi, Pizza Del Alpi. İtalyan mutfağına bayılırım, pizza benden sorulur diyenlere Verdura Suadiye’yi takdim ediyoruz! 

Verdura Adres: Suadiye, Selim Ragıp Emeç Sokak, No: 4, Kadıköy, İstanbul.

Bronzo Pizza, Feneryolu

Burası Feneryolu’ndaki küçük ama sıcak ve sevimli bir butik pizzacı. Mekanın sahibi uzun yıllar İtalya’da yaşamış biri. Daha çok Napoliten pizzalar yapıyorlar. 

Bronzo Pizza’nın az ama öz bir pizza çeşidi var. Mekanın bütün pizzaları çok lezzetli ama bir tanesi var ki herkesin favorisi. O da Çökertme Pizzası. Tadına doyum olmayan pizzalarıyla Bronzo Pizza sizleri bekliyor! 

Bronzo Pizza Adres: Feneryolu, Boztepe Sokak, No: 11, Kadıköy, İstanbul. 

The Artisan Craft, Kadıköy

Hem pideleri hem de pizzalarıyla ünlü bir başka butik pizzacı ise The Artisan Craft. Aslında klasik Napoliten pizzalar yapıyorlar. Fakat bu pizzaların yanı sıra, kullandıkları malzemelerle kendi yorumlarını kattıkları craft pizzaları da var. Bunun yanı sıra somon fümeli pizza çok seviliyormuş, biz öyle duyduk! 

The Artisan Craft Adres: Caferağa, Ağabey Sokak, No: 42, Kadıköy, İstanbul.

Spring Street Pizzeria, Ataşehir

Ataşehir’de bulunan Spring Street, çok lezzetli pizzalar yapıyor. Mesela Napoliten usulü pizzalar. 

Mekanın müdavimlerinden duyduğumuz kadarıyla New York usulü Margarita çok lezzetliymiş. Denemek isteyenlere duyurulur! 

Spring Street Pizzeria Adres: Kızılbegonya Sokak, No: 10, Ataşehir, İstanbul.

Il Padrino, Caddebostan

Caddebostan’da yer alan, İtalyan mutfağına ait lezzetler sunan bir restoran. Il Padrino yeni kurulan bir mekan değil, dolayısıyla oturmuş ve ayrıca düzenli bir işleyişi var.

Menüdeki pizzalar, makarnalar ve çeşit çeşit salataların hepsi eminiz ki çok lezzetli. Ama herkesin sevgilisi Porcinili Pizza’ya iltimas geçmezsek olmaz. Eğer Il Padrino’ya gelip de bu pizzanın tadına bakmadan giderseniz pişman olabilirsiniz. 

Il Padrino Adres: Caddebostan, İskele Caddesi, No: 8, Kadıköy, İstanbul.

Fornello Pizza, Kadıköy

Kadıköy‘deki Fornello Pizza, lezzetli pizzalarıyla dikkat çekiyor. Hatta mekan bazı günler oldukça kalabalık oluyor. 

Dört peynirli pizzası herkes tarafından çok seviliyor. Bunun yanı sıra birçok başka çeşit de mevcut. Pizza sevenler, Fornello Pizza ile pizza yemeyi bir kez daha sevecek diyebiliriz! 

Fornello Adres: Serasker Caddesi, Caferağa Mahallesi, No: 14, Kadıköy, İstanbul.

Yorum ekle